Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Mirek w 2016-06-20, 18:05:08
Cytat: renia w 2016-06-19, 20:25:40
Mają 50 kur...Nawet w małych jajkach często są 2 żółtka.
Coś tu zmutowaniem nieładnie pachnie.

Też kiedyś mieliśmy kury i właśnie u młodych kurek w małych jajkach często były 2 żółtka...
A nic nie mutowaliśmy... :lol:

Mirek

Acha. Błądziłem.
No cóż, czlowiek uczy się całe życie.

renia

Widzisz, :shock:  nie miałeś racji... :lol:

Mirek

Cytat: renia w 2016-06-20, 19:09:59
Widzisz, :shock:  nie miałeś racji... :lol:
widzę

renia

Mirek

Mirek

Mirek

... więc jestem
albo jakoś tam

renia

A dlaczego masz takie duże oczy? :shock: :lol: :wink:

Mirek

za dużo jestem

Diogenes z Synopy

dziś deska wędlin. Dla siebie wybrałem:

plaster czarnego salcesonu,
pół pętka krupnioka czarnego
2 serdelki na ciepło z keczupem

2 plasterki pomidora i szczypiorek.

Do optykawy będzie bita śmietanka bez laktozy z czymś w zamian  :roll:  - truskawka, czokolada, morela i .... cukier drobnoziarnisty  ;-)

renia

Cytat: Mirek w 2016-06-20, 20:08:11
za dużo jestem

Co za dużo to nie zdrowo... :? :lol:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-21, 07:53:59
dziś deska wędlin. Dla siebie wybrałem:

plaster czarnego salcesonu,
pół pętka krupnioka czarnego
2 serdelki na ciepło z keczupem

2 plasterki pomidora i szczypiorek.

Do optykawy będzie bita śmietanka bez laktozy z czymś w zamian  :roll:  - truskawka, czokolada, morela i .... cukier drobnoziarnisty  ;-)

A jajka gdzie? :shock: 8)

Diogenes z Synopy

w piwnicy  ;-)

dziś w podrobach (cwaniak, kiszka) mam witaminy i mikroelementy. Na  obiad kalafior z masłem i kotlet z serca. Chcesz, żeby się przewitaminizował ?  ;-)

renia

Dla mnie dzień bez jajek to dzień stracony... :lol:
Muszę na śniadanie jeść jajka. To już jest uzależnienie... :? :lol:

renia

Dzisiaj miałam okropną (z wyglądu) jajecznicę z buraczkiem gotowanym. Miałam takowego 'delikwenta" w lodówce (z tegorocznych buraczków), to go pokroiłam w talarki i podgrzałam na maśle, zalałam żółtkami i voila... 8) :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-06-21, 09:29:13
Muszę na śniadanie jeść jajka.
ale jak to zjem, to tego nie zmieszczę  :roll:   Nie będę przecie cwaniaka panierował w jajku  ;-)

Kiedyś w salceson zawijałem gotowane żółtka i  dodawałem majonezu. Takie rurki z kremem.  ;-)

Bez przesady. Zwykle jem koło 10 żółtek dziennie pod różną postacią, więc to tylko odpoczynek od nałogu ;-) .

Dzień wolności ?   :roll: ;-)

renia

To zjadasz ich aż aż... :D

Diogenes z Synopy

zmiana planu. Zosia powiedziała, że do kalafiora z masłem lepiej żółtka na skwarkach pasują.  :roll: Po cztery dam. Też ma vit C gotowany. Ale 3 minuty podobno trzeba gotować, a ja jadę pół godziny  :roll: , bo lubię mientki.

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-21, 09:43:07
Cytat: renia w 2016-06-21, 09:29:13
Muszę na śniadanie jeść jajka.
ale jak to zjem, to tego nie zmieszczę  :roll:   Nie będę przecie cwaniaka panierował w jajku  ;-)

Kiedyś w salceson zawijałem gotowane żółtka i  dodawałem majonezu. Takie rurki z kremem.  ;-)

Bez przesady. Zwykle jem koło 10 żółtek dziennie pod różną postacią, więc to tylko odpoczynek od nałogu ;-) .

Dzień wolności ?   :roll: ;-)
Kiedyś czytałem o jakimś Hindusie, co przez 60 lat zjadał 13 żółtek dziennie, do tego masło, mleko i orzechy.
Zapytany czy nie nudzi mu się tych kilka produktów, odpowiedział pytaniem: "A pani nie nudzi się oddychanie stale tym samym powietrzem"? ;)

Mnie się jaja nie nudzą, ale ja działam często w trasie oraz jako wyjadacz resztek z lodówki, więc jem to co akurat trzeba zjeść, bo nie lubię marnować jedzenia, więc w praktyce często mam kilkudniowe przerwy od żółtek, dobry salceson z powodzeniem je zastąpi. :D