Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Spotkanie Optymalnych w Ostrzycach - maj 2014

Zaczęty przez renia, 2014-02-14, 14:20:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: renia w 2014-04-13, 08:34:39
A to Forum chyba będziesz nadal prowadził...

To Forum nie ma nic wspólnego z OSO, więc skąd takie pytanie?  :shock:

renia

Zmieniłeś swój post. Początkowo miałeś napisane, że Tata zwolnił Cię z zajmowania się sprawami DO i Stowarzyszeniem, więc pytanie jest jak najbardziej zasadne...

administ

A co do Diety Optymalnej, to w zasadzie nie da się mnie zwolnić z obowiązku, więc musiałem poprawić...  :D
Ale ustaliliśmy, że będę się starał unikać mediów i publiki jak się da.  8)
Stowarzyszenie niech się tym zajmie, bo już zrobiło "pierwszy krok"  :roll: :wink:

renia

Właściwie to nie potrzebnie się smucę. Ty masz prawo sam kierować swoim życiem i podejmować takie decyzje jakie sam uważasz za słuszne. I nie mi oceniać... :roll:

renia

Cytat: admin w 2014-04-13, 08:53:17
A co do Diety Optymalnej, to w zasadzie nie da się mnie zwolnić z obowiązku, więc musiałem poprawić...  :D
Ale ustaliliśmy, że będę się starał unikać mediów i publiki jak się da.  8)
Stowarzyszenie niech się tym zajmie, bo już zrobiło "pierwszy krok"  :roll: :wink:

Według mnie Stowarzyszenie działa bardzo dobrze, dużo osiągnęło jak na te narzędzia, którymi dysponuje. Praktycznie nie ma nic...Ani finansów, ani poparcia władz, ani świata medycznego, ani dojścia do mediów...
A jeszcze tych co kłody i oszczerstwa rzucają - sporo...

administ

Wymień osiągnięcia ostatnich czterech lat i porównaj z tym co już było wcześniej.
No chyba, że nie wiesz, co było wcześniej, bo to dla Ciebie też "pierwszy krok"  :wink: :mrgreen:

Blackend

Nie każdy ma parcie na przewodnika stada, rozumiem to bo ja też takich cech nie mam.
Natomiast są ludzie, którzy czują się w tej roli jak ryba w wodzie i bardzo dobrze, że takie osoby są.  :D
Jeżeli jeszcze władza wie, gdzie i u kogo wiedzy szukać, to mamy połnyj fengszuj, ale gdy sama w przekonaniu swej nieomylności błądzić zaczyna mamy delikatnie mówiąc...klops.  :? ;)  8)

renia

Cytat: admin w 2014-04-13, 09:06:10
Wymień osiągnięcia ostatnich czterech lat i porównaj z tym co już było wcześniej.
No chyba, że nie wiesz, co było wcześniej, bo to dla Ciebie też "pierwszy krok"  :wink: :mrgreen:

To co było na początku, w latach świetności Stowarzyszenia, to w ogóle nie ma porównania do obecnej sytuacji. Ale po "pomocy" farmacji, lekarzy, mediów, i mącicieli-karierowiczów, tak wyszło jak wyszło. Uważam, że ten podział w Stowarzyszeniu był wówczas potrzebny, odeszli ci, co chcieli na DO fortunę zbić, a Doktora odsunąć...Zostali Ci, którym dobro Stowarzyszenia i propagowanie Diety Optymalnej leży na sercu. Teraz nie ma boomu, ale jest stopniowy wzrost zainteresowania DO i ożywienie w samych Ruchu. Powstają nowe oddziały, przybywa nowych Członków, nakład miesięczników rośnie. Nie ma już takiej wrogiej postawy decydentów i lekarzy do DO - jak wcześniej. Może taki spokojny rozruch okaże się lepszy w skutkach, niż wcześniejszy "szał"?

Gavroche

Cytat: renia w 2014-04-13, 09:16:36
Cytat: admin w 2014-04-13, 09:06:10

To co było na początku, w latach świetności Stowarzyszenia, to w ogóle nie ma porównania do obecnej sytuacji. Ale po "pomocy" farmacji, lekarzy, mediów, i mącicieli-karierowiczów, tak wyszło jak wyszło. Uważam, że ten podział w Stowarzyszeniu był wówczas potrzebny, odeszli ci, co chcieli na DO fortunę zbić, a Doktora odsunąć...Zostali Ci, którym dobro Stowarzyszenia i propagowanie Diety Optymalnej leży na sercu. Teraz nie ma boomu, ale jest stopniowy wzrost zainteresowania DO i ożywienie w samych Ruchu. Powstają nowe oddziały, przybywa nowych Członków, nakład miesięczników rośnie. Nie ma już takiej wrogiej postawy decydentów i lekarzy do DO - jak wcześniej. Może taki spokojny rozruch okaże się lepszy w skutkach, niż wcześniejszy "szał"?
Ludzie na ogół są źli czy dobrzy?
I w jedno i w drugie trudno uwierzyć... :roll:

renia

Ludzie są różni...nie mam teraz ochoty na rozważanie filozoficzne i zastanawiania się, których jest więcej... :roll: Trzeba by najpierw zrobić jakieś ustalenia kogo uważa się za złego, a koga za dobrego...nie mam na to nastroju... :?

administ

Cytat: Blackend w 2014-04-13, 09:09:10
Nie każdy ma parcie na przewodnika stada, rozumiem to bo ja też takich cech nie mam.
Natomiast są ludzie, którzy czują się w tej roli jak ryba w wodzie i bardzo dobrze, że takie osoby są.  :D
Jeżeli jeszcze władza wie, gdzie i u kogo wiedzy szukać, to mamy połnyj fengszuj, ale gdy sama w przekonaniu swej nieomylności błądzić zaczyna mamy delikatnie mówiąc...klops.  :? ;)  8)

Ulubiona postać z książki - Tom Bimbadil?  :roll: :wink:

Blackend

Tomek gdy zaszła taka potrzeba zawsze pomógł. ;)  8)

renia

W sumie odejście nie oznacza niemożliwości współpracy, pomocy... :roll: najważniejsze to są dobre intencje i dobro ogółu na pierwszym miejscu...

administ

Przede wszystkim nie będzie zaskoczenia na Walnym w czerwcu, daję aż dwa miesiące na oswojenie się z nową sytuacją.  :D

renia

To co w pierwszej chwili wydaje się złe, nie zawsze na takie wychodzi. Jest takie powiedzenie: "nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło"... :roll: I tak nie ukrywałeś, od dłuższego czasu, że Ciebie to wszystko męczy...nie dziwię się, bo to co było, nie było dobre... :?

administ

Wybrałem Las Reniu, bez żadnych wątpliwości, a "zbawianie Świata" ...  :roll: :wink:
Nie dla mnie.  :mrgreen:

renia

Nie potrzebnie Twoją decyzję krytykowałam. Przepraszam. W końcu jesteś wolnym Człowiekiem... :D

renia

Ja nie mam jakichś jasnych planów i ciągle robię to co mi intuicja i sumienie dyktuje... :roll:

administ

Nie ulegać pokusie, bo zawsze zgubna jest.  :D

renia

Ja już pokusy mam za sobą... :lol: teraz tylko cele wyższe... :lol: