Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Malowanie, ale paznokci jest strasznie wyczerpujące! ;)
Dlatego wymyślili tipsy..  8)

Dasna

Moje paznokcie są teraz w nienajlepszym stanie , bo lakierobejca weszła do użycia i trochę się zbrązowiły.

Dalej konsekwentnie nie trenuje , przynajmniej w siłowni , bo ten remont to jak trening funkcjonalny połączony z jiga. Oprócz tego jak pomoge męzowi przy rozładunku samochodu z  cięzkich pojemników z woda i kwiatami to bicek nie spada.
Cardio tez mam bo, 555 razy po schodach to odczuwam . Wygibasy przy malowaniu tez swoje robia.
Ale wiem , że jeśli zostawię ten remont z niedoróbkami, to potem nie wezmę sie za to , bo.... trzeba trenowac i przygotowywać sie do zawodów już na przyszły rok. Chce jechac na ME Masters w Durres ( Albania) . musze jednak zrobic kwalifikacje , co nie jest wcale takie łatwe jesli nie trenujesz. 

renia

To nasz najmłodszy (24 lata) teraz przygotowuje się do maratonu na 40 km. Wczoraj przebiegł 11 km.  8)

admin

Maratony są wybitnie szkodliwe dla zdrowia i to nie z przyczyny "miażdżenia krwinek czerwonych w podeszwach" jak to wyszło w jednym z badań "naukowych".

renia

Przeciążenie organizmu?

admin

Wzrost poziomu rodników w trakcie maratonu może zabić jak tego nieszczęśnika co pierwszy i ostatni raz przeleciał z Maratonu do Aten.  8)
Jakby co, to gdzieś tam czytałem, że w zdrowej komórce w sekundę powstaje ponad 1000 rodników z czego ich wyłapywaniem zajmuje się praktycznie tylko glutation, cholesterol i albumina, barwniki żółci wchłaniane do krwi z jelit, a reszta antyoksydantów to "naukowe pierdoły" - "nieistotne statystycznie", wykorzystywane w sytuacji krytycznej czego najlepszym przykładem jest wlew dożylny wit.C w przypadku sepsy, choć witamina C podawana jedynie w pokarmach takich właściwości już nie ma. Ale nie chcę się rozpisywać na ten temat, bo musiałbym na pubmed wejść, bo może co nowego "odkryli" - choć wątpię.
Dopiszę tylko, że podczas długotrwałego wysiłku fizycznego, a także we wszystkich wysiłkach beztlenowych głównym rodnikiem zabijającym jest rodnik wodorowy, czyli proton, ale niestety nie mam głowy dziś do zajmowania się takimi pierdołami jak "stres oksydacyjny" który w homeostazie u zdrowego człowieka nie występuje.

renia

Dzięki. "Wybiję" mu z głowy ten maraton... :lol: ;-)

admin

10km lekkiego biegu zdrowo, 100m sprintu "choro", że o maratonie nie wspomnę... ;)

renia

Cytat: admin w 2024-08-27, 12:35:13
10km lekkiego biegu zdrowo, 100m sprintu "choro", że o maratonie nie wspomnę... ;)

8) :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2024-08-27, 12:35:13
Mnie wychodzi że najchorzej - 400m. Maratonów i 800m nie biegam.  8)

Blackend

Lekkoatleci twierdzą, że 800 jest najgorsza w sensie wyczerpania po biegu.  8)

RafałS

Być może coś w tym. 8)

admin

Teoretycznie tak... ;)

Blackend

Dasna

Po 3, 5 miesiąca przerwy zawitałam do siłowni i troche rozruchu zrobilam. Nie jest najgorzej, ale nie mam już zapału ( przynajmniej na teraz) do startów w zawodach.  :?

Ot, tak pochodzic dla przyjemności. Póki co mnie nie najdzie.  :roll:

admin

Będą płytki nerwowe boleć jak nic!  :?

Dasna

renia

Cytat: admin w 2024-08-27, 08:58:56
Maratony są wybitnie szkodliwe dla zdrowia i to nie z przyczyny "miażdżenia krwinek czerwonych w podeszwach" jak to wyszło w jednym z badań "naukowych".

Już przełożył go na następny rok :lol: a w tym roku tylko "malutki" maratonik 18 km... 8) Do Pucka...

admin

No ale z jakiego powodu?  :shock:
Trasę podtopiło, czy jak? ;)

renia

Chyba moje (powtórzone po Tomaszu) zdanie coś zadziałało... 8) :lol: