Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Książka kolekcjonerska.

Zaczęty przez admin, 2024-04-27, 10:07:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Ja dostałem dziś rano, ale wyjazd był, więc melduję dopiero teraz. :D
Przeleciałem to, co mnie najbardziej zainteresowało, jest dobrze. 8)
Teraz będę się wgryzał głębiej, aż przeczytam całość, a potem jeszcze raz i jeszcze, w miarę potrzeb.
Książki Doktora mi się tak najlepiej czytało, nie zmieniam działającego schematu.

Dziękuję bardzo, dedykacja nawet czytelna i nazwisko nie przekręcone. :wink:

admin

RafałS

Dzieło Jana i Tomasza dotarło i do Zapiecka :idea:  :D . Gratuluję dobrego wydania. Dzięki za dedykację i całość  8) . Idealny dobór zawartości, akurat uzupełniający posiadane dotychczas pozycje Doktora. Zapowiada się wyśmienicie. Od czego zacząć, chronologicznie? Czy podług nowości?... Na razie wspomnienia i coraz rzadsze dziś wrażenia z węszenia w świeżym druku... :)

admin

RafałS

admin

Jarek

:lol: :lol:
Po niemiecku wejscie smoka :lol:

admin

:lol:
Ciekawe kto to ten osiemlack... ? ;)

Jarek

Jarek

Cytat: admin w 2024-07-10, 15:34:21
Ciekawe kto to ten osiemlack... ? ;)
Fajnie wyszło - petarda ponad wszystko wszystkich diet :lol:

admin

Jarek

brawo za pomyslunek - kreatywitet  :lol:

Zyon

Czytalem dzis jadac autobusem, take wlasnie chcialem czytac , troche naukowosci dorzucone zeby te wszystkie ketoguru nie mogly zerznac i udawac, ze to ich,  i to jest git. Sam bym taka chcial napisac :D
czekam na drugi tom  8)
Work Buy Consume Die

Jarek

Ksiazki dotaryły do Nördlingen!
Elegancko oprawione - takie zylety ze mucha nie siada - zakładka jest super  :lol:
Kolekcja ksiazek Doktora  ozyła i sie powiekszyła dzieki Tobie   :lol:
Wielkie dziekuje za kawał prezentu  :lol:

renia

:D
Niedługo może Ameryka zacznie kupować, a szczególnie amerykańscy naukowcy... 8) :lol:

Jarek

Raz Aktinsy Oberiksy  byli już bardzo  blisko, a i tak wszystko  spieprzyli :lol: To wiedza tylko  dla Słowian - reszta na drzewo banany pompować... 8)

admin

Cytat: Jarek w 2024-07-12, 13:37:47
Ksiazki dotaryły do Nördlingen!
Elegancko oprawione - takie zylety ze mucha nie siada - zakładka jest super  :lol:
Kolekcja ksiazek Doktora  ozyła i sie powiekszyła dzieki Tobie   :lol:
Wielkie dziekuje za kawał prezentu  :lol:

Świetnie, miłej lektury.

admin

Cytat: renia w 2024-07-12, 13:43:17
:D
Niedługo może Ameryka zacznie kupować, a szczególnie amerykańscy naukowcy... 8) :lol:

Teraz w hameryce badają leczenie wszystkiego tzw. "dietą ketogeniczną" i dobrze to idzie, bo jest "niczyja".  8)
Ale co rusz im wychodzi, że jednak jest "szkodliwa", bo to syndrom metaboliczny "tłuszczycy" (czyli zamias glukozy, tłuszcz w moczu jest co nazywają "ketonurią"). To już lepiej "mydlane kupy" wydalać, ale aby nie bulwersować zbytnio ketofanatyków - nie napisałem na ten temat w książce.
Prawdą jest natomiast, że z BTW można wyeliminować całkowicie z diety jedynie węglowodany, natomiast bez białka i tłuszczu się nie da żyć, dlatego polecali na dietach niskotłuszczowych "tłuste ryby morskie" w ilości przynajmniej raz w tygodniu, a teraz polecają olejową suplementację z wit.D, ale to drogo wychodzi, a chętnych i tak nie brakuje. 

Jarek

A tutaj elita wyznacza nowe trendy dietyczne Mleko sojowe w roznych postaciach tylko dla swiadomych, i swiadomsc rosnie Za kilka lat, pewnie krowie mleko ludzie sami uznaja za szkodliwe dla klimatu i zdrowia, wiec nie bedzie problemu odrolniczyc rolnikow...  :?