Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-09-28, 16:30:17
19 serii rwania? :shock:
Daj mi numer do swojego dilera. ;)
:lol:
Tak, Viktor mnie goni, goni.

Dasna

Cytat: Dasna w 2015-09-28, 17:14:54
Ostatecznie ma ksywke Mister Rywok. :lol:

renia

I dogonić nie może? :shock: :lol: :wink:

Dasna

Cytat: renia w 2015-09-28, 21:17:56

I dogonić nie może? :shock: :lol: :wink:
Lepiej niech nie dogania, bo pogoni mnie. :lol:

Dasna

No, nie . W mordę jeża. Kurka wodna..
Dzisiaj trening, bez zmiłowania.

1.Rozgrzewka.
2. Co ja tu mogę napisać.  :? 45 min. tłukłam zarzut w rożnych wariantach wagowych i ciągle źle, źle .Garbate plecy. Zarzut i push press na unik. Szło od 20 kg do 42 kg. Ja spoko to wyciskam. I dlatego Viktor nie odpuszcza. 45 kg to nie jest dla mnie ciężar. 50 kg pociągnę. Błąd robię przy zarzucie. Namiętnie garbię plecy. Co zrobię dobrze, to za chwile spieprzę.
3.GM 1 x 5 20, 1 x 5 25kg, 1 x 5 30 kg, 3 x 5 35kg
4.Podciąganie na maszynie podchwytem, opuszczanie na poręczach , każdego ćwiczenia 3 x 10.
5. Przyciąganie kolan do tułowia w pełnym zwisie 3 x 15
6.Rower 10 min.

Jestem padnięta.

Dasna

Aha, z waga muszę uważać. Bo..... mam coraz więcej mięśni a tego tracić nie chcę. Dzisiaj ważyłam 65, 1 kg. No , sztangietki, woda, itd. Ale ....Viktor też ciągle powtarza. Mniej węglowodanów. :?

Gavroche

Podnoszenie ciężarów spoko wyjdzie na VLCD. ;)
I na mięśnie oszczędzająco działa. :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-09-29, 13:09:02
A jak wejdę w ketozę?

Gavroche

Cytat: Dasna w 2015-09-29, 13:49:36
Cytat: Gavroche w 2015-09-29, 13:09:02
A jak wejdę w ketozę?

To wejdziesz, co z tego?
Wysikasz trochę kalorii, ale nic złego się nie stanie. :D

Żartuję oczywiście, nie wiem co dla Ciebie dobre, jedni się zachwycają lekką ketonurią, inni bez węgli 1:1 z białkiem, nie mogą dobrze funkcjonować.
Ja sam czasami od siebie czuję charakterystyczny zapach po wysiłku, ale tak całkiem bez węglowodanów nie próbowałem na dłuższą metę. :)

Dasna

:roll: :roll:

Rano żółtkownica z dużą ilością tłuszczu to standard. Teraz bez sera.  Karkówka. Jeden plasterek na smalcu. Mniam. I takie specjalne batoniki tutaj sami robią, mielone ziarno i suszone śliwki. Nie słodkie. Jako węglowodany ok. I eto wsio. No, jeszcze kawy, ale odchodzę od mleka to kupuje takie 1% i jeszcze rozwadniam, żeby kawa była prawie bez mleka.

A tak w ogóle, to bym konia z kopytami zjadła. Na bank,  do 69 kg bym podskoczyła a może i jeszcze lepiej. :? :shock:

Gavroche

Znam ten głód po roku regularnego zasuwania na siłowni. 8)
Ja pewnie zjadam więcej na jeden posiłek, niż Ty przez dzień, skromnie to wygląda, Dasna, ale skoro się najadasz..? :?
Przed chwilą, w ramach łakomstwa zjadłem 3 spore tureckie baklavy, ależ obrzydliwie pyszne! :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-09-29, 14:47:15
Znam ten głód po roku regularnego zasuwania na siłowni. 8)
Ja pewnie zjadam więcej na jeden posiłek, niż Ty przez dzień, skromnie to wygląda, Dasna, ale skoro się najadasz..? :?
Przed chwilą, w ramach łakomstwa zjadłem 3 spore tureckie baklavy, ależ obrzydliwie pyszne! :lol:
:evil: Chcesz w zęby??? :evil:
:lol: :lol:

Prawdę mówiąc to fakt. Najadam się. Teraz bardziej kontroluję głód. Jak nie ćwiczyłam, PC to nażerałam się.Az tyle jest niepotrzebne.

Natomiast jak zjem żółtkownice na dużej ilości smalcu to , jakieś 5 min. po tym, mam straszny szwung na słodkie. I z tym walczę, i to jest meczące. Zauważyłam prawidłowość . Im więcej tłuszczu , tym większa ochota na słodkie. :? :roll:

Gavroche

Najlepiej by było jadać w proporcji, każdy posiłek, chyba. :D
Teraz jak nie jestem niczym zanadto obciążony, to niespecjalnie mam zachcianki, chociaż jak przynieśli te pachnące i cieplutkie bakławy, ociekające miodkiem... :P
Ale przed Świętami, kiedy cykl mi się rozkajta i będę zajęty w sklepie, będę zwracał uwagę na zachciewajki, bo to komunikaty od organizmu.

Jeśli trenujesz jak wojownik, nie możesz jeść jak modelka. ;)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-09-29, 15:19:09
Najlepiej by było jadać w proporcji, każdy posiłek, chyba. :D
Teraz jak nie jestem niczym zanadto obciążony, to niespecjalnie mam zachcianki, chociaż jak przynieśli te pachnące i cieplutkie bakławy, ociekające miodkiem... :P
Ale przed Świętami, kiedy cykl mi się rozkajta i będę zajęty w sklepie, będę zwracał uwagę na zachciewajki, bo to komunikaty od organizmu.

Jeśli trenujesz jak wojownik, nie możesz jeść jak modelka. ;)
Właśnie. Ale też nażerać się, bez opamiętania nie chcę , bo to już nie wojownik a opas.
Może śniadanie zmodyfikuję?   :roll:

Gavroche

Może dosyp węgla po prostu, skoro Cię ssie na słodkie?

Dasna

Mh. Coś pomyślę. :D

Gavroche

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-09-30, 08:04:29
Pomocnicze do rwania:
https://m.youtube.com/watch?v=xZBehiZhfGM&feature=youtu.be
Spoko te filmiki. :D
Znam i słucham uważnie, co Aleksy mówi, bo mówi o detalach, mówi zrozumiale, prosto i konkretnie. Pokazuje ćwiczenia bez popisywania się. Dla mnie cenne źródło wiedzy. :D