Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Obiad

Zaczęty przez renia, 2017-04-01, 13:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

Dziś na szybko- mielone mięso, ziemniaki i cukinia w kostkę, zielony groszek, sos pomidorowo- paprykowy z zeszłego sezonu, porządna porcja smalcu i wyszło danie jednogarnkowe jak się patrzy. Teraz dwa dni odpoczynku od kuchni, bo ugotowałam tego słuszną ilość  :lol:

administ

Ale jakże tak bez kuchni co dnia... ;)

Anulka177

No tak jakoś z lenistwa  :oops:

renia

Cytat: Anulka177 w 2018-06-06, 18:30:28
Dziś na szybko- mielone mięso, ziemniaki i cukinia w kostkę, zielony groszek, sos pomidorowo- paprykowy z zeszłego sezonu, porządna porcja smalcu i wyszło danie jednogarnkowe jak się patrzy. Teraz dwa dni odpoczynku od kuchni, bo ugotowałam tego słuszną ilość  :lol:

Też u nas dzisiaj były mielone (ze świeżego boczku) smażone na smalcu. Do tego pomidory w śmietanie i kartofelki (obowiązkowo  :wink:) z koperkiem... :D

administ

:shock:
Pomidory -rozumiem, ale dlaczego "w śmietanie", a nie w 0% jogurcie greckim!  :?
Przecież wzdęć i gazów można się nabawić od tej niezdrowej, nasyconej, zwierzęcej tłustości, albo jeszcze co gorszego! ;)

renia

Spokojnie, jest "Travisto"... :lol:  :wink:

administ

A co z chorymsterolem -cichym zabójcą?  :shock: ;)

renia

Jak on jest taki chory, to długo nie pociągnie i będzie spokój... :lol: :wink:

administ

Zofia

Cytat: renia w 2018-06-06, 18:51:11

Też u nas dzisiaj były mielone (ze świeżego boczku) smażone na smalcu. Do tego pomidory w śmietanie i kartofelki (obowiązkowo  :wink:) z koperkiem... :D
Superancki obiadek!

administ

Jak się dosypie soli do smaku, bo niektórzy tak w tym opty-widzie się zapamiętują, że nawet szczypty soli sobie żałują, nie wiedzieć z jakiego powodu! ;)
A później się ludziska dziwią, czemu to opty-żarcie takie mdłe i bez smaku!  :?

Blackend

Tu są zawsze zachwyceni i wiecznie zdziwieni, że wiadra smalcu z chlebem nie ma.  :lol:

renia

Cytat: Zofia w 2018-06-06, 19:09:54
Cytat: renia w 2018-06-06, 18:51:11

Superancki obiadek!

Sama robiłam, to wybrałam opcję nieskomplikowaną, i niezbyt czasochłonną... 8) :lol:

renia

Cytat: admin w 2018-06-06, 19:12:50
Jak się dosypie soli do smaku, bo niektórzy tak w tym opty-widzie się zapamiętują, że nawet szczypty soli sobie żałują, nie wiedzieć z jakiego powodu! ;)
A później się ludziska dziwią, czemu to opty-żarcie takie mdłe i bez smaku!  :?

Dziwaki... :shock: :lol: Sól, szczególnie w upałach, tracimy, więc trzeba ją uzupełniać... 8)

Gavroche

Ostatnio, po 10km spacerze z kamizelką, miałem taką potrzebę soli, że nie czułem słonego smaku, kiedy położyłem małą jej grudkę na języku. 8)

madre

Cytat: Blackend w 2018-06-06, 19:18:16
Tu są zawsze zachwyceni i wiecznie zdziwieni, że wiadra smalcu z chlebem nie ma.  :lol:

Mówi jak jest, znaczy jak Max Kolonko.
:lol:

(https://s20.postimg.cc/dh3adzkrh/20170914_174539_2.jpg)

Jarek

Jednak trzeba więcej soli na taki wymarsz brać

Zofia

Cytat: Jarek w 2018-06-06, 20:04:49
Jednak trzeba więcej soli na taki wymarsz brać
PO to, żeby się chciało pić? :shock:

Jarek

:lol:
Tak Zosiu, picie to jest życie. :lol:

administ