Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Spotkanie Optymalnych w Ostrzycach - maj 2014

Zaczęty przez renia, 2014-02-14, 14:20:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Muszę działać przez zaskoczenie, żeby mi nie kombinował...  :evil: :lol: Albo dyplomatycznie poproszę tylko o imię... :roll: :mrgreen:

administ

:lol:
Trzymaj się dzielnie, jesteśmy po Twojej stronie...  :wink: :mrgreen:

renia

:lol:
Albo tak jak w tym kawale... :roll:

Wraca chłop do domu - ledwo co otwiera drzwi i już dostaje od żony łomot "a masz, masz"-krzyczy żona. Zdziwiony pyta o co chodzi. Żona na to: "przed wrzuceniem Twoich spodni do pralki przeszukałam kieszenie i znalazłam tą katke" - żona podaje mężowi karteczkę. Ten patrzy na nią i mówi" Kochanie ja gram na wyścigach koni a Ewa to jest imię konia a te liczby to numer gonitwy". Następnego dnia mąż znowu wraca do domu i na samym wejściu dostaje łomot, zdziwiony pyta: "Kochanie co się stało?" a żona na to: "Twój koń do ciebie dzwonił... :lol:

administ

Blackend

renia

administ

administ

Już się przerzuciłem, ale już po zawodach...  :?

renia

A ja jednak robiłam nadgodziny i wstawiłam w nocy tekst do zdjęć. Jeszcze muszę go jakoś sformatować, bo się porozjeżdżał... :?

administ

Cytat: Blackend w 2014-05-14, 22:29:09
Długo ponieważ gdy byłem parę lat temu na badaniach (pisałem tu o tym) dochtórka była zaniepokojona moim 130mg%. Przysiegam, że nie wiem jakie są normy i nigdy mnie to nie interesowało, nigdy! Ale są chyba niższe niż te 130 skoro juz miała ochotę wypisać receptę.  :D

U la la!  :shock:
Taki cukier na czczo, z niewielkim wahnięciem po jedzeniu to tylko u tych, co nigdy głodni nie chodzą i rzutów insuliny nie mają!
U mnie jest podobnie, ale przyznawać się do tego nie powinno w komuszym kraju...  :?  :D
Lepiej powoływać się na badania Polskiej Akademii Nauk, że "na Diecie Optymalnej poziom cukru i krzywa cukrowa jest w normie".   8)

Radzio

Zaś komuszy kraj. :D :lol:
Dla kogo komuszy, dla tego komuszy ... .  :shock: Wiem, bo podsłuchiwałem wraz z innymi gośćmi "u Stolema". ;) Przecież tam się spotykają również przedstawiciele międzynarodowego business'u. A w poniedziałek przyjechała ekipa turystów kajakowych. Będą korzystać z dobrodziejstw ostrzyckiej przyrody i to w taką pogodę. 8)

I przypomniałem sobie. :)
Ja już jestem zadowolony i niczego bym nie zmieniał, jednie to: "abyśmy wszyscy zdrowi byli". O! :D ;)
Jakież to proste. 8)

P.s.
Do czego się jeszcze nie powinno przyznawać, bo troszkę pobłądziłem. ;)

MariuszM

Cytat: admin w 2014-05-15, 08:11:58
Długo ponieważ gdy byłem parę lat temu na badaniach (pisałem tu o tym) dochtórka była zaniepokojona moim 130mg%. Przysiegam, że nie wiem jakie są normy i nigdy mnie to nie interesowało, nigdy! Ale są chyba niższe niż te 130 skoro juz miała ochotę wypisać receptę.  :D

Taki cukier na czczo, z niewielkim wahnięciem po jedzeniu to tylko u tych, co nigdy głodni nie chodzą i rzutów insuliny nie mają!
U mnie jest podobnie, ale przyznawać się do tego nie powinno w komuszym kraju...  :?  :D
Lepiej powoływać się na badania Polskiej Akademii Nauk, że "na Diecie Optymalnej poziom cukru i krzywa cukrowa jest w normie".   8)

wiadmo,a niech 'ciemny lud' ...
Cztac Tatonia cza ;)
Szybkość wydzielania
glukozy przez wątrobę do
krwi równa się szybkości
pobierania tego cukru
przez wątrobę z krwi
przy glikemii 150 mg/dl
(8,3 mmol/l). Bilans jest
wtedy zerowy.

administ

Radziu spoco!  :shock:
To tylko napisałem po to, aby tę męską ciotę Adaśka i coolesia z DD połechtać, aby jeszcze bardziej propagowali Dietę Optymalną.  :D

administ

Cytat: MariuszM w 2014-05-15, 08:58:17

Cztac Tatonia cza ;)
Szybkość wydzielania
glukozy przez wątrobę do
krwi równa się szybkości
pobierania tego cukru
przez wątrobę z krwi
przy glikemii 150 mg/dl
wtedy zerowy.

Oj takie rzeczy to się publicznie nie rozgłasza, bo to utwierdza w fakcie, że Tatonie leczą nie cukrzycę, a tylko obniżają na siłę prawidłowy poziom cukru we krwi!  :shock:  :?

Radzio

Cytat: admin w 2014-05-15, 09:00:40
Radziu spoco!  :shock:
To tylko napisałem po to, aby tę męską ciotę Adaśka i coolesia z DD połechtać, aby jeszcze bardziej propagowali Dietę Optymalną.  :D

:D A Toś mi psiknł po oczach, Szefu. ;) :lol:

Cztac Tatonia cza ;)
Szybkość wydzielania
glukozy przez wątrobę do
krwi równa się szybkości
pobierania tego cukru
przez wątrobę z krwi
przy glikemii 150 mg/dl
wtedy zerowy.

To chyba jest jakieś prawo "przypływu", czy "cuś" bardziej fizycznego. :roll:.

Zyon

Cztac Tatonia cza ;)
Szybkość wydzielania
glukozy przez wątrobę do
krwi równa się szybkości
pobierania tego cukru
przez wątrobę z krwi
przy glikemii 150 mg/dl
wtedy zerowy.

Ale przeciez oni tego nie wiedza, bo ich zrodlo wiedzy to wikipedia i filmy z youtube, wola wierzyc na slowo niz samemu doczytac/

To jest u nich (adasko czy cooles) taka dychotomia w mysleniu, jakies rozdwojenie jazni. Z jednej strony maja swiadomosc, ze wspolczesna medycyna jest nastawiona na "leczenie" "lekami" z apteki, jest na postronku farmacji i wlasnie pod nia ustawia coraz nizsze normy zeby zapedzic zdrowych ludzi w "chorobe", a z drugiej strony boja sie tych wlasnie norm ustalonych przez te medycyne, ktorej nie wierza i podaja te normy jako argument przeciwko. Czyli w zaleznosci od kontekstu i tego co chca udowodnic to medycyna i jej normy sa zle albo dobre.

Work Buy Consume Die

administ

No!  :shock:
Grzegorza Reca nie wymieniam, bo zaczął samodzielnie myśleć, więc jest dla niego jakaś nadzieja...  8)
Za parę lat wybierze się na pielgrzymkę, jak tak dalej będzie...  :wink: :mrgreen:

Zyon

Grzechu chyba zaczal powaznie cos czytac, nie tylko forum, wikipedie i youtube, bo cos u niego swita. Dziwne jest, ze tak szybko dochodzi do trafnych wnioskow i prawdy, kiedy tamci ciagle sie kisza i taplaja w swoich urojeniach i zabetonowanych pogladach.
Work Buy Consume Die