Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Cytat: Zyon w 2025-08-16, 09:31:43..."pan poczeka, musze sie rozgrzac"  :lol:  :lol:  :lol:
Ale odpuscilem :D Wzieli my i dzwigneli
No właśnie...
A przecież przedwczoraj było ciepło. Trza rzec było "schłodzę się" tudzież "porozciągam" i byłyby 2 maszyny z miejsca, a nie jedna. A jeszcze chłodne piwko i chłop by przytaknął. No ale skoro tak... 8)

Zyon

Wzieli my i dzwigli ;)
Work Buy Consume Die

admin

:lol:
Wspólnym wysiłkiem... ;)

Gavroche

Ja słyszałem w szatni rozmowę tych współczesnych herosów. Jeden się pokłócił z żoną o odkurzanie mieszkania, on nie będzie pomagał w domu, bo mu pary zabraknie na trening. Drugi narzekał, że nie złapał drzemeczki przed treningiem, a robi nogi... :)

admin

Zyon

Pokolenie platkow sniegu czy jak to idzie teraz.U mnie powstala kolejna "profesjonalna" silka ioczywiscie 70% zajmuja rowerki
Work Buy Consume Die

admin

A bo na rowerkach mogą się dziołchy bezpiecznie rozglądać po okolicznych sztangowcach... ;)

Dasna

Potreningowałam sobie, po rozładunku kontenera.

Przed rozładunkiem chociaż przez chwilę powymachiwałam rękami i pokręcilam nadgarstkami.

Obowiązkowa rozgrzewka , z tym , że na pomoście to juz miejsca na skoki w dal nie było, ale wyskoki w góre jak najbardziej, oczywiście dynamiczne rozciagania, wymachy nog, rozciąganie platysmy, rozciąganie stawu skokowego, przysiady w chwycie rwaniowym.

1. Rwania sprzed kolan, zza kolan, z biodra , z pomostu z wyskokiem i bez odrywania nóg od pomostu.
2.Podrzut, zarzut, zza kolan, sprzed kolan , z pomostu.
3.Wybicia góry
4.Wyciskanie na lawce
5.maszyna na ściaganie łopatek
6. Rozciąganie
-stanie na głowie
-przyciaganie głowy do kolan
-wygięcia grzbietu
-pogłębianie wykroku
-zwisanie na drabinkach
-i rózne inne

Dasna

Zobaczymy co to wyniknie , bo zglaszaja si e do mnie dziewczyny, że one tez by chciały nauczyć sie np. zarzucac. He, he.
Realia są takie , że po 1-2 trenigach to zapał słabnie.

A juz wyznacznikeim są przysiady w chwycie rwaniowym. Odsiew murowany.  :lol: Zreszta to nie tylko dziewczyny. Po treningu cięzarowym to nie ma potem takiego zapału do kontynuowania.  :lol:

admin

A bo to rwie od rwania przecież... ;)

Dasna

Gavroche

Zostawiłem dziewczyny na Mazurach, można bez przeszkód poleżeć, więc dziś poszedł bardziej objętościowy trening.

-Zarzut na prosto 8x2
-Martwy ciąg klasyczny 10x3
-Przysiad HB 8x3
-Wyciskanie stojąc 6x4
-Wyciskanie na ławce skos górny 6x4
-Wiosłowanie z podpartą klatką 5x6
-Podciąganie bez obciążenia 5x8
-Spacer farmera z kettlami 4x30m
-Unoszenie nóg w zwisie 4x10.

Uff, długi trening, nie przywykłem, ale teraz posiłek i leżing do wieczora. :)

admin

I tak będzie rwać! ;)

Gavroche

Prorok, czy co? Ale lekko, tu i ówdzie. :)

Dasna

No szykuje sie do rozładunku. Będzie tak za około pól godziny , to troche rozgrzewki nie zaszkodzi.

Porozciagać się jak kot to dobry pomysł. Gibkość, sprężystośc to jest to co lubię i cenię.  :)

admin

W ramach treningu - rozładować, załadować i jeszcze raz rozładować, a "będzie dobrze"... ;)

Gavroche

Zyon

Work Buy Consume Die

Dasna

Potrenowane.
Rozgrzewka
-skakanka
-skoki w dal takie kicanie z kijkiem nad głowa w chwycie rwaniowym
- dynamiczne rozciągania - platysma, najszerszy grzbietu, krecenie nadgarstkami
-wyskoki w góre
- wyciskanie stojąc.
-protiazka