Autor
|
Wtek: KRZEM (Przeczytany 128683 razy)
|
Dasna
Go
|
|
Odp: KRZEM
« Odpowiedz #140 : 2011-05-23, 06:28:09 » |
|
W poszukiwaniach opracowań o krzemie , który nota bene przyjmowałam 20 lat temu w preparatach bodajże Tołpy a także myłam głowę szamponem krzemowym natrafiłam na taką oto stronę http://www.orsi.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=38gdzie , powołują się na ks.prof.Sedlaka. Znacie tę stronę ? Jakiś preparat OrSi za bagatela 90 zł. Woda do wcierania ? Co to jest? Wikipedia podaje , że krzem znajduje się także w mleku.Uwielbiam mleko.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #141 : 2011-05-23, 09:16:29 » |
|
" źródła krzemu: seler, cebula, łopian, rzepa, rzodkiewka, fermentowane produkty mleczne, nasiona słonecznika, orzechy, jaja, ikra ryb, cała zewnętrzna powłoka, owoców, warzyw i zbóż."
Tak sobie myślę, że skoro krzem jest w jajkach, to nam nie powinno go brakować. Jest to z pewnością bardziej przyswajalna forma krzemu niż z roślin. Ale jajka nie powinny być fermowe, bo tam to już nie musi być zgodnie z naturą...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
« Odpowiedz #142 : 2011-05-23, 12:16:34 » |
|
" źródła krzemu: seler, cebula, łopian, rzepa, rzodkiewka, fermentowane produkty mleczne, nasiona słonecznika, orzechy, jaja, ikra ryb
No, ta ikra ryb to mi najbardziej podchodzi.Uwielbiam kawior , ale cena Zyskałam motywację, do jedzenia kawioru, jeszcze większą , tylko czy moja kieszeń też?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #143 : 2011-05-23, 12:44:50 » |
|
Chyba na Ukrainie jest tańszy...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
« Odpowiedz #144 : 2011-05-24, 16:08:45 » |
|
" źródła krzemu: seler, cebula, łopian, rzepa, rzodkiewka, fermentowane produkty mleczne, nasiona słonecznika, orzechy, jaja, ikra ryb, cała zewnętrzna powłoka, owoców, warzyw i zbóż."
Tak sobie myślę, że skoro krzem jest w jajkach, to nam nie powinno go brakować. Jest to z pewnością bardziej przyswajalna forma krzemu niż z roślin. Ale jajka nie powinny być fermowe, bo tam to już nie musi być zgodnie z naturą...
Boszszszszsz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #145 : 2011-05-24, 16:31:42 » |
|
Boszszszszsz. Możesz to rozwinąć...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #146 : 2011-05-24, 17:16:54 » |
|
Ale nie tak... boszszszszszszszszszszszszszszszszszszsz..........
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
« Odpowiedz #147 : 2011-05-24, 18:00:56 » |
|
Możesz to rozwinąć... Nom włóczykij siem obruszył, że taką tajemnicę publicznie ujawniłaś! Ale nie szkodzi, bo naukowcy z US mówią jeszcze, że jaja są beeeeeeeeeeee! A w tabele nutrition data nikt nie patrzy, tylko tym naukowcom wierzy na słowo honoru.
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
« Odpowiedz #148 : 2011-05-24, 18:56:57 » |
|
Możesz to rozwinąć... Nom włóczykij siem obruszył, że taką tajemnicę publicznie ujawniłaś! Ale nie szkodzi, bo naukowcy z US mówią jeszcze, że jaja są beeeeeeeeeeee! A w tabele nutrition data nikt nie patrzy, tylko tym naukowcom wierzy na słowo honoru. Jeeeeeeeeezu.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
« Odpowiedz #149 : 2011-05-24, 19:06:39 » |
|
Znaczy modlitwę odmawiasz? A to Szczęść Boże!
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
« Odpowiedz #150 : 2011-05-24, 20:11:05 » |
|
Jajka są szkodliwe, zawierają trujący cholesterol!
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
« Odpowiedz #151 : 2011-05-24, 20:12:43 » |
|
Ale nie tak... boszszszszszszszszszszszszszszszszszszsz.......... Renia, z tego co mi wiadomo to ty nie masz specjalnie problemów i nigdy ich nie miałaś. Więc faktycznie jedząc te jajka krzemu ci nie zabraknie. Ale czy dotyczy to NAS wszystkich automatycznie?
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
« Odpowiedz #153 : 2011-05-24, 20:14:14 » |
|
Jajka są szkodliwe, zawierają trujący cholesterol!
No i bardzo dobrze! Tak trzymać!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #154 : 2011-05-24, 20:21:53 » |
|
Ale nie tak... boszszszszszszszszszszszszszszszszszszsz.......... ... Ale czy dotyczy to NAS wszystkich automatycznie? Tego to ja już nie wiem... Nawet nie jestem pewna, czy naukowcy wiedzą komu ile krzemu potrzeba... Ale w żółtku są składniki mineralne mniej więcej w takich proporcjach jak człowiek potrzebuje, bo przecież z żółtka powstaje życie...
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
« Odpowiedz #155 : 2011-05-24, 20:29:39 » |
|
bo przecież z żółtka powstaje życie... Ale tylko z udziałem koguta niestety i w ramach parytetu...
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
« Odpowiedz #157 : 2011-05-24, 20:35:13 » |
|
Bo kiedyś jak byłem na wsi, to misiem taka ptasia para w oko rzuciła...
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
|
« Odpowiedz #158 : 2011-05-24, 20:35:18 » |
|
Ale nie tak... boszszszszszszszszszszszszszszszszszszsz.......... ... Ale czy dotyczy to NAS wszystkich automatycznie? Tego to ja już nie wiem... Nawet nie jestem pewna, czy naukowcy wiedzą komu ile krzemu potrzeba... Ale w żółtku są składniki mineralne mniej więcej w takich proporcjach jak człowiek potrzebuje, bo przecież z żółtka powstaje życie... Jakby to powiedzieć. Nie martw się krzemem, jak się dobrze czujesz, masz energię, pracujesz, odpoczywasz... to na co ci naukowcy.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
« Odpowiedz #159 : 2011-05-24, 20:36:59 » |
|
Boszzzzzzzzzzzzzzzzze & Jesssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|