Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Ostrzyce - 2017 (27-28 maja)

Zaczęty przez renia, 2017-02-27, 10:28:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radomiak

A ci, co dzieci pod brytolski socjal namajstrowali, w razie "eksmisji" też pod 500+ się podczepią. Dużo tego... :? 8)

Blackend

No oczywiście, przecież Morawiecki ich zaprosił do powrotu.  8)

Jarek

dzięki naczelnikowi może być tak, że cała unia po 500 się zjedzie :lol:

Radomiak

I dodaj potencjalnych "uciekinierów", którym należy się "legalizacja"prędzej, czy później. A ci pracy nie lubią, ale" robotę"to już jak najbardziej.    :roll: :oops: :wink:

Jarek

Cytat: Blackend w 2017-05-07, 13:06:29
No oczywiście, przecież Morawiecki ich zaprosił do powrotu.  8)
Zaprosił, ale tak żeby nie wrócili :lol:

administ

Blackend

administ

W zasadzie szkielet o kolagenie mam już na ukończeniu, ale może jeszcze trochę ciekawostek dodam, typu jak organizm produkuje sobie glicynę, gdy jest jej za mało w pożywieniu, albo czy wielachne dawki witaminy C podane dożylnie mogą wychwytywać określone rodniki, choć nie jest to zadaniem askorbinianu w zdrowym organizmie, albo co robić, jak żyć się chce, a tu choróbska dokuczają... ;) 

renia

Ciekawie będzie z tym szkieletem... :twisted: :lol: Pewnie o Ziębę też będą się pytać. Czy jego rady (i suplementy) są przydatne?

Jarek

Oczywiście że są, szczególnie dla tych co mają taki odkrywczy sposób bycia jak Zięba  8)

renia

Cytat: admin w 2017-05-19, 14:55:32
W zasadzie szkielet o kolagenie mam już na ukończeniu, ale może jeszcze trochę ciekawostek dodam, typu jak organizm produkuje sobie glicynę, gdy jest jej za mało w pożywieniu, albo czy wielachne dawki witaminy C podane dożylnie mogą wychwytywać określone rodniki, choć nie jest to zadaniem askorbinianu w zdrowym organizmie, albo co robić, jak żyć się chce, a tu choróbska dokuczają... ;) 

Parę pytań o kolagen mam w zanadrzu... 8) :lol:

administ

I dobrze, będzie ciekawiej.  8)

renia

Może uda mi się Ciebie tak zaskoczyć, że nie będziesz znał odpowiedzi...  :mrgreen: :wink:

administ

Nie jest dla mnie wstydem powiedzieć "nie wiem", gdy nie wiem, a tyle nie wiem, że aż strach, że tyle można nie wiedzieć!  :shock: :?

renia

administ

Ja też nie wiem, bo wyszła mi niecała strona i nie mam o czym więcej pisać!  :shock:
I pomyśleć, że ktoś z talentem mógłby to rozwinąć w książkę na 200-300 stron.  :lol:
Tylko po co tak nie szanować czasu innych, bo dziś lepiej na jednej stronie zawrzeć więcej, niż na setkach stron szukać pojedynczych zdań sedna.  :?
Łatwo przeoczyć.  :(

Krystyna

Odnośnie porad p. Zięby dowiedziałam się z pewnego żródła, że sporo osób suplementujących wit. D3  obecnie ma problemy z kamicą nerkową.
Prof. Wiąckowski w swojej książce "Żywienie, żywność, składniki pokarmowe a zdrowie" wspomina że przedawkowanie wit. D3 może skutkować kamicą nerkową.

administ

Nic nie szkodzi, zawsze można zwalić na Doktora i DO! ;)

renia

Cytat: admin w 2017-05-23, 07:55:53
Ja też nie wiem, bo wyszła mi niecała strona i nie mam o czym więcej pisać!  :shock:
I pomyśleć, że ktoś z talentem mógłby to rozwinąć w książkę na 200-300 stron.  :lol:
Tylko po co tak nie szanować czasu innych, bo dziś lepiej na jednej stronie zawrzeć więcej, niż na setkach stron szukać pojedynczych zdań sedna.  :?
Łatwo przeoczyć.  :(

Myślę, że długie wykłady nam nie są potrzebne. Lepsza jest luźna dyskusja... :D

Anulka177

Bo "lepszy dobry przykład niż długi wykład"  8)