Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-02-25, 19:35:41
Cytat: renia w 2016-02-25, 19:03:20
Też lubię sos chrzanowy, ale raczej do jajek, albo do białej kiełbasy go robiłam...
Już głodnieję... :? :lol:

Ale mój sos to chrzan z majonezem, a nie taki gotowany  :) A golonki jeszcze trochę zostało, jakbyś chciała....  8)

A takie sosy to nasze dzieci robią. Albo majonez z wyciśniętymi ząbkami czosnku, a nieraz to jeszcze zmieszane z ketchupem... :lol:

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-02-25, 19:39:47
Matko! 14 kg dyni w 4 dni  :shock: Takich rzeczy nawet najstarsi veganie nie robią!  :lol:

:lol:

Teresa Stachurska

Cytat: Gavroche w 2016-02-25, 10:43:07
A ja po treningu, tak bez przekonania zjadłem placka (starte jabłka, mąka i żółtka, smażone na maśle) z masłem, plastrami sera i jakiejś wędliny.
Taki placek ma około dwóch żółtek w sobie, i jest turbodoładowaniem mózgu mojej córki, która ma w żyłach pewno samo żółtko, bo je je prawie codziennie, w różnych formach od 6-7 miesiąca życia.  :lol:

Jabłuszka prażone z żółtym serem i wędliną, brzmią podejrzanie, ale smakują nieźle.
Tu ukłon w stronę Teresy, która na swoim blogu mnie zainspirowała dziwnymi, do niedawna dla mnie, połączeniami typu sery, mięsa plus powidła czy owoce.  :D
Pozdrawiam.

Niezbadane są wyroki niebios :)  Sery z owocami jagodowymi, szczególnie słone sery pleśniowe, są ok :) 

Jarek

Ano są ,kto przy biesiadnym stole chowany był ,ten zawsze biesiadować będzie, takie geny sory  :(

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2016-02-25, 20:08:16
A ja po treningu, tak bez przekonania zjadłem placka (starte jabłka, mąka i żółtka, smażone na maśle) z masłem, plastrami sera i jakiejś wędliny.
Taki placek ma około dwóch żółtek w sobie, i jest turbodoładowaniem mózgu mojej córki, która ma w żyłach pewno samo żółtko, bo je je prawie codziennie, w różnych formach od 6-7 miesiąca życia.  :lol:

Jabłuszka prażone z żółtym serem i wędliną, brzmią podejrzanie, ale smakują nieźle.
Tu ukłon w stronę Teresy, która na swoim blogu mnie zainspirowała dziwnymi, do niedawna dla mnie, połączeniami typu sery, mięsa plus powidła czy owoce.  :D
Pozdrawiam.

Niezbadane są wyroki niebios :)  Sery z owocami jagodowymi, szczególnie słone sery pleśniowe, są ok :) 

Widzę, że jak jest teraz przy PiS przy władzy, to Ty taka bardziej pobożna jakby się zrobiłaś... 8) :wink:

vvv

Matko! 14 kg dyni w 4 dni  :shock: Takich rzeczy nawet najstarsi veganie nie robią!  :lol:
Jakieś 2,5 litra klarownego soku dziennie, więcej błonnika zjadłaś dzisiaj w burakach.
8)

Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2016-02-25, 22:07:40

Pozdrawiam.

Widzę, że jak jest teraz przy PiS przy władzy, to Ty taka bardziej pobożna jakby się zrobiłaś... 8) :wink:

Jakoś ten nadmiar soli trzeba rozcieńczać. Między innymi :) 

Zyon

Anulka spokojnie, Adam nie takie rzeczy potrafi. Wsunac kilogram watroby z cebula naraz to dla niego pikus :D
Oczywiscie dla zdrowia, bo doktor tak nakazal  :lol:
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

Cytat: vvv w 2016-02-25, 23:09:15
Jakieś 2,5 litra klarownego soku dziennie, więcej błonnika zjadłaś dzisiaj w burakach.
8)

w kilogramie dyni jest 70 - 80 gr cukru. Powiedzmy 10 kilo dyni  zjadłeś przez 4 dni. Co daje  80 dkg : 4 = 250 gr cukru dziennie  ;-)   . No bo wyrzuciłeś niesłodkie wytłoki ?    :lol:  ;-)

renia

Dla mnie to jest chore... :? :lol:

Diogenes z Synopy

Może później już do końca miesiąca nie jadł cukru i się wyrównało ;-)  ?

1,5 gofra z masłem i pasztetową podwędzaną. Zupa z buraczków jako węglowodan.  Natka , ogórek.

renia

Właśnie zjadłam 3 duże żółtka rozbełtane na patelni z masłem i szczypiorkiem (bez soli).
Pół pomidora w plasterkach z cebulką (trochę pieprzu i soli). Do tego ser Królewski pokrojony w słupki.
Wszystko ważę (z przyzwyczajenia, waga zawsze stoi na blacie szafek)  8) ale tego nie liczę (tylko czasami).
Masła było dzisiaj 26g, sera też 26g, pomidora 57g. 8) :lol:

Zyon

Cytat: renia w 2016-02-26, 09:55:20
Renia, to prowokacja dla zdrowia, trzeba jesc zeby dobrze fibocykle pomierzyc  :shock: Na kilogramach latwiej obliczac  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-26, 09:59:47
tzw bilans miesieczny  :lol: :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: Zyon w 2016-02-26, 10:02:42
Cytat: renia w 2016-02-26, 09:55:20
Renia, to prowokacja dla zdrowia, trzeba jesc zeby dobrze fibocykle pomierzyc  :shock: Na kilogramach latwiej obliczac  :lol: :lol:

To trzeba mieć jakieś fibo-fabo czy jak to się nazywa... :roll: :lol:

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2016-02-26, 09:33:03
Cytat: renia w 2016-02-25, 22:07:40

Pozdrawiam.

Jakoś ten nadmiar soli trzeba rozcieńczać. Między innymi :) 

Teresa, ja sobie tak radzę z nadmiarem soli, że nie solę żółtek i wystarcza mi sól z sera. Ale pomidor bez soli mi nie smakuje... 8) :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-26, 09:59:47

.............

:lol:

vvv

Widzę, że Zyonowa głupawka się przyjęła i daje owoce.
Miłej zabawy w zdrowie gwarantowane.
Tylko pogratulować wodzirejowi.
8)

renia

"vvv" tego co wypisujesz nie można mądrze skomentować. Nie ma takich słów... :?

Zyon

Glupawka zas nie jest zjedzenie kilograma watroby dziennie czy 14kg dyni w 4 dni.......no pogratulowac kryteriow Adas  :lol:
Nie dziwne, ze potem sie odchudzasz wazac mocz przed wypiciem  :lol:
W kazdym razie zdrowych nog zycze, bo na glowe to juz chyba za pozno  :lol:
Work Buy Consume Die