Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A do tego dlaczego się tam łamie "formułę 30g'!  :shock: :lol:
Pamiętam jak na jednym ze spotkań "decyzyjnych" w sprawie masowego wprowadzenia zasad odżywiania Doktora w tym kraju, ekspert z IŻiŻ, niejaki dr Szponar - obecnie prof. tej szacownej instytucji udowadniał, że to wszystko bzdury, bo jak można pożreć tyle kalorii!  :D
Odpowiadam: bo jak zwykle nie doczytał, co pisze w słowie Doktora na temat porcjowania dziennej dawki.  8)
Ale przysiadł, gdy dowiedział się, że Doktora zgłosili do Nagrody Nobla...  :lol:
Austriacy nota bene.  :D

vvv

Wyszła przy okazji zasada ograniczonego zaufania do skanerów.
Drżącymi z przejęcia rękami sięgnąłem po pożółkła księgę starszego wydania i okazało się, że skaner pogubił dwójki.

http://s30.postimg.org/wy4fy7d29/dzien_4.jpg
(http://s30.postimg.org/wy4fy7d29/dzien_4.jpg)
8)

Diogenes z Synopy

a trzeba wylizać talerz do czysta ?  :)    , co by było gdybym zostawił ?

administ

Na to pytanie jest odpowiedź, której właśnie Szponar nie doczytał, ale i tak uwalili ustalenia ze spotkania na wyższym szczeblu...  :lol:
A było to w roku, gdy ministrem choroby był niejaki Łapiński.  8)

vvv

Ja bym sobie z tego 4 dnia na wczasach obiad zjadł i objętościowo sensowny
i proporcjonalnie i kalorycznie i wszystko-mający.

Na śniadanie bym nie wstał lub jeszcze nie wrócił, a na kolację byłbym pewnie na spacerze.
Śniadanie i kolacja wyglądają jak 230g zakąski, niewarte zachodu.

BTW 30:131:15 (880kcal) wygląda dosyć zaawansowanie,
nawet jest miejsce na kilka lekko-słodzonych kaw (bez śmietanki).
8)

administ

A ja bym w ogóle czegoś takiego nie ruszył!  8) ;)
Tyle śmieci i toxyn, toż to zatruć się można!  :?

vvv

Cytat: vvv w 2015-08-12, 18:12:20
BTW 30:131:15 (880kcal)
1140kcal miałem przepisać, żel przepisałem, ale może i nie bez powodu bo kalkulator:

BTW 30:131:15 (1360kcal)
8)

administ

Cytat: admin w 2015-08-12, 18:15:10
Tyle śmieci i toxyn, toż to zatruć się można!  :?

Że o GMO nie wspomnę!  :shock: :( ;)

vvv

Cytat: admin w 2015-08-12, 18:15:10
Przeniosłem się myślami do późnych lat 90tych ubiegłego stulecia.
Stulecie, które ubiegło.
:shock:

Blackend

Cytat: admin w 2015-08-12, 18:06:11
Na to pytanie jest odpowiedź, której właśnie Szponar nie doczytał, ale i tak uwalili ustalenia ze spotkania na wyższym szczeblu...  :lol:
A było to w roku, gdy ministrem choroby był niejaki Łapiński.  8)

Pamiętam tego wesołego pulpecika, któremu decentralizacja bardzo  przeszkadzała.  8)
Jeżeli tego typu ludzie, mieliby nagle od siebie z własnej nieprzymuszonej woli, głosić Słowo Doktora w dobrej wierze, to ja dziękuję i wracam do chleba ze smalcem i jeszcze posolonym do tego. ;)
No przecież na oko widać, jakie on ma priorytety. ;)

administ

Zawsze ci z IŻiŻ mieli wyjątkowe uzdolnienia do uwalenia i przeszkadzania jak się da.  :?
Nawet tych z PAN-u trzydziestu napuścili, że o Towarzystwie Rozpowszechniania Miażdżycy i Chorób Serca nie wspomnę.   :lol: :lol: :lol:

Blackend

Tak, pamiętam jak przestrzegał wszystkich przed ŻO, bo jeszcze serca otłuszczonego, które on musi operować nie widzieli.  :?  8)
Te publikacje w DZ były strzałem w dziesiątkę, oni naprawdę nie na żarty się przestraszyli - co ja piszę?  :shock:
Ze@#$li się ze strachu!  :lol:

vvv

CytatW szóstym dniu głodówki ilość energii z tłuszczów wynosi około 85 proc., z białek 13 proc., z węglowodanów tylko 2 proc.
W szóstym – siódmym dniu głodówki głodujący czuje się najlepiej, ponieważ jego organizm jest na diecie optymalnej
z nieco za dużym spalaniem białek. Później już nie jest tak dobrze.

A jak po napełnieniu bebechów proporcją nie czuje potrzeby jedzenia,
to też te 5 dni ma odczekać by poczuć się najlepiej
i znowu być na diecie optymalnej?

Taka trochę niepokojąca inspiracja dla tych
co się wczuwają w potrzebę jedzenia w porach
określonych obrotem Ziemi.
:wink:

renia

Lepiej mają ci, którzy kierują się fazami Księżyca... :roll:

Zyon

Troche w temacie norm. Od paru dni probuje kupic sobie spodenki sportowe, nie zadne najki, adasie czy reeboki, tylko takie jak kiedys, te 25 lat temu byly w kazdym sklepie sportowym. Takie niebieskie cyz zcerwone, z takiego niby sliskiego, cienkiego, "namiotowego" ortalionu czy podobnej syntetycznej tkaniny, ktore blyskawicznie sechly i generalnie byly przewiewne. Podwojny sciagacz w pasie, sznurek i tyle, czasami jakis bialy pasek z boku.
No i od tygodnia objechalem wszystkie bazary, sklepy etc i....po prostu nie pasuje do norm  :shock: W rozmiarach 9XL, 7XL czy nawet 3XL moge kupic bez problemy, rozmiarow L czy M nie moge trafic. Jak pytam czy sa normalne jakies to mi pokazuja, ze teraz 9XL to sa normalne, bo teraz mamy "amerykanskie normy" - doslowne slowa sprzedawcy :D Oczywiscie w firmowych sklepach sa takie, ale z reguly cena absurdalna rzedu 60-100zl a mi trzeba po prostu pare par na zwykle "zdarcie". Paranoja normalnie z tymi normami :D
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: vvv w 2015-08-12, 20:31:22
A jak po napełnieniu bebechów proporcją nie czuje potrzeby jedzenia,
to też te 5 dni ma odczekać by poczuć się najlepiej
i znowu być na diecie optymalnej?

Trudno przewidzieć jak wierni zrozumieją Słowo Doktora z Księgi Ksiąg 700!  :shock: ;)
Można założyć, że i tacy się znajdą, bo nawet niektórzy sobie "formułę 30g" zorganizowali na potrzeby własnego rozumku.  :lol:

Zyon

Cytat: renia w 2015-08-12, 23:10:17
Lepiej mają ci, którzy kierują się fazami Księżyca... :roll:
Ja codziennie sprawdzam biorytm na onecie i wg niego jadam  8)
Work Buy Consume Die

administ

I to jest świetny sposób!  :D
Lepszy niż poradzą w poradniach dietetycznych.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2015-08-13, 08:17:07
W rozmiarach 9XL, 7XL czy nawet 3XL moge kupic bez problemy, rozmiarow L czy M nie moge trafic. Jak pytam czy sa normalne jakies to mi pokazuja, ze teraz 9XL to sa normalne, bo teraz mamy "amerykanskie normy" - doslowne slowa sprzedawcy :D Oczywiscie w firmowych sklepach sa takie, ale z reguly cena absurdalna rzedu 60-100zl

dokładnie miałem to samo, w przypadku  majtek  do pływania. W jednym sklepie  ( fakt że już przebrane bo po sezonie )   rozmiar zaczynał się od   :shock:  3XL  :shock:  . A dalsze, że aż strach,  nawet nie wiedziałem, że są takie rozmiary !  Aż wreszcie kupiłem za duże  ( M )  bo ktoś odniósł do sklepu  ;-)

posiłek poranny.

dziś coś nowego, żółtkownica z 6 żólt na smalcu  z całą cebulą ( myślałem, że będzie się bekać, tym bardziej, że dodałem garść szczypiorku chińskiego - ale   ok ) .

z mlecznych i węgli  -  UHT o mocy 36 , z borówkami i łyżeczką miodu lanego.

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-13, 09:45:26
Cytat: Zyon w 2015-08-13, 08:17:07
W rozmiarach 9XL, 7XL czy nawet 3XL moge kupic bez problemy, rozmiarow L czy M nie moge trafic. Jak pytam czy sa normalne jakies to mi pokazuja, ze teraz 9XL to sa normalne, bo teraz mamy "amerykanskie normy" - doslowne slowa sprzedawcy :D Oczywiscie w firmowych sklepach sa takie, ale z reguly cena absurdalna rzedu 60-100zl

dokładnie miałem to samo, w przypadku  majtek  do pływania. W jednym sklepie  ( fakt że już przebrane bo po sezonie )   rozmiar zaczynał się od   :shock:  3XL  :shock:  . A dalsze, że aż strach,  nawet nie wiedziałem, że są takie rozmiary !  Aż wreszcie kupiłem za duże  ( M )  bo ktoś odniósł do sklepu  ;-)
No ja wlasnie do plywania chce, ale nie  lubie obcislych  kapielowek w stylu slipek. Jakbym wiedzial, ze tak bedzie to te 20 lat temu bym sobie zrobil zapas  :D
Work Buy Consume Die