Autor
|
Wtek: *** Chat, pogawędki, komentarze, aktualności. *** (Przeczytany 362113 razy)
|
adam319
Go
|
Ale dlaczego? Widzisz,ja też czytałam,czy slyszałam ,czy rozmawiałam. Dając link ,radzisz go przeczytać i dlaczego ja mam teraz wierzyć na słowo temu co jest w linku,a mam nie wierzyć na słowo temu co jest napisane gdzie indziej. I tak jest ze wszystkim. Słyszy się :"nie wierz,co ci mówią","nie wierz temu ,co piszą" ,ale na to miejsce znów są słowa mówione ,czy pisane i w to trzeba wierzyć. To już lepiej nieczemu nie wierzyć,dopoki człowiek się sam nie przekona. Niedługo bedzie się nakazywało młodym ludziom nie wierzyć ,że to Niemcy zakładali obozy koncentracyje,bo tak pisze.Oni napiszą inną "prawdę" i bedą radzili wierzyć w nią.
„nie wierz” jest skrótem myślowym od „nie potwierdzam tej informacji, nie ręczę za nią, mam co do niej wątpliwości, zanim podejmiesz na podstawie tej informacji ważną decyzję upewnij się, sprawdź inne źródła” Dałem link i napisałem wprost, że masz traktować z dystansem treści w nim zawarte, a pobudzić tylko wyobraźnie, założyłaś błędnie nieczytając, że link ten zawiera informacje dementujące doniesienia o karze śmierci w Chinach ...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Adam.Jak ja słyszę,jak ktoś mi radzi,żebym czegoś nie słuchała,nie wierzyła czemuś,po czym ten ktoś wskazuje na źródła dane przez siebie i radzi słuchac ,czy wierzyć własnie temu,no to mam mętlik w głowie.Zadaje sobie wtedy pytanie:"To co jest prawdą w takim razie?A może ani to,ani to nie jest prawdą?Może prawda lezy gdzie indziej?" To jest tak, jak ja kiedyś napisałam,że prawdy bezwzględnej nie ma.
Czytałam ten link i czytałam o karze śmierci w Chinach.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Czy ktoś potrafi sobie wyobrazić oddychanie z torebką na ustach? Czy to jest normalne?
Edyto przesadzasz! Jak masz normalnie żartować z Adamem to lepiej ze mną, bo do tego trzeba mieć 319wcieleń by się nie zirytować Jest taka gimnastyka oddechowa jak oddychanie do torebki i dmuchanie baloników.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dla mnie oddychanie z torebką na ustach znaczy tyle ,co nałożenie sobie na usta torebkę i oddychać,a przynajmniej starać się oddychać,ale i tak prędzej czy później nastąpi uduszenie z braku tlenu,nie? Jak ktoś daje takie rady,niech się wypowiada bardzo precyzyjnie .Nie ukrywam,że wpieniają mnie takie rady Równie dobrze można napisać:nałóż sobie torebkę na głowe i oddychaj.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Dla mnie oddychanie z torebką na ustach znaczy tyle ,co nałożenie sobie na usta torebkę i oddychać,a przynajmniej starać się oddychać,ale i tak prędzej czy później nastąpi uduszenie z braku tlenu,nie?
Spróbuj i napisz dlaczego nie miałaś racji. A rada jest fachowa, moja zresztą też
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Fajne rady.Mam sobie nałożyć torebkę na usta i oddychać.Dzięki,ale nie skorzystam
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A rada jest fachowa, moja zresztą też Twoja rada jest fachowa, tak? No to napisz mi dlaczego ja mam oddychać do torebki nie cierpiąc na żadne zaburzenia oddychania.Po co ja mam sobie zwiększać ilość dwutlenku węgla w organizmie,żeby sie w końcu udusić? To są takie fachowe rady ?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
A rada jest fachowa, moja zresztą też Twoja rada jest fachowa, tak? No to napisz mi dlaczego ja mam oddychać do torebki nie cierpiąc na żadne zaburzenia oddychania.Po co ja mam sobie zwiększać ilość dwutlenku węgla w organizmie,żeby sie w końcu udusić? To są takie fachowe rady ? aaaedyta,przeciez znasz sie na zartach i lubisz sama dziwnie zartowac,to dlaczego tak sie jezysz??
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
No to napisz mi dlaczego ja mam oddychać do torebki nie cierpiąc na żadne zaburzenia oddychania.
Żebyś zrozumiała, że nie ma niebezpieczeństwa, że się udusisz.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A czy bezpiecznie będzie nałożyć sobie torebkę foliową na głowę i ją związać koło szyi? Może tak wypróbujemy razem,co?
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Zmieniasz temat
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Zmieniasz temat To normalne Może kiedyś się spotkamy,to Ty bedziesz oddychał z torebką na ustach,a ja będę patrzyła -myslę ,że to dobra opcja Od czasu do czasu dobrze jest się dla mnie najezyć,ze względu na moje ciśnienie
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
To normalne Może kiedyś się spotkamy,to Ty bedziesz oddychał z torebką na ustach,a ja będę patrzyła -myslę ,że to dobra opcja.To ty masz z tym problem, czemu ja mam być królikiem, normalnie to powinnaś namówić męża albo dzieci na tą wspaniałą zabawę. A jaki człowiek jest szczęśliwy jak już przestanie oddychać przez tą torebkę - naprawdę rewelacja
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Normalnie to mój mąż popatrzył tak na mnie jakbym była nienormalna,gdy mu powiedziałam o jakiejs torebce na ustach i oddychaniu . Czy miał prawo tak na mnie popatrzeć? czy to normalne?czy ktos tak miał?
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Kobietą jesteś! Męża nie przekonasz? Dorób do tego jakąś niezrozumiałą teorię lub sprzedaj jako zabawę, albo powiedz, że to poprawia ukrwienie – coś wykombinujesz. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ło jejku! Mój mąż się nie łapie na takie niezrozumiałe teorie Ja jednak przystaję przy opcji zaproponowanej przeze mnie wczesniej.Ty nałożysz sobie torebkę foliową na głowę,a ja będę patrzyła i nawet zrobię kilka fotek
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Dla mnie oddychanie z torebką na ustach znaczy tyle ,co nałożenie sobie na usta torebkę i oddychać,a przynajmniej starać się oddychać,ale i tak prędzej czy później nastąpi uduszenie z braku tlenu,nie?
Spróbuj i napisz dlaczego nie miałaś racji. | A rada jest fachowa, moja zresztą też
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Specjalistką od niezrozumiałych teorii jestem ja. Kiedyś odkurzałam moim odkurzaczem,a ssie jak jasny gwint! Chciałam odkurzyć w kątach więc zdjęłam szczotkę,a została sama plastikowa rurka.I nawet sobie nie wyobrazasz co mi przyszło do głowy Chciałam sobie tę rurkę przystawić do oka Zatrzymałam rękę w "pół drogi " .Jasny gwint! Wyssało by mi oko razem z mózgiem chyba. Naprawdę mam czasem świetne pomysły
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja nie chcę nic kombinować,bo jak zawsze kombinuję,to kończy się to zazwyczaj bardzo nietypowo dla mnie
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Nic nie kombinuj! Cofam swoją dobrą radę
|