Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

talgo

książki to przede wszystkim weider
i tak jak pisze averd zwiekszaj tłuszcz a nie węgle jesli chcesz być na ŻO
jeśli na obecnej dawce chudniesz i przy niej pozostaniesz twój wydatek energetyczny będzie wiekszy i schudniesz i się wyrzeżbisz

adampio

Aby cos rzezbic to trzeba miec w czym, tak?
Tluszcz, ktory do tej pory miales spaliles albo przerobiles na mase miesniowa, podejrzewam, ze bardzo malo. Dlatego najwazniejsze jest bialko i proporcja optymalna, czyli w zaleznosci od tego jak intensywnie cwiczysz powinienes zjadac minimum 1 gram bialka na kg naleznej wagi ciala a prz intensywnym wycilku 1,5 gr bialka a nastepnie dopasowac ilosc T i W do ilosci zjadanego bialka pamietajac o tym, ze im lepsze bialko tym wiecej weglowodanow. Czyli jezeli wazysz 80 kg powinienes zjadac minimum 80 gr bialka ale mozesz rowniez w dni intensywnie cwiczace zjadac 120-130 gr bialka do tego w dni intensywnogo cwiczenia do x 5 T czyli az do 600 gr  a weglowodanow w zaleznosci od tego skad pochodza az do 200 gr jezeli bialka sa pochodzenia typu jajka, podroby natomiast 80-100 jezeli bialko jest z miesa albo ryby.
Jezeli masz odpowiednia mase i tylko chcesz rzezbic muskulature powinienes zapomniec o duzej ilosci tluszczu i ograniczyc weglowodany do minimum i cwiczyc krotko i kardiologicznie czyli bardzo szybkie i intensywne serie w brdzo krotkim czasi z przerwami i nalezy zastopowac kiedy juz organizm powie, ze ma dosc. Wystarczy 10 min dziennie, 5 serii po 2 min z polminutowa przera pomiedzy. W innym wypadku przy takim jedzeniu beda tylko zakwasy i  kontuzje, ktore wyelimunja Cie z nastepnych treningow.

Pozdrawiam

Gavroche

Cytat: adampio w 2013-05-12, 15:46:07
Aby cos rzezbic to trzeba miec w czym, tak?
Tluszcz, ktory do tej pory miales spaliles albo przerobiles na mase miesniowa, podejrzewam, ze bardzo malo. Dlatego najwazniejsze jest bialko i proporcja optymalna, czyli w zaleznosci od tego jak intensywnie cwiczysz powinienes zjadac minimum 1 gram bialka na kg naleznej wagi ciala a prz intensywnym wycilku 1,5 gr bialka a nastepnie dopasowac ilosc T i W do ilosci zjadanego bialka pamietajac o tym, ze im lepsze bialko tym wiecej weglowodanow. Czyli jezeli wazysz 80 kg powinienes zjadac minimum 80 gr bialka ale mozesz rowniez w dni intensywnie cwiczace zjadac 120-130 gr bialka do tego w dni intensywnogo cwiczenia do x 5 T czyli az do 600 gr  a weglowodanow w zaleznosci od tego skad pochodza az do 200 gr jezeli bialka sa pochodzenia typu jajka, podroby natomiast 80-100 jezeli bialko jest z miesa albo ryby.
Jezeli masz odpowiednia mase i tylko chcesz rzezbic muskulature powinienes zapomniec o duzej ilosci tluszczu i ograniczyc weglowodany do minimum i cwiczyc krotko i kardiologicznie czyli bardzo szybkie i intensywne serie w brdzo krotkim czasi z przerwami i nalezy zastopowac kiedy juz organizm powie, ze ma dosc. Wystarczy 10 min dziennie, 5 serii po 2 min z polminutowa przera pomiedzy. W innym wypadku przy takim jedzeniu beda tylko zakwasy i  kontuzje, ktore wyelimunja Cie z nastepnych treningow.

Pozdrawiam
:lol:

Dasna

Jestem po pierwszych zajęciach z osobistym trenerem. Nazywa się Jurij, kiedyś zajmował się boksem. Jestem b. zadowolona i zmobilizowana.  :D Godzina takiego treningu , oczywiście na początku lekkiego a mam taki wyrzut serotoniny. :D :D

administ

:shock:
Aż godzinę to trwało!  :roll: :wink:

Zyon

O batko moska! Nie lepiej bylo isc z nim na kawe jakas zamiast sie meczyc i wyrzucac ten ser z tonina?  :shock: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

No!
Bo strach pomyśleć, jak lekko nie będzie!  :D

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-09-12, 12:54:23
O batko moska! Nie lepiej bylo isc z nim na kawe jakas zamiast sie meczyc i wyrzucac ten ser z tonina?  :shock: :lol:

Kawy już piłam. Trzeba było spalić słoninę. :lol:

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-12, 12:56:07
No!
Bo strach pomyśleć, jak lekko nie będzie!  :D
Najpierw sprawdził czy serce mam zdrowe i zszedł ze mną, w zasadzie za mną po schodach czy utrzymam się na nogach.  :lol: :lol:

Tak lekko chyba nie będzie , bo wygląda na dość zaangażowanego.

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-12, 12:52:18
:shock:
Aż godzinę to trwało!  :roll: :wink:
No na początek. :lol:

Zyon

Cytat: Dasna w 2013-09-12, 12:57:05

Ja bym wolal ja zjesc niz spalic..  :lol:
Nie lubie jedzenia marnowac  :lol:
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-09-12, 13:00:38
Cytat: Dasna w 2013-09-12, 12:57:05

Ja bym wolal ja zjesc niz spalic..  :lol:
Nie lubie jedzenia marnowac  :lol:
Mam jeszcze zapas. :lol:

administ

Cytat: Dasna w 2013-09-12, 12:59:23
Najpierw sprawdził czy serce mam zdrowe

Strach, jak się rozkręci!  :shock:
A do serca ucho przykładał, czy palpacyjnie tętno sprawdzał?  :roll: :wink:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-09-12, 12:49:55
Jestem po pierwszych zajęciach z osobistym trenerem. Nazywa się Jurij, kiedyś zajmował się boksem. Jestem b. zadowolona i zmobilizowana.  :D Godzina takiego treningu , oczywiście na początku lekkiego a mam taki wyrzut serotoniny. :D :D
Jak exbokser, to może coś z tego będzie :lol:
Wytrwałości!

administ

Właśnie!
Wytrwałość najważniejsza.  :D

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-12, 13:03:40
Cytat: Dasna w 2013-09-12, 12:59:23
Najpierw sprawdził czy serce mam zdrowe

Strach, jak się rozkręci!  :shock:
A do serca ucho przykładał, czy palpacyjnie tętno sprawdzał?  :roll: :wink:
:lol: :lol:
Na bieżni.
Muszę przyznać , że nabrałam szacunku do bieżni i orbitreka. Raz , że na tej bieżni wcale tak banalnie nie było a dwa to orbitrek, na którym nigdy nie ćwiczyłam na koniec zajęć dał mi w kość. :lol: Dlatego Jurij patrzył czy nie spadnę ze schodów. :lol:

administ

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-12, 13:09:01
Właśnie!
Wytrwałość najważniejsza.  :D
Też tak uważam i w związku z tym nie nadymam się za bardzo bo to łatwo pęknąć. :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-09-12, 13:07:23
Cytat: Dasna w 2013-09-12, 12:49:55
Jak exbokser, to może coś z tego będzie :lol:
Wytrwałości!
Dzięki.  :D

administ

A czy ten Jurij nie ma przez przypadek brata Vitalija, też boksera?  :roll: