Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

grenis

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-09, 07:27:55
ludzi łatwo można zmanipulować. I nie ważne tu czy ktoś chodzi na KOD czy na miesięcznice. Było tak i będzie.  8)

Soros kupił 11 % Agory. Właściciela Gazety Wyborczej.

Teraz będziemy mieli  zalecenia kto dobry, a kto zły i co dobre z pierwszej ręki.  ;-)

I jednym ze sprzedajcych byl skarb panstwa (OFE PZU)  :lol:

Diogenes z Synopy

pomieszanie z poplątaniem  :| 

Renia.
Gościom i domownikom to zrób normalne lody na cukrze (syrop frukt pomiń i palmowy ) , na mleku w proszku z dodatkiem mleka odtłuszczonego. Pomiń chemię i aromaty. Daj jakiegoś owoca zmiksowanego  i też będą mieli zdrowo  ;-)  . Na pewno lepsze niż z markietu. Może tylko mnie smaczne  :roll:  ;-)

renia

Nic nie zrobię... :evil:

grenis

Cytat: admin w 2016-06-09, 07:37:38
A w takim razie smacznego przy śniadaniu.   8)
11% to jakoś tak mizernie...  :?

W sam raz aby legalnie finansowac biuletyn KODu  :D

A co na to Michnik?
http://i.imgur.com/lryGBax.jpg  :lol:

administ

Cytat: grenis w 2016-06-09, 08:36:45
Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-09, 07:27:55
ludzi łatwo można zmanipulować. I nie ważne tu czy ktoś chodzi na KOD czy na miesięcznice. Było tak i będzie.  8)

Soros kupił 11 % Agory. Właściciela Gazety Wyborczej.

Teraz będziemy mieli  zalecenia kto dobry, a kto zły i co dobre z pierwszej ręki.  ;-)

I jednym ze sprzedajcych byl skarb panstwa (OFE PZU)  :lol:

Ale to dobra zmiana, więc im nawet unijne pieniądze nie śmierdzą,... ;)

administ

Cytat: renia w 2016-06-09, 08:30:11
Cytat: admin w 2016-06-09, 08:25:45
Ale na jedynie słusznej diecie tłuszczowej, to lody są nieszkodliwe, jakby co.  8)

Już nie zawsze jestem pewna, kiedy piszesz poważnie... :roll: :?

A bo ja muszę pisać i dla zdrowych i chorych, a na kogo dobrze padnie, ten wygra... ;)

administ

Cytat: renia w 2016-06-09, 08:28:54
Jednego lata nasz najmłodszy syn jadł dużo tych sklepowych lodów. Wtedy sporo przez wakacje utył... :?
Dobrze, że w piłkę grał, to potem to dość szybko zgubił...

Jakby do tych lodów dodał satyny to wyszedłby tuczarniany chów smalcowy!  8)

renia

Jakiej satyny?

Gavroche

Gładkiej takiej, żeby przez gardło przeszła... :D

administ

administ

Cytat: renia w 2016-06-09, 09:28:18
Jakiej satyny?

Nie powiem, bo nie wiem jakie m asz zamiary! ;)

renia

..żadnych, pytam z ciekawości... 8)

administ

Z naturalnych to dużo boczniaka można jeść zapijając sokiem z grapefruita, ale nie wiem, czy mogę takie rzeczy pisać, aby koncernom bussinesu nie psuć!  :shock: ;)

renia

Mnie to rybka... 8)

grenis

Selekcja naturalna byla, jest i bedzie  :D

"Mała zdolność odnajdywania pokarmu ogranicza rozwój organizmu, który staje się bardziej podatny na choroby pogarszające jego stan. Osłabiony i chory osobnik staje się łatwym łupem drapieżników."

http://dyskusja.biz/gospodarka/koncerny-farmaceutyczne-maja-polakow-za-idiotow-i-niestety-maja-racje-55707

Zyon

Byla jakas nowa dziewuszka, i jak zamowilem watrobke to zaytalem czy maja smalec ze skwarkami, i zeby mi polac pare lyzek. Zrobila wielkie oczy i zapytala czy na pewno, i czy na pewno bez chleba :D
A, jeszcze talerz flakow, nie moglem sie oprzec ;D
Work Buy Consume Die

grenis

Diogenes z Synopy

pewnie polała przesmażonym olejem z bidronki  z pocięta suszoną bułeczką imitującą skwarki.  ;-)

Kiedyś w Gdańsku też w takim barze chciałem coś zjeść, ale nikt mi nie umiał odpowiedzieć na czym smażą. Jakaś kucharka krzyknęła z kuchni - na tym co wszyscy!   8)  :lol:
Pewnie na fryturze z oleju palmowego pomieszanym z olejem silnikowych  :roll: . Bo dostaliśmy go dużo w zamian za czołgi z Malezji  :roll:  . I tani. I zdrowy  ;-)

Diogenes z Synopy

Jakoś zgłodniałem po tej niewielkiej ilości frytek i serdelku.  Zrobiłem twarożek ze śmietaną z Łobżenicy 18 % pięknie mocno ukwaszoną, że piłą trzeba kroić  ;-)  . Ze szczypiorkiem.
I jeszcze 2  łyżki lodów, bo jutro nowe Zosia robi, i pojemniczki potrzebne  ;-)  Teraz mogę iść spać  ;-)  . Szczęśliwy.

Diogenes z Synopy

2  gofry z masełkiem.  Jeden z mortadelą,  pół z pasztetową i pół z wątrobianką.  Pół krupnioka. Pom i szcz.