Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Książka kolekcjonerska.

Zaczęty przez admin, 2024-04-27, 10:07:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

:D
I fajnie, a Oli dziękuję.

Zyon

Cytat: admin w 2024-05-26, 12:24:04
Przykład wczorajszej korekty:
w książce:
(...) te dwa mole pirogronianu z mola glukozy mogą być zamienione w matriks mitochondrialny albo na dwa mole szczawiooctanu, albo po dekarboksylacji na dwa mole acetylo-CoA (aktywny octan), albo po molu jednego i drugiego.
w org. z Word:
(...) te dwa mole pirogronianu z mola glukozy mogą być zamienione w matriks mitochondrialnym albo na dwa mole szczawiooctanu, albo po dekarboksylacji na dwa mole acetylo-CoA (aktywny octan), albo po molu jednego i drugiego.

mój komentarz do korektora:
s.93 jest w książce  "matriks mitochondrialny" ma być za Word  "matriks mitochondrialnym".  Małe m na końcu "mitochondrialny - m " - to kolosalna różnica! Bo mol glukozy nie zamienia się na matriks mitochondrialny.

I takich tam jeszcze kilka pierdołek wyłapałem, ale pewnie nie wszystko. Bez Errata się pewnie nie obędzie... ;)
bylo mi dac, robilem to niemal  zawodowo  8) I do dzisiaj pisze do wydawnictw w sprawie korekt tekstu ;) Dostalem nawet pare darmowych ksiazek w podziece ;)
Work Buy Consume Die

admin

Nie stać mnie na takiego superkorektora! ;)

Zyon

ja w czynie spolecznym bym to zrobil  8)
Work Buy Consume Die

admin

admin

renia

I jak długo będą ją drukować? Jeden dzień, czy kilka? 8)

admin

Z godzinkę... ;)
Bo teraz to szybko się drukuje!  8)

renia

W godzinkę tysiąc egzemplarzy... :roll: Wow! Dzięki... 8)

admin

Nie znam się na tym, ale po miesiącu mogę być ekspertem i w druku, tylko po co?  :shock:  :lol:

admin

https://youtu.be/c4zyLDT2HQY?si=LdYyCMYpUk8KES7d&t=1748 - tak jest śmietanka, śmietana masło - dostarczają najszybciej energii ze wszystkich spożytych pokarmów. Są bezkonkurencyjne, bo w kilka minut po spożyciu są już wydychane z płuc... ;)
Tomaszowi Jakielowi dziękuję szczególnie za końcowe wnioski, które podał po lekturze tekstu. Nie ma doskonalszego paliwa pokarmowego do natychmiastowego wykorzystania energetycznego niż krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe z produktów mlecznych. Przypominam, że po posiłku tłuszczowym, białkowym i tłuszczowo-białkowym nie stwierdza się zmiany IG, dlatego ten bezwatrościowy parametr oraz cała teoria z nim związana jest nieprzydatna na Żywieniu Optymalnym i ketodiecie czyli nieudolnej modyfikacji zaleceń Doktora, :D

Blackend

Pomimo moich wielokrotnych prób tłumaczenia i tak na koniec słyszałem - nie jesteście głodni, bo tak mało jecie?  :lol:
Jak nie ma nawalonych kartofli, albo pełnej michy makaronu, to wtedy nie jest jedzenie. ;)

admin

Teraz w modzie 3g białka na 3g tłuszczu... ;)
Bo tak "wyszło"  w "badaniach naukowych" ...  :lol: :lol: :lol:

Trzainacy

Cytat: admin w 2024-05-31, 17:34:58
Z godzinkę... ;)
Bo teraz to szybko się drukuje!  8)
:lol:

admin

Chciałbym, aby pierwsze dedykowane książki wyszły z datą 10 czerwca 2024r., ale jak się nie uda to nie będę "rozpaczał"... ;)

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-06-01, 11:31:09
Pomimo moich wielokrotnych prób tłumaczenia i tak na koniec słyszałem - nie jesteście głodni, bo tak mało jecie?  :lol:
Jak nie ma nawalonych kartofli, albo pełnej michy makaronu, to wtedy nie jest jedzenie. ;)

Sa goscinni i martwia sie o moje zdrowie,, zalecajac co nalezy jesc, i co jest zdrowe, a za chwile  chwala sie, ze wszystko jedza, i sa zdrowi  :lol: Wzorowi obywatel unii... :lol:

Blackend

Z jedzeniem jak z alkoholem, długo nie widać negatywnych skutków, a gdy już jest źle, to z kolei na Diecie Optymalnej nie ma natychmiastowej poprawy jak po antybiotyku na przykład.  8)
I tak koło się zamyka z mantrowaniem, że nic nie pomaga i taka moja dola. ;)

admin

W druku. Pierwsze przedpłacone książki wysłane zostaną najprawdopodobniej w połowie przyszłego tygodnia.

renia

Cytat: admin w 2024-06-01, 12:28:46
Chciałbym, aby pierwsze dedykowane książki wyszły z datą 10 czerwca 2024r., ale jak się nie uda to nie będę "rozpaczał"... ;)

Prezent urodzinowy dla Doktora Kwaśniewskiego... :D

admin

:D
Tak, godnie uczciłem Tatę.  8)
Ale to przez przypadek wyszło!  :shock:  :lol: