Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pływanie, flyboard, kajaki.

Zaczęty przez Dasna, 2019-08-20, 18:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Mnie lepiej pływa się żabka krytą, ale już dawno nie byłam na basenie... 8)

Gavroche

renia

Tylko krytym... Innych tutaj nie ma...

admin

A letnia pływalnia "ogrody wodne " jeszcze nieotwarta?  :shock: ;)

renia

:lol: Jeszcze nie, ale działają i to w miejscu, gdzie za mojego dzieciństwa i wczesnej młodości był basen odkryty. Super atrakcja dla nas to była. Potem sanepid ponoć kazał go zamknąć i ponad 3 dekady stał nieczynny. A teraz będzie "San Francisko"... :lol:

https://nadmorski24.pl/aktualnosci/48045-wejherowski-basen-miejski-po-latach-odzyska-swoja-swietnosc

admin

To tak jak w Ciechocinku - przylazł sanepid - zamknął i koniec z najsłynniejszym basenem odkrytym w promieniu... ;)

renia

:? Tak najłatwiej. Zamiast coś zmodernizować, jakieś filtry pozakładać, czy częściej zmieniać wodę i czyścic basen, czy dodawać chlor...Nie znam się na tym, ale na pewno były jakieś możliwości poprawy sytuacji...

RafałS

Cytat: renia w 2022-10-11, 10:47:39
:? Tak najłatwiej. Zamiast coś zmodernizować, jakieś filtry pozakładać, czy częściej zmieniać wodę i czyścic basen, czy dodawać chlor...Nie znam się na tym, ale na pewno były jakieś możliwości poprawy sytuacji...
I tam... Się sypie STOPolin i wystarcza. Tutaj też zmodernizowali, wszelkie atuty zlikwidowane, betonoza full i odpadła mi zbędna rozterka przy wyborze kąpielisk.  8)

Jarek

Jeszcze mozna na dziko nad jezioro, i chyba trzeba sie spieszyc :lol:

Jarek

Cytat: renia w 2022-10-11, 10:36:22
:lol: Jeszcze nie, ale działają i to w miejscu, gdzie za mojego dzieciństwa i wczesnej młodości był basen odkryty. Super atrakcja dla nas to była. Potem sanepid ponoć kazał go zamknąć i ponad 3 dekady stał nieczynny. A teraz będzie "San Francisko"... :lol:

https://nadmorski24.pl/aktualnosci/48045-wejherowski-basen-miejski-po-latach-odzyska-swoja-swietnosc

Dla Dasny wystarczy? Bo jak tam wpadnie, i zacznie zabka wymiatac, długosci moze braknac :lol:

renia

Jeszcze się nie interesowałam wymiarami tego basenu (raczej tych basenów). Nawet nie wiem czy kryty basen też będzie...Wiem, że sztuczną plażę robią i "dziką rzekę"... :lol:

RafałS

Cytat: Jarek w 2022-10-11, 16:03:52
Jeszcze mozna na dziko nad jezioro, i chyba trzeba sie spieszyc :lol:
Jak to? Za zimno, zamkłem tymczasowo sezon.

Jarek

Zobaczymy na poludniu kołchozu w grudniu :wink:

Jarek

Cytat: renia w 2022-10-11, 17:38:52
Jeszcze się nie interesowałam wymiarami tego basenu (raczej tych basenów). Nawet nie wiem czy kryty basen też będzie...Wiem, że sztuczną plażę robią i "dziką rzekę"... :lol:
:lol:
Pojedynczo do przodu jeden za drugim :lol:

renia

Tak, to chyba w zjeżdżalni... :lol:

Jarek

Jarek

Dasna

Cytat: Jarek w 2022-10-11, 16:19:54
Cytat: renia w 2022-10-11, 10:36:22

Dla Dasny wystarczy? Bo jak tam wpadnie, i zacznie zabka wymiatac, długosci moze braknac :lol:
:lol:

Dasna

Dzisiaj pływałam w nowych okularkach. Oooo, to zupełnie inna bajka.
Nareszcie moge otwierac oczy. :lol:
Dzisiaj nawet , nawet nieźle mi szło grzbietowym. Niestety moja kryta żabką jest delikatnie mowiąc raczej ropucha. Styl hm? cięzko go określić  :lol: :lol:

Z mężem stwierdziliśmy, że weżmiemy sobie za 2 -3 miesiące ( jak męża biodro bedzie już bezpieczne) lekcje pływania.
Oddalam dzisiaj 4 skoki ze słupka na glowke i 2 były naprawdę dobre, 2 takie sobie.

admin

Cytat: Dasna w 2022-10-17, 14:19:42
Dzisiaj pływałam w nowych okularkach. Oooo, to zupełnie inna bajka.

Jak wory pod oczami likwidują, to spoko, że inna bajka... ;)