Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Wystarczy wpisać sobie tętniaki&kulturystyka w wujku, aby się okazało, że padają biedaki jak muchy.  :?
Ale młode byczki o tym nie myślą, bo wiecznie młode będą...  :wink:

renia

Cytat: admin w 2012-11-27, 15:54:25
Cytat: renia w 2012-11-27, 15:48:19

Cytat: admin w 2012-11-27, 15:46:35
Cytat: renia w 2012-11-27, 15:41:21
..."Dziś, kiedy oleje dawno już wygrały bitwę na naszych stołach z zatykającymi tętnice smalcem i słoniną..."

Bezcenne zdanie!  :D
Dzięki temu słoninka taniuśka...  8)
Drożeje... :( smalec też, a o gęsim smalcu to już lepiej nie mówić, tylko dla elity... 8)

Bo to wszystko zależy ile Rosjanie zechcą kupić słoniny i smalcu w Polsce. Jakby nie oni, to smalec i słoninę za dermo by rozdawali w jatkach...  8)
Tak tu oduczyli motłoch od dobrego, zdrowego jedzenia!  :shock:
Ale ZUS i drugi filar, to największa część dziury budżetowej jest, więc wskazywać to może na świadome działanie.  :?

To u nas prawie jak w USA...tam też (szwagier z Baltimore mówił) wyrzucano (pewnie nadal tak jest, chyba, ze ich świnie już słoniny nie mają) słoninę, bo nikt tego by nawet za grosze (centy) nie kupił) tak ten naród "dba" o zdrowie i sylwetkę... :shock:

administ

Bo oni teraz sami sobie na sobie słoninę produkują ze statyn i kukurydzy!  :lol:

renia

Zastanawia mnie to, dlaczego ludzie nie zastanowią się nad tym, że jedzą coraz "zdrowiej" a są coraz bardziej chorzy... :shock: :roll:

administ

A co by było gdyby nie "po(d)stęp medycyny!  :shock: :lol: :lol: :lol:
Zdrowiuścy by byli...  :?

renia

Ludzie by jedli po staremu "niezdrowo" a medycyna... :roll: kilku lekarzy na miasto by starczyło... :roll:

renia

Jakieś "głupie" pogłoski krążyły w internecie, że jakoby jedzenie gęsi były zdrowe... :roll:
Trzeba to jak najszybciej sprostować, gęsi jeść nie wolno! Grozi śmiercią lub kalectwem! :twisted: A to, że Francuzi jedzą i żyją dłużej, to tylko oznacza, że "wyjątek" potwierdza regułę...

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-tluszcz-gesi-i-kaczy-obniza-cholesterol_37495.html

administ

Cytat: renia w 2012-11-27, 16:40:34
Jakieś "głupie" pogłoski krążyły w internecie, że jakoby jedzenie gęsi były zdrowe... :roll:

To był prima aprilis. Każdy wie, że gęś i kaczka są bardzo niezdrowe!  :D

renia

Dawno, dawno temu, jak tłuste gąski chłopi nosili swojemu panu, księdzu, lekarzowi, nauczycielowi...to ci właśnie najdłużej żyli (zjadacze gęsi)... :lol: Ale pewnie w skrytości marzyli oni o oleju rzepakowym... 8) :lol:

renia

:roll: ...takim z rzepaku GMO... :twisted:

administ

No właśnie, dlaczego nie zalegalizować, tego GMO, skoro jest tak powszechnie "nielegalne" w PL.  :?

renia

A niech robią co chcą. Mi już jest wsjo rawno... 8) :lol: i taki nikt się nie liczy z nami, decyzje podejmowane są na znacznie wyższym szczeblu...Nawet nasz rząd jest malutki... :? My na temat GMO mamy do powiedzenia g... 8) :?

administ

Właśnie dokładnie tak, niestety.  :?

Radzio

Cytat: renia w 2012-11-27, 18:00:54
... My na temat GMO mamy do powiedzenia g... 8) :?

Trochę mi głupio, bo troszkę na ten temat popisałem.  :oops: Wniosek sam mi się nasunął, że g... piszę. ;)  :lol:

Zyon

Cytat: renia w 2012-11-27, 15:56:49

Cytat: Zyon w 2012-11-27, 15:50:55
Chcesz wszystkie sztangi i ruska kule? OK  :D :D

Zastanowię się... :roll:  :? Mi mnie potrzebne, a w ogóle dr. Kwaśniewski nie zaleca kulturystyki...( optyprof ciągle to podkreśla 8)) :lol:
No ciagle i w ogole miedzy innymi :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: admin w 2012-11-27, 15:58:57
Wystarczy wpisać sobie tętniaki&kulturystyka w wujku, aby się okazało, że padają biedaki jak muchy.  :?
Ale młode byczki o tym nie myślą, bo wiecznie młode będą...  :wink:
Ale to chyba zawodowcy  :? CZy amatorzy tez?  :? :?
Work Buy Consume Die

administ

Całkiem niedawno z siłowni wywieźli we Włocławku nieboszczyka nastoletniego, bo mu żyłka w mózgu pękła...  :?
"Krowimi dzwonkami" machał...  :wink:  :lol:

Zyon

Pewnie zle suple i dieta zla...  :(
Work Buy Consume Die

administ

Nie, nie.
To tylko wysiłkowe, gwałtowne skoki ciśnienia krwi.
Pięknie rozpychają aortę i tętnice mózgowe. Jeśli rozepchną słabsze miejsce szlag trafia momentalnie.

renia

Moja kuzynka jest pielęgniarką w szpitalu na neurologii, to mówi, że sporo młodych ludzi przywożą tam z wylewem krwi do mózgu - więcej niż staruszków... :?