Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Zyon w 2013-03-28, 08:16:11
Cytat: renia w 2013-03-28, 08:13:39
Cytat: Zyon w 2013-03-28, 08:08:54
Co wy tak na tego biednego Vincenta najezdzacie? :( On jest niczym drinka Bonda, - zszokowany i porazony  :?
http://www.tvn24.pl/emerytura-z-ofe-przez-10-lat-rostowski-jestem-zszokowany-i-porazony,314906,s.html

Widocznie ma geny szoku i porażenia... 8) on by się martwił o innych emerytury?  :roll: Sobie pewnie na koncie w Szwajcarii ma dostatnią starość zapewnioną...
on w UK bedzie pobieral ,w tlustych funciakach, on chyba nie ma nawet polskiego dowodu osobistego i numeru pesel z tego co pamietam

To co on tutaj robi? :shock: 8) Misję powiększenia dziury budżetowej wypełnia? Ale kto pod kim dołki kopie.... :twisted:

renia

Cytat: admin w 2013-03-28, 08:17:37
Cytat: renia w 2013-03-28, 08:14:37
Cytat: admin w 2013-03-28, 08:12:04
Zapisz się do Solidarności i idźcie "obalać"...  :D

...flaszkę chyba... :roll: :lol:

Też dobrze, bo to zwykle od tego się zaczyna.  :wink:

Przy takim początku finał może być marny... :roll: :?  8)

administ

To zależy gdzie się trafi, czy na strajk, czy na Izbę Wytrzeźwień ...  :? :lol:

Blackend

Ale o co chodzi z tym OFE? Wiekszość wpisów jakie czytam na forach internetowych jest za tą formą "ciulania" do emerytury, więc jak chca tak mają  :twisted:

renia

Ciężko się połapać... :roll: czy jaja się zmieniają, czy naukowcy, czy naukowcy po prostu robią sobie z nas "jaja"... :roll: można było jeść 2 tygodniowo, a teraz 10... :shock:

http://kuchnia.wp.pl/fototematy/428/2/1/dobre-jajko-czyli-jakie-.html

Blackend

Lobby jajcarskie przed świętami działa, aby żniwa się udały ;)

renia

Przed Wielkanocą nie muszą i tak trudno o nie...przynajmniej o te od "szczęśliwych" kur... :? :lol:

administ

Ja tam dziś kupiłem po 0,6zł/szt. grass fedy, czyli normalnie. Fakt, że odłożone jak za komuny "spod lady", ale są.  :D

Zyon

ja wczoraj po 0,7  :shock: holender przeplacilem, ale moze dlatego, ze to snowfedy byly  8)
Work Buy Consume Die

administ

Za snowfedy to przepłaciłeś...  :wink: :?

Zyon

:?
a jaki jest teraz kurs spod hali mirowskiej na snowfedy?  :?
Work Buy Consume Die

administ

Hanniuś pewnie wie, bo ja nie!  :?
Rok temu w Wielką Sobotę płaciłem po złoty za sztukę!  :shock: :?

Gavroche

A ja wziąłem, bo nikt nie chciał, stłuczki.
30 sztuk za dychę :D
Skorupki popękane, ale błona trzyma.

RG

Cytat: admin w 2013-03-28, 07:42:03
http://zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/423441,palisz-i-nie-mozesz-rzucic-nalogu-przez-geny.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 - tyle lat ciężkiej "naukowej" pracy i taki sukces!  :wink: Geny palenia...  :lol:
Te geny w średniowiecznej Europie widocznie były tak mocne i tak domagały się ekspresji, że wysłały pewnie Kolumba po tytoń.
Jak widać na "geny" nie ma mocnych.  8)

Dziwne te geny u mnie są... jak miałem 6 lat to paliłem, zbieraliśmy pety z koleżanką i jaraliśmy w kiblu... po rozmowie z mamą geny zniknęły na 4 lata. Po 4 latach uaktywniły się i znowu zacząłem jarać ale już nie pety tylko kupowałem niby dla mamy. Po kolejne rozmowie z mamą geny znowu zniknęły na kolejne 16-17 lat, chociaż nie od razu się pojawiły...
W pracy wszyscy chodzili na przerwę na papierosa i ja łaziłem z nimi aż do czasu kiedy to mój szef powiedział, że mi się nie należy przerwa na papierosa bo ja nie palę, więc koledzy mnie poczęstowali i w taki sposób geny powoli zaczeły się pojawiać aż do 3 miesięcy później kiedy to nastąpił całkowity rozkwit genów i zacząłem sobie sam kupować papierosy bo kumpli mi było szkoda opalać na tych przerwach na papierosa...
Kilka lat później geny znikły na 6 miesięcy i to dziwne bo już nie rozmawiałem z mamą wtenczas na temat palenia????!
Później się pojawiły i trwają aż do dzisiaj... może kiedyś znowu znikną???

renia

:lol: obserwuj je... :roll: może znikną... :lol: U mnie już chyba ze 12 lat mięło od momentu jak je wykurzyłam na dobre...i na złe... :lol:

Jazzman

Przepraszam, że tutaj, ale nie mogę nigdzie znaleźć. Gdzie można nabyć lutowy numer miesięcznika? Młody w tym szpitalu był raptem 1 dzień, ale wiem, że wprowadzałem dziecko zdrowe do grupy niezdrowych i mam silną potrzebę doczytania...

http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=gazeta&idart=660

renia

Chyba najlepiej by było gdybyś przedzwonił do biura OSO. Na pewno prześlą Ci...

Zyon

Ciekawi mnie kto i dlaczego placi tym naukowcom za marnotrawienie czasu zeby wymyslac takie pierdoly

http://natemat.pl/55989,ty-tez-jestes-fleksitarianinem-nawet-jesli-jeszcze-o-tym-nie-wiesz
CytatJak informuje “Guardian”, w 2013 roku w Wielkiej Brytanii wegetarian i frutarian przybędzie o połowę. Do podobnych wniosków doszli też uczeni holenderscy i amerykańscy.
Work Buy Consume Die

administ

Ale to są bardzo pomyślne wieści!  :D
Należy propagować Wegetarianizm, bo zdrowy jest w stosunku do przeciętnej diety Europejczyka!  8)

administ

Bardzo mi się podoba ten fleksitarianizm, byle nie w piętek u Katolików.  :D