Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Bóg

Zaczęty przez Marek Mitruś, 2006-09-29, 14:13:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: admin w 2013-09-13, 08:17:18
Ale o czym tu dyskutować?
Żydzi Żydom zgotowali ten los w ramach dbałości o zachowanie pożądanych genów i wyeliminowania niepożądanych mieszanek.
To taka ciężka praca selekcyjna była i nie do końca się powiodła.

Nie napisałem przecież, że tu. Twoja wola. :D

administ

Ale to tylko taka teza do dyskusji tam, aby dyskusja była ciekawsza!  8)  :D

Radzio

Wobec tego będzie tam, ale tu. Itamitu  :D

Zyon

Cytat: Radzio w 2013-09-13, 08:12:13
Cytat: Zyon w 2013-09-13, 08:01:15
Wlasnie mowili w radyju, ze dzisiaj jakies judaistyczne swieto przebaczenia, przebaczaja wszystkim i prosza o przebaczenie   :shock: :shock:

W obozie o nazwie Stutthof, który odwiedziłem w zasadzie w rocznicę jego założenia, zaciekawiła mnie "kwestia żydowska", tyle tytułem wstępu. :)
A tytulem rozwiniecia?
Work Buy Consume Die

Radzio

"... jak będzie przypływ, to będzie i rym". Do pracy właśnie się wybieram wspierać to żydostwo-prezesostwo. :D

Radzio

Ale to "właśnie" nie znaczy "już". :D Mniej zarobią. :lol:

Podaję stosowny link tam. :)

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4736.0

Zyon

Cytat: Radzio w 2013-09-13, 09:04:38
Ale to "właśnie" nie znaczy "już". :D Mniej zarobią. :lol:

Podaję stosowny link tam. :)

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4736.0

Tak, to byl dobry temat.... znaczy sie jest  :D

Ale i tak nic z tego nie rozumiem  :? :shock:
Work Buy Consume Die

Zyon

Wiec ten bog to zwykly kosmita?  :shock:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-24, 11:37:44
Wiec ten bog to zwykly kosmita?  :shock:
A znasz kapelę "Agnostic front"?

Zyon

Work Buy Consume Die

RafałS

To zależy który bóg. Nie jesteśmy zbyt mądrzy  :lol: . Jak mawia Michio Kaku jesteśmy cywilizacją 0.

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-24, 12:19:25
To zależy który bóg. Nie jesteśmy zbyt mądrzy  :lol: . Jak mawia Michio Kaku jesteśmy cywilizacją 0.
No.
Bo za komuny jak kto powiedział: "Na Boga"!
To zaraz pytali: "Jakiego Boga, towarzyszu, czyjego Boga"?

Zyon

Wlasnie popatrzylem na paragon z CPN i widze, ze zatankowalem 6,66 litra  :shock: Dolac czy nie jezdzic w ogole?  :shock: Jeszcze jaka babke koscielna przejade  :?
Work Buy Consume Die

renia

Ja bym wolała pieszo iść... :? licho nie śpi... :twisted: :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2013-09-28, 10:50:17
A nawet Mochery się pobudziły...

Zyon

Tak czytajac Tajemnice... takie zdanie mi sie rzucilo w oczy, pamietam, ze mam identyczne i od dawna je powtarzalem:
"Jahwe wedlug Biublii, byl Bogiem chciwym zlota, zawistnym i okrutnym."

A co do tego i takiego tam znawcy onan-izmu, ktory nie zaoponowal jak mogl
Cytat: Gavroche w 2013-03-13, 14:33:00
Bóg go zgładził za nieprzestrzeganie lewiratu, to co on robił, to stosunek przerywany...
Nie ma dobrego określenia w języku polskim na zabawy autoerotyczne, bo co - ipsacja?
To jednak bylo inaczej nieco
"Bezmyslni swietoszkowie i moralizatorzy, ktorzy nie zastanawiaja sie nad Biblia, z zapisanej w Biblii historii Historii Onana potrafia wyciagnac tylko takie wnioski, zeby straszyc grzechem i wpedzac w stres mlodych chlopcow. Tymczasem historia Onana nie ma nic wspolnego z masturbacja w celu rozladowania napiecia seksualnego. Onan nie byl mlodym chlopcem. Ten dojrzaly mezczyzna, wladca, mial zony i dzieci, ktore po nim i jego zonach mialy przejac dziedziczne krolestwa. Bog zmuszal go, zeby pod kara smierci zaplodnil Tamar i w ten sposob cale dziedzictwo Onana i jego dzieci przeszloby na dzieci zrodzone z Tamar. Onan z milosci do rodziny wybral smierc. (...)
Dzieci Onana z wczesniejszych jego zon stracilyby prawa do dziedziczenia i poslubienia wlasciwych ksiezniczek-dziedziczek"

8)
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-09-28, 12:13:16
Cytat: renia w 2013-09-28, 10:50:17
A nawet Mochery się pobudziły...

A jedno licho spało dziś 11h i co- można? :D A inne licha spać nie mogą. ;)

Zyon

Bardzo ciekawe te Tajemnice Pisma Swietego, facet rzeczywiscie wlozyl w to sporo serca, a i napisane jest to nienaganym jezykiem. Czytam z wypiekami i czesto mam identyczne wrazenie, jak to na religii wmawiali rozne rzeczy, ze Mojzesz to postac pozytywna, ze Ewa postapila zle..  :shock:
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Zyon w 2013-10-06, 11:43:54
... Czytam z wypiekami i czesto mam identyczne wrazenie, jak to na religii wmawiali rozne rzeczy, ze Mojzesz to postac pozytywna, ze Ewa postapila zle..  :shock:

Wahasz się. :)

renia

Cytat: Zyon w 2013-10-06, 11:43:54
Bardzo ciekawe te Tajemnice Pisma Swietego, facet rzeczywiscie wlozyl w to sporo serca, a i napisane jest to nienaganym jezykiem. Czytam z wypiekami i czesto mam identyczne wrazenie, jak to na religii wmawiali rozne rzeczy, ze Mojzesz to postac pozytywna, ze Ewa postapila zle..  :shock:

Też mnie ta książka zafascynowała...Autor ma sporą wiedzę, sporo lat pracy włożył w te badania...
Pewnie gdybym najpierw słuchała jego filmów na YT, to nie chciałabym czytać książki...Dobrze, że było odwrotnie...