Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

A masło kakaowe to nie olej?  :P

Jarek

Cytat: admin w 2016-08-21, 20:37:38
Uwielbiam takie rozważania ...  :lol:
To tak jakby się zastanawiać nad uduszeniem się z powodu braku tlenu.  :shock:
Czyli nad czymś co większości populacji nie zagraża.  8)
To już lepiej se w szachy pograć.  ;) :lol:
Albo w snookera przy piwku  :wink:

administ

Ale codzienne picie nawet niewielkich ilości alkoholu może wywołać podagrę, a nawet co gorszego, bo rozkład etanolu przez oksydazę ksantynowa powoduje wytwarzanie wielce reaktywnego utleniacza - rodnika węglanowego, a to jest ponoć gorsze od rodnika hydroksylowego, ale nie interesowałem się zbytnio tematem, więc nie wiem jaki jest potencjał oxyredox jednego niesparowanego elektronu w tym węglanie.  :?

administ

A to dopiszę jeszcze, że żadnych naturalnie powstających rodników się obawiać nie należy, albowiem są nieodzownym elementem życia i mają niewiele wspólnego z pandemią nowotworów - jakby co.  8)

renia

Ponoć ta pandemia nowotworów jest wywołana przez Dietę Optymalną... :shock: 8)

Diogenes z Synopy

i gdybyś, Jarek, któregoś pojęcie przypadkiem nie znał (pewnie na wyrost napisałem) - to przy Yes-ach kuknij sobie wieczorem:

http://biotka.mol.uj.edu.pl/zbm/handouts/2013/AJ/wyklad_01.pdf

bardzo przejrzyście podane. Obrazki i kolorowo  ;-)  8)   :lol:  Dla pierwszaków.

To co teraz pić?   :roll: ;-) 

Jarek

To całe szczęście że DO ,a nie alkohol  :lol:

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-08-22, 21:10:00
i gdybyś, Jarek, któregoś pojęcie przypadkiem nie znał (pewnie na wyrost napisałem) - to przy Yes-ach kuknij sobie wieczorem:

http://biotka.mol.uj.edu.pl/zbm/handouts/2013/AJ/wyklad_01.pdf

bardzo przejrzyście podane. Obrazki i kolorowo  ;-)  8)   :lol:  Dla pierwszaków.

Nie masz coś łatwiejszego .Nic a nic nie rozumiem z tych obrazków . :shock:

Bobby

administ

"może wywołać" nie jest równoznaczne z "wywołuje" - jakby co.  8)

renia

Ale lepiej nie wywoływać... 8)

administ

A bo to kto jeszcze zrozumie, że picie alkoholu wywołuje podagrę... ;)

Teresa Stachurska

Cytat: admin w 2016-08-23, 09:29:38

Mainstreamowy lekarz sugerował znajomemu z podagrą aby omijał alkohole kolorowe, zaś białych (czysta wódka) się nie obawiał :lol:  I podagra jest bo drinki w cenie.

Gavroche

Sam alkohol nie wywoła podagry, trzeba jeszcze śledzika do tego zakąszać. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2016-08-23, 09:29:38

lepiej niech tak rozumi, niż to, że węglowodany Doktor kazał spożywać w postaci piwa  ;-)

I śniadanie -  2 kawy z 300 ml śmietanki. ok 100 gr sera podpuszczkowego.
   Na 2  śniadanie 10 żółtek i  z pół kilo kurek na pół kostki masła (na 2 osoby). Z koperkiem.

łyżka powideł i  7 gr węglowodanów w czoko (niesmaczne)

w planie:   :D

zupa grzybowa (na wole)

na kolację frytki

może świeże borówki jeszcze  :roll:

Gavroche

Cytat: Bobby w 2016-08-23, 08:54:53
Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-08-22, 21:10:00

Giebla.
Tu same stare pryki, nikt nie czai co to, a tym bardziej po cholerę ćpać stare, szpitalne anestetyki. ;)

Diogenes z Synopy

środek do czyszczenia felg? smaczny?  ;-)  Pomyślałem, że to może jakiś rodzaj cydru  :roll:  ;-)
Człowiek zgrzybiał, nie rozumi po co łapie się Pokemony, po co dopalacze. 100 lat został za Murzynami  ;-)

renia

Ja tylko łapię komary... :? :lol:

Gavroche

True.
Kiedyś myślałem, że moje doświadczenia z różnymi substancjami zmieniającymi świadomość, spowodują, że będę z łatwością czytał własne dziecko eksperymentujące z nimi. 8)
Teraz mam poważne wątpliwości, bo młodziaki walą w siebie niesłychane rzeczy, o których nawet nie wiadomo jak działają. :P

Może dojdzie do tego, że rodzice będą mówić: "chcesz się nastukać, to starodawną, dobrą kokainą, dłużej pożyjesz". ;)

administ

Właśnie dlatego pełna legalizacja, kto chce to daje, ale wiadomo co.  8)
Ale jak publicznie ogłoszą, że maryśka ma działanie antyrakowe, to każdy hipochondryk będzie ćpał... ;)  :lol: