Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Chill - dziennik treningowy

Zaczęty przez chill, 2013-04-03, 19:02:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

chill

Cytat: GavrocheChill, martwy z podstawek czyli dociąganie/skrócony martwy ciąg/deadlift lockout to znakomite ćwiczenie akcentujące prostowniki grzbietu i oswajające z dużym obciążeniem.
Można stosować jako uzupełnienie zwykłego ciągu, wtedy robi się je co 3 trening na zmianę z ciągiem stojąc na podwyższeniu i zwykłym.
Można zrobić normalny cykl na skrócony martwy ciąg trwający 8 tygodni(wtedy zwykły martwy aż furczy w powietrze).
Albo trenować jako jedyne ćwiczenie na plecy jak np. Frank Zane.

Sztangę ustawia się na wysokości kolan lub ciut wyżej i stosując chwyt naprzemienny, a nawet paski, prostuje się plecy.
Wspaniałe ćwiczenie!
Spokojnie bierze się 150% maksa z regularnego ciągu Very Happy
Trzeba tylko świadomie napinać brzuch i pośladki, bo nie odpalają one z automatu, jak przy zwykłym ciągu kiedy "zbierasz sztangę" z podłogi.

Dzięki może gdzieś to wplote teraz ...

Cytat: GavrocheMiałem niecałe 14 lat i ważyłem 48 kg Very Happy

To nieżle , podwoiłeś wagę :)
14 lat i trening podrzutu ... panie ... super sprawa ...

chill

Dzisiaj rano :

Chinsy x5  +9kg  :shock: ( pierwszy raz tyle )
Chinsy x5  +9kg

Chinsy x5  +9kg
Dispy x5   +18kg

Chinsy x5  +9kg
Dispy  x5   +18kg

Squat  3x 64 kg ( jakby im więcej tym lżej - ale akurat to co mówiłeś Gavro o właściwej technice przy właściwym ciężarze potwierdzam znam z wczesniejeszych poczynań ;) )

Wznosy 2x po 5-6 z obciążeniem ( wiąże łańcuch z talerzem do nóg bo nie mam tutaj krótkich gryfów do hantelkek tak nawet lepiej mi się robi )
AB Wheel 2x 5-6 ( zrobiłem do oporu akurat dojeżdżałem do łózka ale już nie z kolan po naście razy - fajnie tył dolnych pleców czuc )

Progresy jak nic ....

O znowu filmik ;) : http://www.youtube.com/watch?v=scxmQA4n05w

Robię od kilku dni ten strech na tył grzbietu i nóg - cos jak L-sit tylko lżejsze dla mnie w wykonaniu :D - biodra jak nowe , zakres zejścia przy siadzie jakoś się polepszył , a nawet nie kombinując za bardzo z zejściem niżej , lżej robię z udami równolegle do podłoża przy zejściu ...

chill

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-20, 11:45:12
Dobre video poniżej : http://articles.elitefts.com/training-articles/pelvic-tilt-for-deadlift-lockout/
Znowu to samo co tam, u "Kultutysty optymalnego", do mnie to nie przemawia, ale dla innego może być skarbnicą wiedzy...
Dr Kwaśniewski pisał: "A na koniec pamiętać-każdy jest inny(...)".
Tego nie potrafią pojąć koziołki Matołki, zwolennicy pani Witoszek i inne zagubione duszyczki z zaburzonym dialogiem z własnym ciałem :lol:

Chill, czytaj, oglądaj, pytaj, podglądaj, po kontuzji to zrozumiałe, zainteresowanie techniką znaczy.
Tylko pamiętaj, że nikt nie zna techniki dla Ciebie :?

chill

Coś ta sie uwzięli tak ?  :lol:Jakaś jesienna deprecha czy jak  :lol: ?

To już u siebie wklejac nie bardzo na miejscu ?

Dzięki za pozwolenie .... heh ..

Zyon

No no bardzo na miejscu, bo wiesz....tu powinnismy na okraglo "dyskutować o wiedzy Doktora, o błędach popełnianych w żywieniu, aby innych ostrzec, wymiana doświadczeń"

Wiec pisz smialo co cie boli, gdzie cie strzyka, jakie bledy popelniles w kolacji i ostrzegaj.  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-20, 12:11:53
No no bardzo na miejscu, bo wiesz....tu powinnismy na okraglo "dyskutować o wiedzy Doktora, o błędach popełnianych w żywieniu, aby innych ostrzec, wymiana doświadczeń"

Wiec pisz smialo co cie boli, gdzie cie strzyka, jakie bledy popelniles w kolacji i ostrzegaj.  :lol: :lol:
Wtedy będziesz gość.
Bo jak to, jesteś na ŻO i nic Ci nie dolega?!
I tak Ci wyjdzie, nie tym bokiem, to drugim  :D
:D

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-20, 12:05:55
Coś ta sie uwzięli tak ?  :lol:Jakaś jesienna deprecha czy jak  :lol: ?

To już u siebie wklejac nie bardzo na miejscu ?

Dzięki za pozwolenie .... heh ..
Może źle się wyraziłem :?
Chodzi mi o to, że każdy jest drwalem własnego lasu :lol:
Ty jesteś najlepszym dla siebie trenerem, dietetykiem, lekarzem i psychoterapeutą.
Patrzyłeś na chłopaków co robią ATG i ciało Ci powiedział wyraźnie: nu,nu,nu, prawda?
A linki dajesz fajne :)

chill

Wiem o co Ci chodzi Gavro , ale jak ma kogoś dręczyc kolejny nudny link ode mnie , to go wklejam od tej pory tutaj -i nikt niech mi nie marudzi bo nie musi wcale go czytac ;)

No chyba że bezposrednio bedzie sie wiązał z tematem "Kulturysta Optymalny " :D ... to wyląduje tam ...

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-20, 13:03:44
Wiem o co Ci chodzi Gavro , ale jak ma kogoś dręczyc kolejny nudny link ode mnie , to go wklejam od tej pory tutaj -i nikt niech mi nie marudzi bo nie musi wcale go czytac ;)

No chyba że bezposrednio bedzie sie wiązał z tematem "Kulturysta Optymalny " :D ... to wyląduje tam ...

Fair Enough.

Zyon

No wlasnie nikt nie musi, bo dales tytul mowiacy o tym ale z jakims perwersyjnym masochizmem zaglada do niego paru niezarejestrowanych forumowiczow, ktorzy ubolewaja, ze to psuje wizerunek ich forum, na ktorym nie sa zarejestrowani i ogolnie zle to wplywa na wizerunek. Wiesz jak to jest, w cudzym oku zdzblo widzisz a we wlasnym podkladow kolejowych nie zauwazasz  :lol: Frustratami nie ma sie co przejmowac, taka ich karma byc frustratami i wyladowywanie swoich frustracji przez internet. To lepsze niz wyzywanie sie na rodzinie czy bliskich, wiec nie odbierajmy im tego, zawsze jakis dobry uczynek :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-20, 13:16:27
No wlasnie nikt nie musi, bo dales tytul mowiacy o tym ale z jakims perwersyjnym masochizmem zaglada do niego paru niezarejestrowanych forumowiczow, ktorzy ubolewaja, ze to psuje wizerunek ich forum, na ktorym nie sa zarejestrowani i ogolnie zle to wplywa na wizerunek. Wiesz jak to jest, w cudzym oku zdzblo widzisz a we wlasnym podkladow kolejowych nie zauwazasz  :lol: Frustratami nie ma sie co przejmowac, taka ich karma byc frustratami i wyladowywanie swoich frustracji przez internet. To lepsze niz wyzywanie sie na rodzinie czy bliskich, wiec nie odbierajmy im tego, zawsze jakis dobry uczynek :D
Ciekawe spojrzenie :D

chill

Niech Wam będzie chociaż , ja to mam głęboko w d .... Z resztą co ja takiego wkleiłem czym bym się naprzykrzył komuś ? Co to już przeciążyc się nie można ? Na dodatek te moje nieszczęsne przedawkowanie wysiłku odbyło się na chudej prioporcji z 1,5-3 g białka na kg masy ciała serwowane na DD ...

Co mnie interesuje że art o spinaniu pośladów w końcowym lockoucie przy martwym zostanie odczytany jako atak na ŻO bo przeciez tam tylko robi się 100 pompek i 100 przysiadów ... :D

Jaki to był tytuł krążka Nirvany ? ... Nevermaind ...

Dziś rano :

Pullupsy x5  +7kg
Pulluspy x5  +7kg

Pullupsy x5  +7kg
Dipsy    x5   +18kg

Pullupsy x5   +7kg
Dipsy     x5   +18kg

Martwica      50, 70 , 90 , 115 ...... 99kg x5 ! easy ...

AB Wheel do przeszkody mniej więcej 3/4 pełnego zakresu 2x6

Ogólne spostrzeżenia TROLLE !!! :

Jakie 1,5 - 3 g na tłuszczu ... Czy JW w ogóle trzymał sztangę w łapie ?

U mnie białko 0,8 do maksa 1,2 ... wegli 0,8 do maska 1g nmc .. tłuszcz aż się najem ...

Wygląda na to że poprawię w niecały rok ( bo od marca,kwietnia zdaje się ) drążek proporcjonalnie w chin-ups i pull-ups minimum o 5 kg ( już ) ...
Wcześniej non stop stagnacja na 3-5 kg przez więcej niż 2 lata ...

Waga w końcu poszła w górę , mniej więcej ten sam poziom BF co zawsze jesień / zima ...
Martwy idzie do przodu i tak już ładnie jeszcze kilkanaście kg i będzie wiecej w serii x5 niż poprzednie lata , a po URAZIE ...
Siad powoli , start z niskiego pułapu ale juz spory zapas ...

Thnx JK , MariuszM , Gavro , Zyon ...

Dla Was ta nuta od swoich ludzi ( dobre do deadliftu ;) ) :

http://www.youtube.com/watch?v=yWR6SxQaQbQ

Zyon

Cytat: chill w 2013-11-20, 13:59:17
Niech Wam będzie chociaż , ja to mam głęboko w d .... Z resztą co ja takiego wkleiłem czym bym się naprzykrzył komuś ? Co to już przeciążyc się nie można ?
Otoz nie mozna, bo wysilek jest niezdrowy  :shock:. Prawdziwy optymalny mezczyzna po pracy chwyta w jedna garsc pilota a w druga sloik z z roztopionym smalcem po czym gimnastykuje swoje zwoje mozgowe rozwiklywaniem niuansow 2358 odcinka Zlotopolskich  8)
Work Buy Consume Die

Gavroche

No popatrz, a na MH mówią, że tłuszczówka się tylko do biegania nadaje :lol:
Dobrze napisane, z zębem.
Gratulacje, bo faktycznie Ci wszystko gładko idzie w górę :D

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-20, 20:06:30
Hugh Jackman Deadlift 465lbs - 210 Kg http://bretcontreras.com/defending-hugh-jackman-dont-be-a-fitness-snob/
No.
A widziałeś co potem robił z Yakuza? :lol:
Widać było na filmie, że pracował solidnie, a nie jakieś pitu-pitu "zbuduj siłę, szybkość i spal tłuszcz w trzy tygodnie dzięki temu treningowi"...

chill

Wiem , wiem on mi się od razu rzucił w oczy jak do pierwszego X-mana się porobił . Było widac ze konkrety stosuje . Ale z tego co wiem z making of , to wstawał wcześnie i na trening i non stop proteinki w płynie , a cholera wie co tam jeszcze chociaż ...

Ale lubię goscia strasznie , tak jak Zyon Stathama :)  :D...  Fajnie zbudowany , wysoki jest , ale u mnie podobna budowa , on ma krótki tułów nie ? ...

Teraz podobno w kinach śmiga bardzo dobry "Prisoners" - pol "Labirynt" z nim , wreszcie odpowiednia rola dla niego , ojciec rodziny z małego miasteczka , stolarz, doskonały myśliwy o ultrakonserwatywnych pogladach pewnie we flaneli ;) ... prawdziwy maż/ojciec twardziel  :lol:

Gavroche

Widziałem ten film.
Przeciętny, choć jego rola niezła.
Jego atutem jest głos, też go lubię, choć nie tak, jak Zyon Stathama :lol: