Autor
|
Wtek: Nierówne paznokcie. (Przeczytany 158852 razy)
|
Stat
Go
|
Stat! Zaiste ciekawe rojenia i wariacje na temat Diety Optymalnej! ...
To można "ubrać" w funkcję uwikłaną, tylko po co? Nie jest to świat liczb urojonych także. Trzymajmy to prosto, jak z prawem Hooke'a.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co to jest jedzenie do woli? Przestańcie zdrowi zajmować się GRAMATURĄ! Zdrowi nie żrą lub nie głodzą się, a jedzą do woli wg proporcji dostosowanej do zapotrzebowania organizmu. Trzeba tylko wybrać sobie główne źródło energii, którym może być albo tłuszcz, albo węglowodany, ale nie białko! I tego trzeba się trzymać, bo jest zasada: "paliw mieszać nie wolno". PS jeśli ktoś twierdzi, że na Diecie Optymalnej odczuwa głód lub tyje, to znaczy, że nie zasługuje na Dietę Optymalną! Jest skazany na udrękę z własnego wyboru i niech nie oczekuje cudownych porad przez drut, bo na niegroźną przypadłość, która im doskwiera, nie ma lekarstwa! I tyle. Aż tyle?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tylko i az.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Tylko i az.
Yin i Yang. Flip i Flap. Żwirek i Muchomorek. Adenina i Uracyl.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dlatego zdanie cyt.: "dla zdrowego człowieka na diecie optymalnej wystarcza 30-50 gramów na dobę, jeżeli jest to białko o wysokiej wartości biologicznej." - jest prawdziwe, pod warunkiem, że: ... (tu sobie wstawić własne wnioski z lektury, pamiętając, że cyt.: "Większość ludzi w ogóle nie czyta nic. Z tych, co czytają potrafią zrozumieć to, co przeczytali, tylko nieliczni, a jeszcze mniej potrafi wyciągnąć praktyczne wnioski. Prawidłowość ta nie jest zależna od wykształcenia czytającego." Oraz cyt.: "Gdy się dużo czyta – dużo się znajduje. Gdy się czyta z kluczem – znajduje się jeszcze więcej."
Coś mi to przypomina. "Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta". - Stanisław Lem. Za niektórymi "skrótami myślowymi" mojego Przyjaciela wynikającymi z potrzeby koncentrowania myśli zamienianej potem na tekst wieczni zrzynacze/ściagacze nie mają najmniejszych szans nadążyć. Ale tę czarną kropę pominę. Stanisław Lem. Bardzo proszę o odpowiedzi, szczególnie miłośników "fantastycznego" autora, o którego prozie napisano "Opowieść o pilocie Pirxie" to opowieść o człowieczeństwie . Jednocześnie autora niektórych lektur szkolnych(w czasach, gdzie powszechnie uznano zdurnienie Narodu), aby spróbowali zmierzyć się z taką "wątpliwością". Co zrozumie czytający, który nic nie czyta i co powinien z tego zapamiętać? Według mnie nic i chwała mu za to. A co zrozumie, gdy jednak przeczyta to nic, co zapamięta? Według mnie tyle, żeby lepiej zapomniał, gdy jednak zdoła owo nic przeczytać i jakimś sposobem zrozumieć. A może cytat jest zmanipulowany albo należy czytać go z innym zrozumieniem, czy może forma niedostosowana jest do treści, a ta nawiązuje do czytania niczego?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co maja uszy wspolnego z sercem?
Dzięki udzieleniu odpowiedzi na podobne pytanie, zdałem kiedyś pierwsze podejście ustnego egzaminu, które rzadko kto zdawał. Diagonal ear lobe crease (ELC)?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|