Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

kelin211

Dzien dobry, czy moglby ktos rozpisac tydzien przykladowego jedzenia na diecie WW?

admin

Najprościej to jadłospis "śródziemnomorski" dostosować sobie, ale zamiast "owoców morza" - nabiał - głównie jajka i sery -lepiej twarogowe, odrobinę tłuszczu zwierzęcego zamiast oliwy, a na jajkach to nawet węglowodany z "coca-cola" mogą być, tylko aby nie tej na słodzikach, tylko na prawdziwym cukrze z cukiernicy, choć lepsza skrobia... Chleb pełnoziarnisty, kasze, makarony, a nawet chleb biały ze smalcem, tylko bardzo cienko przesmarowany. Mięso nie jest konieczne, a jeśli to lepsza jest wołownia niż wieprzowina.

Blackend

Przypomina mi się żywienie stołówkowe z czasów PRLu
- leniwe z serem
- jajko w sosie koperkowym
- schabowy z ziemniakami i kapustą
- ryba smażona z ziemniakami
- makaron z serem
- ryż z jabłkami
itd.  8)

admin

Mocny zestaw, ale dokładnie coś w ten deseń, wszelki drób itp..  :D
Owoce i warzywa - banan niedojrzały - przechodzący z zielonego w żółty, gdy skrobia nie rozkłada się jeszcze na cukry proste - gdy skórka ciemnieje, ale i taki też ujdzie, jabłka, gruszki, jagodowe, ale wszystko bez dodatku tłuszczu - czyli bitej śmietanki na przykład.

Blackend

Wysokowęglowodanowcy mają w czym wybierać, a nie w kółko te żółtka na masełku i plasterek papryki czerwonej na śniadanie. ;)

admin

:lol:
I te "wiadra smalcu" - fuj... ;)

Blackend

admin

Dziś się nasłuchałem o "najlepszej diecie świata", czyli szczególnie "śródziemnomorska odmiana diety DASH" - dobrze zbilansowana nie jest tak zła, jak 5*wio, a nawet może być prozdrowotna z wyraźnymi efektami w "wycofywaniu" przewlekłych chorób metabolicznych. Piszę zupełnie poważnie, żeby nie było, że żartuję. Ale nie rozwijam tematu, bo w necie są fajne propozycje posiłków dash, tylko trzeba rozsądnie wybierać.  8)
Oczywiście Dieta Optymalna Doktora Kwaśniewskiego - jak sama nazwa wskazuje - jest optymalna, ale przecież jak komu nie pasuje, to nie mój problem!  :D

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-03-25, 16:11:53
Wysokowęglowodanowcy mają w czym wybierać, a nie w kółko te żółtka na masełku i plasterek papryki czerwonej na śniadanie. ;)
A na  tłustym korycie keto jeszce lepiej maja... :lol:

admin

Ale jak pod wiadra oleju kokosowego 100g węglowodanów nie przekraczają, to też ujdzie! ;)

Jarek

Cytat: admin w 2024-03-25, 16:50:51
Dziś się nasłuchałem o "najlepszej diecie świata", czyli szczególnie "śródziemnomorska odmiana diety DASH" - dobrze zbilansowana nie jest tak zła, jak 5*wio, a nawet może być prozdrowotna z wyraźnymi efektami w "wycofywaniu" przewlekłych chorób metabolicznych. Piszę zupełnie poważnie, żeby nie było, że żartuję. Ale nie rozwijam tematu, bo w necie są fajne propozycje posiłków dash, tylko trzeba rozsądnie wybierać.  8)
Oczywiście Dieta Optymalna Doktora Kwaśniewskiego - jak sama nazwa wskazuje - jest optymalna, ale przecież jak komu nie pasuje, to nie mój problem!  :D
ketowcy zaczna sie wykruszac, jak ich podrzuca kolejna nowoscia...

Blackend

Cytat: admin w 2024-03-25, 16:50:51
Dziś się nasłuchałem o "najlepszej diecie świata"...

Ale to w kuluarach było, czy oficjalnie? ;)

Jarek

kelin211

Dziekuje bardzo za te podpowiedzi, na pewno skorzysytam. :)

kelin211

Dieta Optymalna po prostu jest ciezsza do utrzymania. Mam ksiazki dr Jana i tez KK-500 przepisow ale nie ma to jak WW i robienie masy XD

Jarek

A próbowałeś się z DO?

kelin211

Jasne, ze tak i bylem chudy.

Jarek

:lol:
Na początku DO jedziem dużo na rowerku, też chudłem, dołożyłem białka  według zaleceń Doktora, i waga ustablizowala się Było  dobre 3 mc zabawy  ze sobą -  ile czego  potrzebuje mój organizm...

admin

Ponoć na NFZ-cie jest kilkadziesiąt diet całkiem sprawnie ogarnięte. Mozna sobie wybrać coś pod siebie.