Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: MariuszM w 2013-03-18, 12:56:16
http://youtu.be/2PdJFbjWHEU?t=1h2m43s

Mówi, że jakiś "parówat" wchodzi do tego zaprzyjaźnionego ewolucyjnie bakterium...  :shock:
Czyli co - parówkową trza jeść?  :shock: :wink:

MariuszM

Blackend`a trzeba się zapytać :)

MariuszM

Cytat: admin w 2013-03-18, 13:14:14

Mówi, że jakiś "parówat" wchodzi do tego zaprzyjaźnionego ewolucyjnie bakterium...  :shock:

To po matce mitochondrialnej odziedziczyli my...:) ;)

Zyon

No niekoniecznie jest z ta matka mitochondrialna taki porzadek, bo jednak ta teoria w paru miejscach jest niespojna jak sie okazuje. "7 matek swiata" Marvina Harrisa warto przeczytac
Work Buy Consume Die

administ

A gdzie tam, przecież wiadomo, że "matka jest tylko jedna"!  :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2013-03-18, 14:17:24
A gdzie tam, przecież wiadomo, że "matka jest tylko jedna"!  :wink:
Można skoczyć po następną  :lol:

Zyon

Ta druga ksiazka J.Wasilika "Moje widzenie rzeczywistosci" warta jest przeczytania? Tez takie rejony jak w Bastardzie?
Work Buy Consume Die

administ

Inna, ale też ciekawa.  :D

Blackend

Cytat: MariuszM w 2013-03-18, 13:54:40

Ale ja się nie znam na dietach i nie mam pojęcia co i dlaczego trzeba jeść. W tych sprawach zdaję się na Ciebie  8)

Blackend

Na filmie wygląda pięknie, na żywo jeszcze nie widziałem  8)

administ

Jutro będzie kolejna okazja tylko, że Śląsk chyba zbyt daleko od bieguna ...  :?

Blackend

No daleko, ale za to w zamian pod nosem mam Beskidy  :D

renia

Na Wybrzeżu była widoczna, to może jutro też będzie... :roll: kurczę, żeby tak zimno nie było, to chętnie obserwowałabym niebo... 8)

MariuszM

Cytat: Blackend w 2013-03-18, 17:37:39
Cytat: MariuszM w 2013-03-18, 13:54:40

Ale ja się nie znam na dietach i nie mam pojęcia co i dlaczego trzeba jeść. W tych sprawach zdaję się na Ciebie  8)
Myślałem,że jeżeli chodzi o parówki, to Ty jesteś w tym "ekspertem".... ;)

Cytat: admin w 2013-03-18, 13:14:14

Czyli co - parówkową trza jeść
Ale Ok :)

Radzio

A czy to zjawisko to aby zdrowe jest.  :roll: Bo na przykład takie jednodniowe przesilenie może trzymać tygodniami w tej... o!... gnuśności.

Blackend

Parówki zawsze są w naszej lodówce i jemy je wszyscy, dorośli oraz dzieci ;)
Jest to całkiem nieźle zbilansowane danie np. na szybkiego głoda, a jak jeszcze znajdzie się do tego kilka łyków śmietanki, to mam prawie ideał  :D Gdy jestem poza domem w ten sposób najczęściej jadam śniadanie, bo to proste i niekłopotliwe do kupienia produkty  8)

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-03-18, 20:32:14
A czy to zjawisko to aby zdrowe jest.  :roll: Bo na przykład takie jednodniowe przesilenie może trzymać tygodniami w tej... o!... gnuśności.

Ja o Zorzy napomknąłem tak niefrasobliwie. :) A parówki? Podobnie jak pasztety, czy chleby. Dobrze jak wiemy z czego były robione i kiedy to coś zostało poddane ostatecznej obróbce. ;)

administ

Cytat: Blackend w 2013-03-18, 20:40:23
Parówki

3-4 paluszki na masełko lekko podgrzane, przykrywa się serkiem, pokrywką, czeka, aż serek zmięknie i zacznie się rozpływać, na talerz i kechupuem. :D
SUPER jedzonko, nawet dla tych na dietach beztłuszczowych, co lubią parówki, bo "chude są"!  :wink:  :lol:

Radzio

Po marynarsku parówkę rozkrawa się wzdłuż (jak rybę) i tam pakuje ser. 8) ;) U mnie parówki testowane są na zwierzętach :shock: :oops:. Test jest prosty i humanitarny, jeśli koty tylko bawią się testowaną parówką, to jej nie jem, a jeśli ją ją, to i domownicy ... ją ją. :D  Jąją 8)