administ
Go
|
Glukoza jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania mózgu, ale już o tym pisałem przy okazji 70W!
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Żodyn prof tego nie potwierdził, ŻODYN!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, szczególnie dla pracujących fizycznie są super. Inne kasze zresztą też, ale z omastą umiarkowanie trzeba zachować.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie, nie jem kasz i czuję wyjątkową niechęć do pracy fizycznej.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Koń je owies i haruje jak koń i do tego ma końskie zdrowie...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A urzędas przy komutrze kawki i czasem tylko drożdżówka lub ciasteczko. Nie kombinuje jak koń pod górę wogle i fejsbuk ma w małym paluszku ogarnięty z góry na dół.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I nie narzeka... Nawet z emeryturą się nie spieszy...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czasami nie chce pracować i uprze się jak osioł...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Znalazłem gdzieś z tyłu lodówki słoik truskawek w kompocie. Pewnie od mamusi. Zrobiłem do tego puszysty kogel mogel z 6 żółtek i zmieszałem z nim te "flaczki" truskawkowe osączone z płynu. Pycha deser, jak za szczeniaka.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26718
|
Co za frykasy!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po tylu latach na niskich węglach, wydają się one szczególnie ważne.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, dobowa maksymalna dawka węglowodanów na diecie wysokotłuszczowej u zdrowej osoby to taka, że nmc nie skacze do góry. I zaś zdrowych fanatyków pewnie zaskoczę, bo to nie potrafią żyć bez bilansu do drugiego miejsca po przecinku! Jakby co to lepiej produkować białko z węglowodanów niż się "przebiałczyć", bo amoniak jest bardziej trujący niż węglan. Czyli - produkcja białka z węglowodanów oczyszcza organizm, a produkcja glukozy z białka zatruwa. U ZDROWEJ OSOBY! - na wszelki wypadek wytłuściłem, zdechlaki zaś muszą liczyć i ważyć wszystko do wyzdrowienia, a nawet o jeden dzień dłużej.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tak na wszelki wypadek napiszę, że na diecie wysokowęglowodanowej, bardzo zdrowej, jeśli się ją poprawnie stosuje, ilość spożytych węglowodanów reguluje zapotrzebowanie energetyczne. Można pić coca-cola i nie zaszkodzi jakby co. Bo cukier (sacharoza) nadal krzepi, ale tylko tych, co muszą lub potrafią tak jeść... Jakby co to przypomnę, że zapotrzebowanie na wit. b2 jest znacznie mniejsze u szczupłych wysokowęglowodanowców niż ketogeników ponieważ do spalania 3-hydroksykwasów nie jest niezbędny FAD. Spieszę uspokoić nieświadomych ketofanów, że zalecane produkty w ketodiecie są wysokoryboflawinowe, więc spoko, do tego przy konsumpcji mlecznych bakterie jelitowe, flora jelitowa, ewentualnie mikrobiota jelitowa, bez problemu wyprodukuje brakującą normę praktycznie wszystkich witamin grupy b łącznie z b12, której pewne ilości wchłaniają się w jelicie grubym bez "kofaktora" ... B12 - metylacja i konwersja - szczególnie pirogronianu - jakby co, ale ja nie o tym...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Waga w oku daje sygnał o przekroczeniu 100 g wegla w poruzumieniu z centralnym, ale wiadomo, co kraj to obyczaj...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Pierwsze niezrozumienie Doktora - nie zrozumieli, że chory (aby wyzdrowieć) i zdrowy (aby utrzymać zdrowie) inaczej się żywią, tylko się pytają po co ŻO i DO jak to to samo - no nie to samo niestety, ale podstaw nie wyjaśniam - podstawy opisał Doktor...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dobra - muszę iść na spacer abym więcej takich "głupot" tu nie napisał... Nawet jakiś wybitny intelekt twierdzi, że "Doktor zaleca 30g" - no i fajnie!
|
|
|
|
|
|
|
|