Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: renia w 2016-02-26, 10:04:23
Cytat: Zyon w 2016-02-26, 10:02:42
Cytat: renia w 2016-02-26, 09:55:20
Dla mnie to jest chore... :? :lol:
Renia, to prowokacja dla zdrowia, trzeba jesc zeby dobrze fibocykle pomierzyc  :shock: Na kilogramach latwiej obliczac  :lol: :lol:

To trzeba mieć jakieś fibo-fabo czy jak to się nazywa... :roll: :lol:
Kiefdys to sie mowilo kuku na muniu a dzisiaj fibo fabo  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-26, 09:47:02
Cytat: vvv w 2016-02-25, 23:09:15
Cytat: Anulka177 w 2016-02-25, 19:39:47
Matko! 14 kg dyni w 4 dni  :shock: Takich rzeczy nawet najstarsi veganie nie robią!  :lol:
Jakieś 2,5 litra klarownego soku dziennie, więcej błonnika zjadłaś dzisiaj w burakach.
8)

w kilogramie dyni jest 70 - 80 gr cukru. Powiedzmy 10 kilo dyni  zjadłeś przez 4 dni. Co daje  80 dkg : 4 = 250 gr cukru dziennie  ;-)   . No bo wyrzuciłeś niesłodkie wytłoki ?    :lol:  ;-)
O, to jest jak hannibalowa niskoweglowodanowka z sloikiem miodku dziennie  :D
Work Buy Consume Die

vvv

Jesteś zwyczajnym kreatorem wizerunku negatywnego, stąd powtarzasz kłamstwa, które staja się "prawdą".

Cytat: Zyon w 2016-02-26, 10:18:1214kg dyni w 4 dni
2,5 litra klarownego soku z dyni dziennie przez 4 kolejne dni i nic więcej - taka forma przerwy w jedzeniu.

Cytat: Zyon w 2016-02-26, 10:18:12
odchudzasz wazac mocz przed wypiciem
Twoja dosyć spontaniczna projekcja, oparta pewnie na wskazywanym przeze mnie założeniu, że jeśli przed każdym kolejnym posiłkiem masa ciała człowieka jest coraz większa to trudno spodziewać się w dłuższym okresie utraty masy ciała.

Nie ma to jak pisać co ktoś napisał nie powołując się na cytaty i nie podając linka, dziwne, że rozgarnięci ludzie łykają takie sztuczki, widać tak wygodniej.

Ale i tak gratuluję i życzę dalszych sukcesów medialnych.
8)

Gavroche

Przecież fun jest w życiu najważniejszy. :lol:
Ja się z Wami, kochani, zawsze przednio bawię!

Zyon

Jak mozesz?  :shock: Przecierz to smiertelnie powazne sprawy  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: vvv w 2016-02-26, 10:35:09
Jesteś zwyczajnym kreatorem wizerunku negatywnego, stąd powtarzasz kłamstwa, które staja się "prawdą".

Cytat: Zyon w 2016-02-26, 10:18:1214kg dyni w 4 dni
2,5 litra klarownego soku z dyni dziennie przez 4 kolejne dni i nic więcej - taka forma przerwy w jedzeniu.
Myslisz Adam, ze 10 litrow soku w 4 dni to mniej swiadczy o problemach z deklem?  :D

Niech ci bedzie, przeciez jest jakas gradacja, gavro niedawno wklejal czym sie roznia poszczegolne etapy skretynienia.
Work Buy Consume Die

vvv

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-26, 09:47:02
W kilogramie dyni jest 70 - 80 gr cukru.

W kilogramie dyni jest 65g węglowodanów, ale tylko 14 gram cukrów.

W klarownym soku są już tylko cukry, no powiedzmy, że w sumie węglowodanów jest w litrze takiego soku 20g i taki ma on smak, wcale nie słodki, kto pił ten wie.

2,5 litra świeżego klarownego (na ile to możliwe) soku z dyni oznacza więc około 50g węglowodanów.
Trudno to porównać do 2,5 litrowej coli w butelce PET, jeszcze może przyprawionej alkoholem.

link:
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2600/0

8)

Diogenes z Synopy

to wszystko zależy od wyciskarki. Zakładałem, że jest nowoczesna ;-)  .  Również zależy od odmiany dyni i stopnia dojrzałości.

Jeżeli słusznie przyjąłeś, że większość węglowodanów wyrzuciłeś  ;-)  to wycisnąłeś jedynie wodę. A gdzie te minerały i witaminy.

Też lubię dynię, zupa krem z dyni jest jednak słodka.   :)

vvv

Dynia była z własnego ogrodu bez chemii i nawozów, sokowirówka pamięta Gierka, a minerały są rozpuszczalne w wodzie.
8)

vvv

Dojrzałość dyni była niewielka, pisałem, że skórka była delikatna, więc jej nie musiałem odkrawać, wszystko poszło do sokowirówki, razem z pestkami.

Pestki też były "młode", sokowirówka ma tarkę, więc ich zawartość także uległa odwirowaniu.
8)

Zyon

Szkoda, ze Yarosha nie ma, z pewnoscia byscie sobie merytorycznie podyskutowali na te arcyciekawe tematy. No i osobowoscia tez by pasowal.
Work Buy Consume Die

Anulka177

Śniadaniowy omlet już się wchlania w przewodzie pokarmowym,  a na podwieczorek juz czeka zmielona łopatka,  będą mielone i brukselka. Jako węglowodany wieczorne zupa z dyni,  uklon w stronę vvv  8)

renia

Mięso w piątek? :shock: 8) :lol:

renia

U nas na obiad żeberka w sosie, surówka z kapustą kiszoną i ziemniaki.
A dla młodzieży kartofelki odgotowane i smażone na smalcu, i do tego paluszki rybne. Surówka wspólna. 8) :lol:
Kompot z wiśni (własnej roboty ze słoika, rozcieńczony przegotowaną wodą).
Nasze "małolaty" żeberek nie lubią :?

vvv

Cytat: Anulka177 w 2016-02-26, 12:48:22ukłon w stronę vvv  8)
Jak ja się poświęcam dla Twoich łydek.
:wink:

Jarek

Cytat: vvv w 2016-02-26, 13:27:24
Cytat: Anulka177 w 2016-02-26, 12:48:22ukłon w stronę vvv  8)
Jak ja się poświęcam dla Twoich łydek.

Ty to tylko o łydkach ,a miałeś mieć goloneczki dla mnie  :lol:

Anulka177

Cytat: renia w 2016-02-26, 12:54:22
Miêso w pi±tek? :shock: 8) :lol:
Ale to jest łopatka z soczewicy....  :twisted: :mrgreen:

renia

:lol:

Dobrze, że nie z dyni...  8)

vvv

Cytat: Anulka177 w 2016-02-26, 13:49:08
Ale to jest łopatka z soczewicy....  :twisted: :mrgreen:

Google dały radę, łyżka masła, boczek, pewnie można pomajstrować by tłustość była odpowiednia.

http://domgosi.pl/pieczona-lopatka-i-zilona-soczewica-z-boczkiem/