MariuszM
Go
|
Co ja zrobię,że jem jak "wróbelek".Dziś za redą Gavro 5 żółtków z śmietanką, cukrem i kawałkiem sera żółtego. Na deser mały ziemniaczek całkiem spoko zestaw
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co wy macie z tym cukrem kurza stopa? Nie lepiej zagryzc kiszonym albo papryka? Albo chocby czekolada gorzka?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Lubię z rana do późnego popołudnia lekkość żołądka papryka o tej porze ,chyba tylko konserwowa he he Papryki, kiszonki ogórkowe i sałatowe do obiadu,obiado-kolacji serwuję sobie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To ja juz wole cukierka jakiego, np sliwke sandomierska albo trufla niz cukier sam wcinac. Jakos tak po prostu nie lubie cukru
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
To ja juz wole cukierka jakiego, np sliwke sandomierska albo trufla niz cukier sam wcinac. Jakos tak po prostu nie lubie cukru
może lepiej ksylitol zamiast cukru?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale po co?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Nie ksylitol, tylko sok z brzozy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale po co?
Jak się napijesz, to będziesz wiedział...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie ksylitol, tylko sok z brzozy... Zamiast soku z brzozy lepsze jest mleko od kozy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mleko od kozy też ma laktozową nietolerancję, tylko bezobjawową u niektórych...
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Ale po co?
bo słodki a do tego alkohol jak ktoś ma ochotę na deser, to idealnie podchodzi zastąpienie cukru ksylitolem. no może poza creme brulee, bo nie skarmelizuje się tylko wyparuje
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale po co?
Jak się napijesz, to będziesz wiedział... Soku z brzozy? Kiedys w latach 90 bylem we Lwowie i pilem, bo nie mieli prawie nic innego. Pamietam, ze slodko-kwasne to bylo. Ale ogolnie pytalem, po co mi kslylitol, ja nie mam problemu z cukrem, raczej ogolnie nie przepadam za slodkim smakiem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Lecę "po taniości ",brak zapasów zimowych czekolady,ste(f)vi,ksylitolu Ja mam w pracy ciagly doplyw wszelkich slodkosci, miedzy innymi slynna sliwke sandomierska Dlatego moge sobie ze spokojnym sumieniem po sniadaniu wsunac 2-3 sliwki, jedna ma chyba 12-14g ww
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Co wy macie z tym cukrem kurza stopa? Nie lepiej zagryzc kiszonym albo papryka? Albo chocby czekolada gorzka? A Ty co masz do cukru? Niezdrowy, jak smalec czy jak?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Kiedys w latach 90 bylem we Lwowie i pilem, bo nie mieli prawie nic innego. Pamietam, ze slodko-kwasne to bylo. Oj! Jak słodko-kwaśny to ci sacharozę z benzoesanem sprzedali... A sok brzozowy jest raczej cierpko gorzki z nutką ksylitolowej słodkości!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Albo ja slabo pamietam Goraco bylo A smaku ksylitolu nie znam, jak bywam w zielarskim sklepie to czasami mam ochote kupic ale jakos zawsze mam cos ciekawszego do nabycia niz cukier za 25 zl/pol kilo A wtedy od ruskich przywiozlem sobie takie kolko do cwiczenia brzucha i mam je do dzisiaj
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A wtedy od ruskich przywiozlem sobie takie kolko do cwiczenia brzucha i mam je do dzisiaj ] Rozsądny zakup, bo to model "gniotsa nie łamiotsa"!
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A jest jakas różnica w składzie miedzy śmietanką a śmietaną?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Śmietana ma dwa razy mniej cukru, który jest przerobiony na mleczan, a mleczan z fosforem to prawie ATP... I do tego białko jest już zdenaturowane. Ale to nie ma żadnego znaczenia dla upośledzonych skazą laktozową!
|
|
|
|
|
|
|
|