Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

Teraz masło jest takie tanie, że jest to całkiem możliwe, że podadzą prawdziwe  :D

renia

Już śniadanie zaliczone. :D Jak szybko wstaję, to szybciej głodnieję. Dzisiaj była żóltkownica na boczku z 3 żółtek i 1 białka (masła zabrakło 8)) i plasterek sera. Bez dodatku pomidora, bo go też w domu nie było.  :lol:
Na patelnię dodałam smalcu, bo boczek był za chudy...

Diogenes z Synopy

2 gofry  masło ementaler.  Nać.
Na obiad nie mam pomysłu, więc będą frytki na łoju i żółtka na słonince wędzonej. I kap kisz.

Kryanna

Po serniczku gotowanym i kawce już dzionek zaczynam.
Chciałam w końcu upiec Wasz zachwalany pod niebiosa sernik ale po co mam się trudzić jak mój gotowany nie ma sobie równego!
I pracy przy nim tyle co nic, a ja leniem jestem przecież?!  :D

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-25, 09:26:32
2 gofry  masło ementaler.  Nać.
Na obiad nie mam pomysłu, więc będą frytki na łoju i żółtka na słonince wędzonej. I kap kisz.

U nas schabów z niedzieli zostało. Ja za nimi nie przepadam i też sobie żółtka zrobię... :D

Anulka177

U nas flaczki. Miałam trochę mięsa z wywaru, do tego flaczki wołowe, skórki wieprzowe i szybkowar w ruch. Na 17 tą się wyrobię  :)
Na deser biszkopt orzechowy, nadrobimy tłuszcze  :wink:

renia

Ja flaczki planowałam i zapomniałam. 8) Mąż na jutro "zamówił" bigos z młodej kapusty. Nawet wszystkie składniki dzisiaj kupił. Chyba był głodny w pracy, albo ktoś tam o bigosie opowiadał... :roll: :lol:

Diogenes z Synopy

takie kiepskie pyry, że z 1 kg wyszło nam może po 150 gr frytek , ale smaczne .  10 żółtek i 100-150 gr słoninki pachnącej, lekko przysmażonej.
B:T:W   ok  1 : 6,2 : 1,3   -   aha jeszcze keczup jako WiO , kiedyś jadłem z majonezem, ale tera mi to nie smakuje.

Jajka kupiłem w bidronce, bo mojej pani od jajek od kur szczęśliwych ( bo 3 koguty są ;-) ) nie było. Do lekarza chyba pojechała  :roll:  .
W smaku nie zauważyłem różnicy.     :D  :lol:

Blackend

W smaku różnicy nie ma, ale to na pewno nie to samo co jajca oryginalne - lepiej tego nie kupować. ;)  :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-04-25, 16:03:55
takie kiepskie pyry, że z 1 kg wyszło nam może po 150 gr frytek , ale smaczne .  10 żółtek i 100-150 gr słoninki pachnącej, lekko przysmażonej.
B:T:W   ok  1 : 6,2 : 1,3   -   aha jeszcze keczup jako WiO , kiedyś jadłem z majonezem, ale tera mi to nie smakuje.

Jajka kupiłem w bidronce, bo mojej pani od jajek od kur szczęśliwych ( bo 3 koguty są ;-) ) nie było. Do lekarza chyba pojechała  :roll:  .
W smaku nie zauważyłem różnicy.     :D  :lol:

Po tych z biedronki dostaje się kropki na całym ciele... 8)

Blackend

Dokładnie u nas Młodszaka już dopadło, piegus taki. ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

skorupki mają takie twarde, że rozważałem coś cięższego niż nóż  ;-)  . Dla lepszego samopoczucia przed rozbiciem można pieczątki zmyć, schodzą pod ciepłą wodą  ;-)

Anulka177

Zmyj i jedź pod Halę Mirowską, parę groszy zarobisz  8)

Diogenes z Synopy

i wg Admina lepsze jajka ludzie dostaną  ;-)

dziś pasztet z wątroby wołowej, gofer, ser żółty i żurawina i masło .

Na obiad nie mam czasu, więc powtórka z wczoraj , frytki na łoju i żółtka na słonince.

renia

U nas powtórka z zeszłego tygodnia - zupa z młodej kapusty... :D Ale zupa świeżo ugotowana, a nie tydzień przetrzymywana... :lol: (mąż chciał bigos, ale był w mniejszości... :?) 8) :lol:

Anulka177

Jakby co, to mam jeszcze bigos, na który już nikt nawet patrzeć nie chciał, więc go zamroziłam, mogę ci oddać  :wink:
U nas dziś gołąbki, wyszły wyśmienite, z młodej kapustki. Piekłam w piekarniku, a spód garnka wyłożyłam skórkami wieprzowymi, podawałam z grubymi plastrami masła. Sycące.  :D

renia

Sama kapusta we wszystkim, chyba na jakiś czas będę jej miała dosyć... :roll:
Już czasami mi się wydaje, że my jemy monotonnie.... :? :lol:

Anulka177

renia

Czasami mi się to zdarza... :roll:  8)

Gavroche

O!
I ja dzisiaj ze 3 minuty myślałem. :lol: