Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Jakbym im pokazał moje śniadanie i niezapchane żyły, to zaraz by wyszło, że jak nic anomalia. ;)

admin

:lol:
A to jeszcze dopiszę, że w "zalecanej" przez dietetyków dziczyźnie jest powyżej 100mg "złego" cholesterolu, co każdy może sobie sprawdzić samodzielnie, ale nikt tego nie robi, bo "wierzy ślepo" "naukowcom"   8)
Podają, że w tuszy dzika i w tuszy wiepr,owej jest tyle samo cholesterolu, bo zaniżyli w dziku, aby wyglądało tak samo jak w tuszy wieprzowej. Do tego tylko ten z dzika jest "zdrowy" ponoć...  :?

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/mo%C5%BCe-poch%C5%82on%C4%85%C4%87-ponad-39-mln-istnie%C5%84-%C5%9Bwiat-stoi-w-obliczu-nadzwyczajnej-sytuacji/ar-AA1qLoyi?ocid=msedgntp&cvid=ffddf9d94ddf4119a8c8aa137618bc4f&ei=30 - znam parę osób (a może nie tylko dwie), które od dziesięcioleci nie zażyło ani leku, abi suplementu i bardzo się dobrze mają w homeostazie zdrowotnej.  :D
Przypominam, że Polska powinna jak najszybciej wystąpić z WHO, ponieważ ocena tej instytucji jest dla "płaskoziemców" i "szurów" (do których najwyraźniej się zaliczam) jednoznacznie szkodliwa dla zdrowia!  8)

Blackend

Oj tam, gadanie, to na pewno anomalia. ;)

admin

renia

Cytat: admin w 2024-09-18, 14:06:56
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/mo%C5%BCe-poch%C5%82on%C4%85%C4%87-ponad-39-mln-istnie%C5%84-%C5%9Bwiat-stoi-w-obliczu-nadzwyczajnej-sytuacji/ar-AA1qLoyi?ocid=msedgntp&cvid=ffddf9d94ddf4119a8c8aa137618bc4f&ei=30 - znam parę osób (a może nie tylko dwie), które od dziesięcioleci nie zażyło ani leku, abi suplementu i bardzo się dobrze mają w homeostazie zdrowotnej.  :D
Przypominam, że Polska powinna jak najszybciej wystąpić z WHO, ponieważ ocena tej instytucji jest dla "płaskoziemców" i "szurów" (do których najwyraźniej się zaliczam) jednoznacznie szkodliwa dla zdrowia!  8)

No straszne rzeczy  :shock: a ja myślałam, że "bąki' krów są najgroźniejsze dla ludzkości i dla planety... 8)

admin

Ale powtórzę: Polska powinna wystąpić z WHO w trybie natychmiastowym, bo już kolejną "eksterminację" szykuje ta organizacja ponoć na 2035r.!  :?

admin

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/takie-kotlety-s%C4%85-lepsze-od-schabowych-mo%C5%BCna-je-je%C5%9B%C4%87-kilogramami-bo-obni%C5%BCaj%C4%85-cholesterol/ar-AA1qOCVt?ocid=msedgntp&cvid=d2cd6d23d8d443499a34c88010644cc5&ei=30 - -  :lol: :lol: :lol:
Jasne - można jeść kilogramami, bo schabowy ma 30% a kania 3% białka. O wartości biologicznej białka nie wspominam ani o innych składnikach odżywczych. bo schab bije na głowę grzyby z wyjątkiem potasu, gdzie jego ilość jest porównywalna i wynosi około 300-400mg.  8)
Ale tę grzybią chitynę może uratować panierka z jajka, a jeszcze lepiej z żółtka, ale dużo "złego" cholesterolu w takim przypadku się doprawia!  :lol:

Gavroche

Smażone kanie mamusia moja robi najlepsze! :D
Smak dzieciństwa...

renia

Cytat: admin w 2024-09-19, 09:03:23
Ale powtórzę: Polska powinna wystąpić z WHO w trybie natychmiastowym, bo już kolejną "eksterminację" szykuje ta organizacja ponoć na 2035r.!  :?

Pod takim referendum podpisałabym się dwoma rękami... :D

admin

Cytat: Gavroche w 2024-09-19, 12:02:48
Smak dzieciństwa...

:D
Smaków dzieciństwa się nie zapomina! Gorące mleko z wkruszoną bułką wrocławską stosownie dosłodzone!  :D
Że o chlebie ze smalcem nie wspomnę! ;)

Blackend

Coca cola przez słomkę. ;)

Trzainacy

Sernik... :D Esej co najmniej można napisać  o tej pysznośći z rak mojej Mamy wychodzacy.

Gavroche

Cytat: admin w 2024-09-19, 12:38:22
Cytat: Gavroche w 2024-09-19, 12:02:48
Smak dzieciństwa...

:D
Smaków dzieciństwa się nie zapomina! Gorące mleko z wkruszoną bułką wrocławską stosownie dosłodzone!  :D
Że o chlebie ze smalcem nie wspomnę! ;)
Chleb ze smalcem i solą jest jakiś magiczny. :?
Jeszcze czym słodkim zapity!
No teraz to chleba nie wypada, więc jem ser żółty ze smalcem jak mnie naleci. :D

Gavroche

Cytat: Trzainacy w 2024-09-19, 14:14:54
Sernik... :D Esej co najmniej można napisać  o tej pysznośći z rak mojej Mamy wychodzacy.
Oj, serniczek to mógłbym nawet dożylnie! :P

admin

Jak kazeinę wzbogaci się stosowną ilością albuminy i mikroelementów, to całkiem pożywne danie wychodzi. Z bitą śmietanką naturalnie!  8)

admin

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/nagminnie-dodajemy-do-kawy-nie-mamy-poj%C4%99cia-jak-bardzo-nam-szkodz%C4%85/ar-AA1pIkpC?ocid=msedgntp&cvid=e623c246ad5647fef198540cabcc1b4e&ei=57 - no a masło - przecież to podstawa w diecie ketofajnej jest! 8)
No i to - "Cukier jest bezwartościowym dodatkiem odżywczym..." -jak można aż tak kłamać?  :shock:
Nie objaśniam, tylko napiszę, że "cukier krzepi" nadal przy określonych parametrach diety.  :D

renia

"Papier" wszystko wytrzyma, tylko nie człowiek... :? ;-)

admin

Nawet "Łatwe odpowiedzi na trudne pytania" ;)