Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Ja w ogole mam pytanko, skad u towarzyszki Dasny jakies sadlo?  :evil:  :lol:
Oj bacik by sie przydal pewnie jakis. Zeby zycie mialo smaczek, tutaj chlebek tam koniaczek?  :lol:
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-09-12, 14:16:56
Ja w ogole mam pytanko, skad u towarzyszki Dasny jakies sadlo?  :evil:  :lol:
Oj bacik by sie przydal pewnie jakis. Zeby zycie mialo smaczek, tutaj chlebek tam koniaczek?  :lol:
:evil: :lol:

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-12, 14:13:05
A czy ten Jurij nie ma przez przypadek brata Vitalija, też boksera?  :roll:
Nie. :D
A ten Witalij ma brata Wołodymira.
A Jurij nie izvestno. :roll:

administ

Skomplikowane to wszystko!  :shock:  :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-13, 07:49:17
Skomplikowane to wszystko!  :shock:  :wink:
Vot żyzń. :lol:

Dasna

Dzisiaj znów miałam zajęcia z trenerem.
Dorzucił mi jeszcze 5 kg czyli ćwiczyłam z obciążeniem 15 kg. Może kiedyś dojdę do 100 kg?  :lol: :lol: Na niektórych przyrządach pierwszy raz. Aha i z takim drążkiem body bar. Fajna rzecz.

Opowiedziałam mu także o DO dr Kwaśniewskiego i.... zainteresował się. No, zobaczymy.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-09-14, 13:17:49
Dorzucił mi jeszcze 5 kg czyli ćwiczyłam z obciążeniem 15 kg. Może kiedyś dojdę do 100 kg?  :lol: :lol: Na niektórych przyrządach pierwszy raz. Aha i z takim drążkiem body bar. Fajna rzecz.

Opowiedziałam mu także o DO dr Kwaśniewskiego i.... zainteresował się. No, zobaczymy.
Zajęcia są w siłowni/klubie fitness?
Ćwiczysz na maszynach?
No i widzę wytrwałości Ci nie brak! :lol:

administ

A ten sam chociaż był?  :roll: :wink:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-09-14, 13:20:51

Zajęcia są w siłowni/klubie fitness?
Ćwiczysz na maszynach?
No i widzę wytrwałości Ci nie brak! :lol:
No, z tą wytrwałością to okaże się tak po roku. Ale dziękuję , to taka zachęta.
Tak na maszynach, tylko nie znam nazw. Krótka (chwała Bogu) rozgrzewka i krótkie rozciąganie. I przede wszystkim mam popracować na bicepsem, tricepsem, i plecami , bo godziny siedzenia za kierownicą i komputerem robią swoje. Aha i jakiś press robiłam . Ale co to ?To nie wiem. :(

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-14, 13:23:24

A ten sam chociaż był?  :roll: :wink:
Ten sam, bo to jest osobisty trener i będzie mnie prowadził , żebym sobie krzywdy nie zrobiła. :lol:

administ

No nie wiem, czy dobrze zrobiłaś, bo jak będzie chciał Ci udowodnić, że mięśnie pracują na glukozie?  :?
Teraz to musisz być dzielna do końca!  :wink:  :D

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-14, 13:28:02

No nie wiem, czy dobrze zrobiłaś, bo jak będzie chciał Ci udowodnić, że mięśnie pracują na glukozie?  :?
Teraz to musisz być dzielna do końca!  :wink:  :D
Będę dzielna. Tak jest. :lol:
Zwróciłam mu uwagę na budowę węglowodanów (tzn atom C) i , że z takiego spalania powstają śmieci a ze spalania H powstaje czysta energia.

Gavroche

No jak plecy i pressy, to jestem spokojny :D
Tylko jak Cię zacznie coś boleć, ćmić czy ciągnąć natychmiast mu powiedz.
Nawet jak to będzie tylko cień wrażenia.
W ogóle dużo opowiadaj i pytaj, taki dialog z trenerem jest cenny dla obu stron.

administ

Cytat: Dasna w 2013-09-14, 13:31:02

O właśnie, niech wie, jakie dzielne są Laszki!  :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-09-14, 13:32:23
W ogóle dużo opowiadaj i pytaj, taki dialog z trenerem jest cenny dla obu stron.
Jasne.
Na razie powiedział, że daje takie ćwiczenia , żeby chronić stawy. Zwraca uwagę na oddychanie ( powiedział, że jak nie oddycham prawidłowo to sama siebie męczę) i łokcie. Tzn. łokcie przy sobie. I na biceps robiłam najpierw 2x po 15 powtórzeń z tym body bar przeplatane z 2x 15 rozciąganie takiej gumy z rączkami , która trzymałam pod śródstopiem.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-09-14, 13:37:17
Jasne.
Na razie powiedział, że daje takie ćwiczenia , żeby chronić stawy. Zwraca uwagę na oddychanie ( powiedział, że jak nie oddycham prawidłowo to sama siebie męczę) i łokcie. Tzn. łokcie przy sobie. I na biceps robiłam najpierw 2x po 15 powtórzeń z tym body bar przeplatane z 2x 15 rozciąganie takiej gumy z rączkami , która trzymałam pod śródstopiem.
Problem z maszynami jest taki, że produkują je pod "przeciętnego" człowieka, a ja takiego w życiu nie widziałem.
Z wolnymi ciężarami ciało radzi sobie dużo sprawniej, dlatego jak odczujesz dyskomfort, reaguj.

Radzio

Cytat: admin w 2013-09-14, 13:34:39
Cytat: Dasna w 2013-09-14, 13:31:02

O właśnie, niech wie, jakie dzielne są Laszki!  :D

Z pięknym bukietem. ;) :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-09-14, 13:42:50
Jasne.
Problem z maszynami jest taki, że produkują je pod "przeciętnego" człowieka, a ja takiego w życiu nie widziałem.
Z wolnymi ciężarami ciało radzi sobie dużo sprawniej, dlatego jak odczujesz dyskomfort, reaguj.

Dzięki za podpowiedzi. :wink:
I pewnie jeszcze będę prosiła o więcej uwag. pamiętam jak fantastycznie czułam się przed laty taka trochę napakowana. Jurij powiedział, że jeszcze nic straconego , ale on zwraca uwagę tez na wydolność , ogólną sprawność a nie tylko na "pakowanie".

administ

Radziu!
Dziś jesteś (za)powalający!  8)  :wink:  :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-09-14, 13:47:12
Cytat: Gavroche w 2013-09-14, 13:42:50
Jasne.

Dzięki za podpowiedzi. :wink:
I pewnie jeszcze będę prosiła o więcej uwag. pamiętam jak fantastycznie czułam się przed laty taka trochę napakowana. Jurij powiedział, że jeszcze nic straconego , ale on zwraca uwagę tez na wydolność , ogólną sprawność a nie tylko na "pakowanie".
Ma rację.
Ma rację, tylko miej świadomość, że trening kobiet niczym nie różni się od treningu mężczyzn.
A powszechna wiedza jest taka, że kobiety muszą delikatnie i wielopowtórzeniowo, małe ciężary i dużo wydolnościówki.
W efekcie nie robią żadnych postępów, w co trenerom graj, bo oni chcą trenować, a nie wytrenować.
Nie odbieraj tego jako atak na Twojego trenera, bo na razie wygląda to sensownie :lol:
I pamiętaj, że to Ty jesteś jego pryncypałką, jak chcesz "więcej bólu" masz prawo.