Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

:shock:
A nie lepiej z piwkiem w garści poleżeć na kanapce niż tak się męczyć? :roll: ;)
I to z własnej woli!  :?

Gavroche

Tyle lat... weszło w krew i czegoś brakuje. :D

administ

oldboy

Cytat: Gavroche w 2018-10-04, 09:18:07
Zależy od ćwiczeń i obciążenia organizmu. 8)
Wg rosyjskich teoretyków sportu ciało ludzkie wyłapuje jeszcze powtarzalność przy 1 sesji co 15 dni.
Ale badana sesja to były ciężkie siady tylne i martwe ciągi, po 10x3@85%1RM.

Ja bym nie szalał z tymi dwoma tygodniami, ale 1 ciężka sesja na 9-10 dni, myślę, że byłaby ok. 8)
Więc 1 raz w tygodniu spoko, oczywiście nie jest to profeska, ale powolne postępy da się zanotować.
Ja zwyczajnie nie mam czasu oraz brakuje mi zdolności regeneracji na obecnym trybie życia.
Dodatkowo robię jeszcze jedną 10-15 minutową sesję z kettlami, ćwiczenia podobne do tych na siłowni oraz jeden marsz z kamizelką 28-32kg/6-8km.
Rozkład wygląda tak:
-sobotnia sesja na siłowni
-niedzielny marsz z kamizelką
-środowa zabawa z kettlami.
Nie jest to idealne, ale najbliżej optimum, biorąc pod uwagę obecne warunki.

Dzięki. Też ostatnio nie miałem czasu za wiele na regularne treningi, więc jak tylko mogłem i miałem gdzie to wplatałem na delegacji jakieś podciągania, pnp i pistolety a  rzadkie sesje 531 układałem w fbw. Może w zimie jak będzie luźniej z robotą nadejdzie superkompensacja ;)

Gavroche

Nie ma co płakać, na życie też musi być miejsce. :D
Jest takie porzekadło:
"Rób to co możesz, tam gdzie jesteś, tym co masz". ;)

oldboy

Cytat: admin w 2018-10-04, 10:04:30
:shock:
A nie lepiej z piwkiem w garści poleżeć na kanapce niż tak się męczyć? :roll: ;)
I to z własnej woli!  :?
Sęk w tym, że ja wypoczywam na siłowni a męczę się przed tv :)

vvv

Cytat: Gavroche w 2018-10-04, 09:18:07
Zależy od ćwiczeń i obciążenia organizmu. 8)
Wg rosyjskich teoretyków sportu ciało ludzkie wyłapuje jeszcze powtarzalność przy 1 sesji co 15 dni.
Ale badana sesja to były ciężkie siady tylne i martwe ciągi, po 10x3@85%1RM.

Bez wątpienia nawet pojedynczą, długą serię "przysiadów", czy to dociążonych masą czy szybkością,
spokojnie czuć przez tydzień, czyli organizm do niej dorasta, czyli dobrze.
8)

Gavroche

Tylko dlatego, że czekasz tydzień, codzienny trening nie boli, a poza tym ból nie jest wyznacznikiem niczego. ;)

vvv

Nogi to się raczej używa codziennie, no chyba, że ktoś leży plackiem z kaczką.

Odpowiedź na przeciążenie jest dobrym wyznacznikiem stabilności układu,
jak ból to znaczy, że układ rozregulowany,
jak czuć moc to dobrze jest.
8) :wink:

Gavroche

Poczytaj o wzorcu ruchowym i podrażnieniu płytki ruchowej, bo nie wiesz o czym mówisz. ;)
To, że szybko biegasz, nie znaczy, że dużo siadasz, a to, że dużo siadasz nie znaczy, że możesz długo chodzić.

vvv

W koło Macieju.
Cytat: vvv w 2018-10-04, 12:26:23
czy to dociążonych masą czy szybkością
:wink:

Gavroche

Pozwolisz, że powiem pas? :D

Zyon

Jak boli to dobry trening, miesnie rosna, no ze 25 lat temu tez w to wierzylem  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Czasem ponoć przy wysiłku można wyczuć tętnienie w tętniaku, ale wiele osób bagatelizuje ten objaw.  :?

Gavroche

Guru treningowo-dietetyczny, nazywany "trenerem nie z tej ziemi" nie dożył 60:
https://www.sfd.pl/art/Fitplota/Nie_%C5%BCyje_guru_treningowy_Charles_Poliquin-a2545.html
Promował tony supli i dietę LC, ku przestrodze wyznawcom lołkarbu, multiwitamin i omega 369. 8)
Jak mówił Tomasz, LC musi być tłuściutkie.

administ

Ale to, że nie dożył sześćdziesiątki wcale nie oznacza, że nie miał racji, tak samo jak to, że Doktor przeżywszy już 81 lat - ma rację.  :?
Doktor jest w dobrej formie, jakby kogo interesowało, co nie znaczy, że jutro nie może być gorzej.  :( ;)
A Doktor ma rację niezależnie od tego, co się komu wydaje i co się wydarzyło, wydarza i wydarzy.  8)

renia

Dobrze, że Doktor ma się dobrze. :D A co będzie, czas pokaże... :roll: :wink:

Blackend

To Doktor ma rację czy nie ma racji, bo w końcu nie wiadomo? ;)