Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Mógłbym pobiegać, ale pies mi doradził że dzisiaj nie biegam. -18C  :o  :wink:

Blackend

Tu też chłodno, na parking i z powrotem, i ani metra dalej. ;)

administ

I słusznie, bo można sobie coś odmrozić, a po co?  :?

Blackend

Właśnie, dzisiaj chcieliśmy się przejść piechotą do mojej Mamy, ale po spacerku do Biedronki stwierdziłem, że pojedziemy autem.  :lol:

administ

Problem w tym, czy odpali, bo tu to się niektórzy przejmują co rano tą kwestią, ale to są uroki diesla niegarażowanego w zimie... ;)
Trzeba dbać o akumulator bardziej niż zwykle.  8)

Blackend

Odpalił mimo swojego bardzo długiego wieku jak na samochód.  8)
Na parkingu co trzecie auto nie odpaliło, największy problem miały tradycyjnie diesle, dlatego ja się wyleczyłem raz na zawsze z diesla - swoje z nim przeszedłem.  8)

renia

Mój odpala leciutko i nawet dzisiaj wchodziłam przez drzwi kierowcy... 8) :lol:

administ

:lol:
To jakiś postęp w tych mroźnych porankach... ;)

renia

Plus dodatni... 8)

RafałS

Ja dziś robiłem za pchacza samochodowego.  :lol:
Teraz -13C i 4km przebieżka bez szaleństw. Tak sobie... :-|

Anulka177

W pierwszej chwili zrozumiałam, że przez 4 km pchałeś to auto  :lol:

RafałS

To byłby przerost treści nad formą, czy jakoś tak  :) . Najważniejsze jest bieganie.

Jarek

Cytat: admin w 2017-01-07, 17:49:18
:lol:
To jakiś postęp w tych mroźnych porankach... ;)
Nie szukaj wymówek ,tylko zacznij biegać  :lol: :wink:

administ

A w życiu!  :shock:
Teraz jak mi się nie chce biegać, to mogę nawet udowodnić jakie bieganie jest szkodliwe dla zdrowia. Począwszy od miażdżenia czerwonych krwinek w podeszwach stóp, a skończywszy na niedotlenieniu mózgu powodującego stany euforyczne i zwidy... ;)

Ale jutro, jutro, to może sobie jeszcze pobiegam.  :D

renia

Te stany euforyczne nie muszą być od razu złe... :roll: :lol:

RafałS

Euforie, zwidy - pomagają lub przeszkadzają, zależy. Na dwoje babka wróżyła.
Krwinka zaś czerwona niezbyt łatwo zgnietliwa jest, a zawdzięcza to swej mikrej wielkości i obłości.  :wink:

administ

Ale miażdżenie krwinek czerwonych podczas biegania udowodnili naukowo amerykańscy naukowcy! ;)
A w sekundzie u zdrowej osoby się ponoć uwalnia do krwiobiegu około 2 mln nowych, jakby co.  8)

RafałS

A to chapeu bas i pardon!  :wink:

renia

Cytat: admin w 2017-01-08, 16:29:33
Ale miażdżenie krwinek czerwonych podczas biegania udowodnili naukowo amerykańscy naukowcy! ;)
A w sekundzie u zdrowej osoby się ponoć uwalnia do krwiobiegu około 2 mln nowych, jakby co.  8)

Ale jakby ktoś miał ich przypadkowo za dużo, to chyba powinien by biegać od rana do wieczora... :roll: :lol:

Anulka177

Ach ci amerykańscy naukowcy, wciąż coś tam odkrywają i udowadniają, a ich naród coraz tłustszy i do tego, jak to się dzieje jakoś dojść nie mogą  :roll: