Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

Na pół etatu zasiłek się nie należy, w ciągu półtora roku trzeba mieć przepracowany rok, aby na zasiłek się załapać :)

Diogenes z Synopy

tak myślałem, że Jarek wyssał  palca  ;-)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-20, 10:52:16
tak myślałem, że Jarek wyssał  palca  ;-)
Oczywiście że wyssałem

renia

Cytat: admin w 2016-03-20, 09:29:29
Oczywiście, że przed wywózką zysku płacą podatki zgodne z prawem i księgowością kreatywną, więc wszystko jest ok.  8)

Część marketów nie płaciła ani złotówki i ani centa. A "księgowość kreatywna" to jest zwykłe oszustwo. I Ty ich bronisz? :shock: Chcesz, żeby dalej działali na szkodę Polski?

Diogenes z Synopy

Jest taka pewna zasada. Im gorzej, tym lepiej.  Odnosi się do totalnej opozycji.  I to działa niestety.  :?

Blackend

Na szkodę obywateli działa ZAWSZE rząd, a reszta to tylko konsekwencje tego pierwszego.  8)
Oczywiście jeśli przyjmiemy, że Polska to Rząd, to jak najbardziej zgoda, kreatywna księgowość działa na ich szkodę.  :lol:

Diogenes z Synopy

a rząd nie działa w imieniu obywateli? Wydaje mi się, że to przedstawiciele wybrani demokratycznie z listą życzeń do spełnienia?  :roll:   :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2016-03-20, 11:22:29
Na szkodę obywateli działa ZAWSZE rząd, a reszta to tylko konsekwencje tego pierwszego.  8)
Oczywiście jeśli przyjmiemy, że Polska to Rząd, to jak najbardziej zgoda, kreatywna księgowość działa na ich szkodę.  :lol:

Polska to i rząd i opozycja i zwykli obywatele. Ale doskonale o tym wiesz...

Jarek

Cytat: renia w 2016-03-20, 11:18:22
Cytat: admin w 2016-03-20, 09:29:29
Oczywiście, że przed wywózką zysku płacą podatki zgodne z prawem i księgowością kreatywną, więc wszystko jest ok.  8)

Część marketów nie płaciła ani złotówki i ani centa. A "księgowość kreatywna" to jest zwykłe oszustwo. I Ty ich bronisz? :shock: Chcesz, żeby dalej działali na szkodę Polski?
A mali sprzedawcy wszystko płacą ,bo są uczciwi ,a szczególnie wysokie wynagrodzenia ok 2500 zł wykazane a nie śmieciowe jakieś tam umowy w marketach

renia

Gdybyśmy byli tacy "mali" to byśmy dawno "padli". Pogadaj z "małymi" to będziesz wiedział jak to jest.
Zresztą pisałeś, że prowadziłeś działalność, to masz swoje doświadczenie...

Blackend

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-20, 11:34:04
a rząd nie działa w imieniu obywateli? Wydaje mi się, że to przedstawiciele wybrani demokratycznie z listą życzeń do spełnienia?  :roll:   :lol:

No jasne, Rząd kupuje głosy obywateli za ich własne pieniądze.  :D

Blackend

Cytat: renia w 2016-03-20, 11:37:44
Polska to i rząd i opozycja i zwykli obywatele. Ale doskonale o tym wiesz...

Obywatel nie ma resortów siłowych pod sobą i może albo wyjechać (jeszcze może, mnie deportowali samolotem z powrotem  :lol:)
albo godzić się na opresyjność Rządu lub wyjść na ulicę jak już nic nie ma do stracenia.  8)

Jarek

Cytat: renia w 2016-03-20, 12:32:46
Gdybyśmy byli tacy "mali" to byśmy dawno "padli". Pogadaj z "małymi" to będziesz wiedział jak to jest.
Zresztą pisałeś, że prowadziłeś działalność, to masz swoje doświadczenie...
Pogadaj z dużymi to też będziesz wiedziała :lol:

renia

Nie potrzebne mi to. Piszę o ogólnej polityce gospodarczo-politycznej, a nie zależy mi na jakimś czepianiu się interpersonalnym. Nie bawi mnie to. Ich dane są bez rozmów. Wykaz niepłacenia przez nich podatków.

http://polskadzis.info/ile-markety-zarabiaja-i-ile-placa-podatkow/

http://natemat.pl/71199,Podatki-w-Polsce-duze-sieci-handlowe-placa-1-proc-dochodu-Inne-nie-placa-w-ogole

http://www.fronda.pl/a/zobacz-ktora-siec-handlowa-placi-podatki-w-polsce,33339.html

Jarek

Cytat: renia w 2016-03-20, 13:24:22
Nie potrzebne mi to. Piszę o ogólnej polityce gospodarczo-politycznej, a nie zależy mi na jakimś czepianiu się interpersonalnym. Nie bawi mnie to.
Świetnie mi też nie .Ale ja mogę też pisać o tych małych co wykorzystują ludzi ,bo jest to podmiot gospodarczy  ok. 8)

renia

Ok. Najważniejsze jest jednak to, aby prawo w Polsce (chodzi tutaj głównie o podatki) dotyczyło wszystkich na równych zasadach. Bez grup uprzywilejowanych.

Blackend

A Stoczniowcy nie będą na równych zasadach, bo tak postanowiła Dobra Zmiana.  8)

Diogenes z Synopy

Bo zła zmiana ich wykończyła  :lol:  . Oglądałem ostatnio video z Gradem (tego od atomówki co tera u Solorza robi), jak zapewniał że Kuwejtczycy przyjechali z pełnymi walizkami kupić stocznie. A później mówił, że są puste  :lol:  ;-)  Walizki.

administ

Kopalnie zalegają z ZUS i nie planują, a Renia nie zapłaci i zaraz ma kłopoty, w ramach "równości" naturalnie. 8)

Blackend

No ale kopalnie i stocznie, to nie markety, czyli nie konkurencja bezpośrednia. ;)