Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Lubię to określenie. :D

admin

Dasna

Rehabilitacja.
1.Rwania ze zwisu powyżej kolan 2-3 7, 5 kg
2.Wyciskanie jednorącz 3 x 10 kettla 4 kg
3.Martwy ciąg 3 x 10 20 kg
4.Swing 3 x 10 20 kg
5.Ściaganie drążka za plecy 3 x 10 10 kg
6.Pompowanie nóg 3 x 10 15 kg
7.Brzuszki różne , przeróżne
Prysznic i Valtaren na ramię. :D

Gavroche

Dasna

Oooo, dużo.
Ale po tych zawodach musiałam cos sobie zrobić w ramię, że tak boli. Nie mogę dźwigać.

renia

Ramię daje sygnał, że chce odpocząć...

Dasna

Kochana ja mam 2 zlecenia na operację, różne rehabilitacje, zerwane przyczepy itd, itp,, aha spłaszczenie stawu nadgarstka , cuda, dziwy wszelakie i lekarze nic nie gwarantuja i nic nie proponuja dobrego. najlepiej nic nie robić. :lol:

Blackend

To się nazywa prawdziwy sportowiec. ;)

Dasna

renia

Cytat: Dasna w 2021-11-19, 13:30:17
Kochana ja mam 2 zlecenia na operację, różne rehabilitacje, zerwane przyczepy itd, itp,, aha spłaszczenie stawu nadgarstka , cuda, dziwy wszelakie i lekarze nic nie gwarantuja i nic nie proponuja dobrego. najlepiej nic nie robić. :lol:

To naprawdę jesteś bardzo dzielna, że nie "idziesz pod nóż" tylko stale walczysz i się rozwijasz a nie "zwijasz żagli"... :D ;-)

admin

Cytat: Blackend w 2021-11-19, 13:34:05
To się nazywa prawdziwy sportowiec. ;)
Jak Naczelnik, co z rwą kulszową i zwyrodnieniem biodra, że o reszcie syndromów metabolicznych i covidzie nie wspomnę!  :shock: ;)
Mogli go operować od ręki, a on już rok się z tym morduje!  :lol:

Blackend

Cierpi za cały naród. ;)

Dasna

Cytat: renia w 2021-11-19, 13:45:50

To naprawdę jesteś bardzo dzielna, że nie "idziesz pod nóż" tylko stale walczysz i się rozwijasz a nie "zwijasz żagli"... :D ;-)
No ,  jak mi zaproponowali śrubę w nadgarstku z zaznaczeniem , że może pęknąć albo prywatnie drogą operacje z zaznaczeniem , że nie ma gwarancji to ja dziękuje bardzo. Pan doktor pokazywał mi zdjęcie nadgarstka perkusisty i bardzo się ucieszył ",  no widzi pani, połamał". :lol:
A najlepiej to nie dźwigać i będzie spokój. Ale dla mnie póki co , nie ma takiej opcji. Ograbili mnie z pieniędzy  :lol: w Carolina Center wstrzykując czynniki wzrostu ( fuj , bolesne to, to) i co i gucio.
Ale nigdzie nie mam stanów zapalnych to jest very good marchewka.  :D

admin

Ale taka śruba w nadgarstku to nobilituje przecież! ;)
No nie jest to sztuczne biodro, ale zawsze coś!  8)

Gavroche

najlepiej nic nie robić. :lol:
Często właśnie tak jest najlepiej. 8)

renia

Cytat: Dasna w 2021-11-19, 14:18:51
Cytat: renia w 2021-11-19, 13:45:50

No ,  jak mi zaproponowali śrubę w nadgarstku z zaznaczeniem , że może pęknąć albo prywatnie drogą operacje z zaznaczeniem , że nie ma gwarancji to ja dziękuje bardzo. Pan doktor pokazywał mi zdjęcie nadgarstka perkusisty i bardzo się ucieszył ",  no widzi pani, połamał". :lol:
A najlepiej to nie dźwigać i będzie spokój. Ale dla mnie póki co , nie ma takiej opcji. Ograbili mnie z pieniędzy  :lol: w Carolina Center wstrzykując czynniki wzrostu ( fuj , bolesne to, to) i co i gucio.
Ale nigdzie nie mam stanów zapalnych to jest very good marchewka.  :D

Uważam, że dobrze robisz, też bym nie ryzykowała z taką niepewną operacją, jeśli bez niej można spokojnie żyć...
Ale Ty nie chcesz spokojnie żyć, wolisz wciąż nowe wyzwania... :lol: ;-)

Dasna

Cytat: admin w 2021-11-19, 15:10:24
Ale taka śruba w nadgarstku to nobilituje przecież! ;)
No nie jest to sztuczne biodro, ale zawsze coś!  8)
Nie , jestem żądna nobilitacji  :?  :lol:
Wolę już ( zresztą od 5 lat) bez stawu w nadgarstku.  :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2021-11-19, 15:18:52
najlepiej nic nie robić. :lol:
Często właśnie tak jest najlepiej. 8)
Ja po prostu dalej robię swoje. Owszem , porobiłam RTG, USG, posłuchałam lekarzy, ortopedów, specjalistów od nadgarstka i ramienia i może za niemałe pieniądze cos tam zrobia , ale bez gwarancji. Uda sie albo nie uda. Więc biore przyklad z Romka Staregi ( 80 lat), który sam sie rehabilitował ćwiczeniami po okropnym ( widziałam) wypadnięciu barku . Teraz jak odnowiony. Nawet mały artykuł o nim napisałam.
http://polmasters.pl/wp-content/uploads/2021/06/XXXI-MMP-Masters-Raszyn-2021-okiem-Rzecznika.pdf

Dasna

A dziękuję  :D , troszkę się staram jak piszę artykulik czy przeprowadzam rozmowę. Bo co to za rzecznik co byki strzela w naszej polskiej , pięknej mowie.  :D i bredzi. Choć z tym bredzeniem to tak nie do końca jestem siebie pewna.  :lol: :lol: