Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Oczywiście. Polaków "walą z nóg" nie bez jajeczne makarony, a sosy i rosoły( pod warunkiem, że są obrzydliwie tłuste) do nich dodane. :D Na przykład.

administ

http://zdrowie.dziennik.pl/diety/galeria/423631,1,czego-nie-jesc-i-nie-pic-w-podrozy-i-na-wakacjach-porady-galeria-zdjec.html - no proszę, ale haniuś i reszta surojadków wie lepiej, że tylko surowe, podśmierdnięte nadaje się do jedzenia, bo zawiera bakterie i pasożyty.  :D

administ

http://zdrowie.dziennik.pl/diety/galeria/423631,1,czego-nie-jesc-i-nie-pic-w-podrozy-i-na-wakacjach-porady-galeria-zdjec.html - 18 mln klientów na statyny - to jest rynek!  :shock:
Kozłowska-Wojciechowska niech nie udaje, że nie pamięta się, co mówiła 10 lat temu wraz z nieocenioną Magdzią Białkowską!  :D

renia

Cytat: admin w 2013-03-30, 09:53:36
http://zdrowie.dziennik.pl/diety/galeria/423631,1,czego-nie-jesc-i-nie-pic-w-podrozy-i-na-wakacjach-porady-galeria-zdjec.html - no proszę, ale haniuś i reszta surojadków wie lepiej, że tylko surowe, podśmierdnięte nadaje się do jedzenia, bo zawiera bakterie i pasożyty.  :D

Ja wolę nie mieć nieproszonych gości i jeść jedzenie świeże, a mięso obrobione termicznie...dawniej lubiłam tatar, teraz już nawet tego nie...

Radzio

Cytat: admin w 2013-03-30, 10:09:18
http://zdrowie.dziennik.pl/diety/galeria/423631,1,czego-nie-jesc-i-nie-pic-w-podrozy-i-na-wakacjach-porady-galeria-zdjec.html - 18 mln klientów na statyny - to jest rynek!  :shock:
Kozłowska-Wojciechowska niech nie udaje, że nie pamięta się, co mówiła 10 lat temu wraz z nieocenioną Magdzią Białkowską!  :D

Phi! 10 lat. Nie znam tych pań, a ze zdjęć niewiele potrafię wywnioskować, no może foto nr. 5- z plaży, na przykład. ;) :D

administ

Cytat: Radzio w 2013-03-30, 10:34:47
Nie znam tych pań,

No patrz, a ja Szczygła osobiście poznałem, jak przyjeżdżał się uczyć dietetyki u Dr-a. W tym roku minie trzydziesta rocznica śmierci.  :?
To ten, co założył IŻiŻ i chciał, aby Tata tam pracował.  :D

renia

Cytat: admin w 2013-03-30, 12:40:52
Nie znam tych pań,

No patrz, a ja Szczygła osobiście poznałem, jak przyjeżdżał się uczyć dietetyki u Dr-a. W tym roku minie trzydziesta rocznica śmierci.  :?

...miałby zastosować się do ich poglądów? :roll:

Zyon

Cytat: admin w 2013-03-30, 12:40:52
Nie znam tych pań,

Ten od tej ksiazki o fizjologii zywienia?  :shock:
Work Buy Consume Die

administ

Ten sam.  :D
Po Szygle nastał ciemny okres Ziemlańskiego, który trwa do dziś.  :?

Zyon

To ten Szczygiel od tej ksiazki zalozyl potem taka instytucje defetystyczno-wywrotowa?  :?
Work Buy Consume Die

administ

Szczygieł rozumiał, co się do niego mówi.
Nigdy złego słowa nie powiedział o Tacie.  :D

Zyon

To IZIZ w zamierzeniach mial byc organizacja postepowa i edukacyjna? Co sie stalo, ze stalo sie odwrotnie?
Work Buy Consume Die

Radzio

Nic! :D Chodzi o to, że nic się nie stało. :shock:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-03-30, 14:44:50
Niezrobienie niczego jeśli chodzi o ludzkie zdrowie i życie jest karalne.
Ale pewno tylko w stosunku do zwykłych obywateli...

administ

Wiktor Szostak - też nie znacie?  :shock:
Kwiat polskiej "dietetyki" z IŻiŻ się wywodzi...  :wink:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-03-30, 14:49:15
Cytat: Radzio w 2013-03-30, 14:44:50
Niezrobienie niczego jeśli chodzi o ludzkie zdrowie i życie jest karalne.
Ale pewno tylko w stosunku do zwykłych obywateli...

Ładnie piszesz. :D

Cytat: admin w 2013-03-30, 14:57:23

Głupia sprawa, ale- mierząc lata wstecz- kiedy wypadało o nim słyszeć lub go znać? :D

administ

Cytat: Radzio w 2013-03-30, 15:00:04
Głupia sprawa, ale- mierząc lata wstecz- kiedy wypadało o nim słyszeć lub go znać? :D

To może i lepiej...  :D

renia

Cytat: admin w 2013-03-30, 14:57:23
Kwiat polskiej "dietetyki" z IŻiŻ się wywodzi...  :wink:

Wygooglowałam, że należał on do Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju...Był członkiem honorowym... ( ale nie piszą ile ten członek miał honoru) no to musiał mieć takie poglądy jakie odpowiadały lobby olejowemu...wiadomo, na "waciki" trzeba skądś brać...

http://www.pspo.com.pl/index.php?s=stowarzyszenie&p=czlonkowie&pp=czlonkowie_honorowi

Radzio

Cytat: admin w 2013-03-30, 15:32:12
Cytat: Radzio w 2013-03-30, 15:00:04

To może i lepiej...  :D

Chyba tak, bo ja z kolei wyczytałem, że on czerwonego mięsa nie jada. :D Na przykład.

CytatStatystyki w poszczególnych krajach nie pozostawiają żadnych wątpliwości, że ludzie spożywający dużo wołowiny i wieprzowiny częściej chorują na miażdżycę i choroby metaboliczne oraz nowotwory, tym bardziej że na ogół jedzą też mało warzyw i owoców - mówi prof. Wiktor Szostak z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.