Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

U nas też dzisiaj były pieczone gofry. Mąż je znowu polubił (albo raczej zaczął mnie słuchać 8)). Ja rzadko je jem, ale jem... 8)

Się chwali, że teraz 4 kilo zgubił, bo zimą mu się przytyło... 8) ale jadł dość często zwykły chleb... :? ale ten "zdrowy"... :lol:

renia

A u nas będzie dzisiaj ekstra deser: owoce jagodowe mrożone w galaretce z bitą śmietanką 36%. Mogę was trochę fotką podrażnić... :roll: :mrgreen:

Anulka177

Cytat: renia w 2016-04-21, 11:40:51
U nas też dzisiaj były pieczone gofry. Mąż je znowu polubił (albo raczej zaczął mnie słuchać 8)). Ja rzadko je jem, ale jem... 8)

Się chwali, że teraz 4 kilo zgubił, bo zimą mu się przytyło... 8) ale jadł dość często zwykły chleb... :? ale
ten "zdrowy"... :lol:
Ale jak to na zdrowym chlebie przytył :shock: :shock: :wink:

renia

Nie wiem, to chyba przez tę dziurę ozonową tak się wszystko pozmieniało... :? 8) Albo wina Tuska... :?

Anulka177

My dziś będziemy dojadać wczorajszą karkóweczkę,  pyszna wyszła,  dzięki Reniu za pomysł!  :D a dodatkowo zrobiłam bigos i babkę makową i mam z głowy gotowanie do końca tygodnia  :D

renia

Sporo narobiłaś. Ja dzisiaj zamówiłam sernik na nasze niedzielne spotkanie Optymalnych.
Próbowaliśmy różnych ciast (z KK-700) i wróciliśmy do sernika... 8)

Anulka177

Orzechowiec też pychotka  :D

renia

Chyba nie jadłam... :roll: Jaki nr przepisu? Czy to nie jest z KK-700?

Anulka177

Nie pamiętam numeru,  ale przepis z KK - 700  :oops: wrócę z pracy,  to sprawdzę.

renia

Masz fajną pracę, że możesz z nami pisać... :D
Ja przed nosem mam Książkę Kucharską to zerknę. Dzisiaj kupiłam orzechy laskowe do gofrów, to tych mam trochę zapasu w domu. Czy to włoskie mają być? :roll:

Jarek

Ty też Reniu  :lol:

Anulka177

Cytat: renia w 2016-04-21, 13:47:56
Masz fajną pracę, że możesz z nami pisać... :D
Ja przed nosem mam Książkę Kucharską to zerknę. Dzisiaj kupiłam orzechy laskowe do gofrów, to tych mam trochę zapasu w domu. Czy to włoskie mają być? :roll:
A kto mi zabroni czytać jak jestem tu szefem?  :P
Ja używam orzechów włoskich,  ale mogą być laskowe,  kiedyś z nich upiekłam i też był pyszny.   :)

renia

To świetnie Szefowa... :D 8) Ja lubię bardzo orzechy włoskie, ale kilka razy się na nich "sparzyłam", to znaczy były drobne kawałki łupin (z tych przegród między zakamarkami ziaren). Nasz młynek pokomunistyczny ich nie zmielił i w gofrach były takie twarde kawałeczki. A ja nie lubię pluć przy jedzeniu, szczególnie w górę i pod wiatr... :lol:

Anulka177

Kupuję orzechy włoskieod pewnej pani,  która zatrudnia
do łuskania własnego męża,  nigdy nie było w nich tych łusek 

Diogenes z Synopy

a ja jestem tym mężem co łuska. Zarówno takie i takie .  :(   8)  :)  . Tatinek ma drzewa i gdy spadną  grabi grabiami do siebie i do worka ( niczym wytrawny polityk  :shock:  ;-)  )

renia

A 'moja pani' jest młoda (32 lata) i niby ma dobry wzrok, a zawsze jakieś przeoczyła...A z laskowymi spokój. :D Ale tylko te łuskane kupuję, bo ostatnia w tych w łupinkach dużo spleśniałych było... :?

vvv

184_z_KK_700

http://s31.postimg.org/5x7tk5kor/184_z_KK_700.png
(http://s31.postimg.org/5x7tk5kor/184_z_KK_700.png)
8)

Anulka177

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-21, 16:21:30
a ja jestem tym mężem co łuska. Zarówno takie i takie .  :(   8)  :)  . Tatinek ma drzewa i gdy spadną  grabi grabiami do siebie i do worka ( niczym wytrawny polityk  :shock:  ;-)  )
:lol: :lol: :lol:

Anulka177

Przepis na biszkopt orzechowy nr 531. z KK-700 (O ten mi chodziło)  :D

renia

Dzięki, już patrzę... :D