Autor
|
Wtek: Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I (Przeczytany 2367808 razy)
|
administ
Go
|
Najlepiej mieć Teścia rubasznego...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teściowie z reguły są rubaszni...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Adminie, wiem, że to nie jest specjalnie w kręgu Twoich zainteresowań i czasu przed Świętami brak, może zerknij w wolnej chwili... Takie rzeczy, jak pisze Różański o sterolach możliwe są? Konkretniej: wpływ, zwłaszcza saponin steroidowych, na gospodarkę hormonalną organizmu. http://luskiewnik.strefa.pl/fitosterole/sterole/pages/p7.htmZ autopsji znam wpływ wielotygodniowej suplementacji kozieradką czy buzdygankiem. Coś tam działa, ale jak?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie wiem za dużo, ale poczytam. Na pewno zmniejszają napięcie powierzchniowe, co wpływa na wchłanialność i na pewno hemolizują, ale co więcej? Muszę poczytać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przeleciałem w indeksach dostępnych mi podręczników i nic nie ma na ten temat!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Adminie, wiem, że to nie jest specjalnie w kręgu Twoich zainteresowań i czasu przed Świętami brak, może zerknij w wolnej chwili... Takie rzeczy, jak pisze Różański o sterolach możliwe są? Konkretniej: wpływ, zwłaszcza saponin steroidowych, na gospodarkę hormonalną organizmu. http://luskiewnik.strefa.pl/fitosterole/sterole/pages/p7.htmZ autopsji znam wpływ wielotygodniowej suplementacji kozieradką czy buzdygankiem. Coś tam działa, ale jak? To ty w koncu ruszasz sie dla zdrowia i rekreacji czy dla osiagow ? Te ciagle pytania o "stuningowanie" brzmia jakbys conajmniej do zawodow sie przygotowywal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Przeleciałem w indeksach dostępnych mi podręczników i nic nie ma na ten temat! W Ruszczycu jest tylko akapit o zatruciach solaniną...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Adminie, wiem, że to nie jest specjalnie w kręgu Twoich zainteresowań i czasu przed Świętami brak, może zerknij w wolnej chwili... Takie rzeczy, jak pisze Różański o sterolach możliwe są? Konkretniej: wpływ, zwłaszcza saponin steroidowych, na gospodarkę hormonalną organizmu. http://luskiewnik.strefa.pl/fitosterole/sterole/pages/p7.htmZ autopsji znam wpływ wielotygodniowej suplementacji kozieradką czy buzdygankiem. Coś tam działa, ale jak? To ty w koncu ruszasz sie dla zdrowia i rekreacji czy dla osiagow ? Te ciagle pytania o "stuningowanie" brzmia jakbys conajmniej do zawodow sie przygotowywal Jedno nie wyklucza drugiego. Nie wiem czemu używanie roślin by wesprzeć zdolności do czegokolwiek jest krytykowane przez pana, panie Zyon... Jestem w wieku gdzie takie dodatki mogą być przeze mnie odczuwane, więc czemu nie? Kawę pije w tym samym celu
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tak pytam, bo nie rozumiem sztucznego "wspierania" wynikow jezeli sie nie ma okreslonych celow. Czemu zatem one maja sluzyc? To w koncu ty masz to zrobic czy te magiczne suple? No chyba, ze robisz jakies rekordy i wyniki, ale niedawno sam pietnowales postawe blade'a, ze cos mierzy Noi nie przesadzaj, nie jestes taki stary
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Przeleciałem w indeksach dostępnych mi podręczników i nic nie ma na ten temat! W Ruszczycu jest tylko akapit o zatruciach solaniną... Psianki są niebezpieczne, nie igram z nimi... No trudno Przy takim zaopatrzeniu w cholesterol i kalcyferole, roślinek nie powinienem czuć, a czuję. Tylko nie wiem czemu
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak pytam, bo nie rozumiem sztucznego "wspierania" wynikow jezeli sie nie ma okreslonych celow. Czemu zatem one maja sluzyc? To w koncu ty masz to zrobic czy te magiczne suple? No chyba, ze robisz jakies rekordy i wyniki, ale niedawno sam pietnowales postawe blade'a, ze cos mierzy Noi nie przesadzaj, nie jestes taki stary On mierzył obwody, a kulturystyka to zło. Wyciągi z roślin są naturalne, więc jakiego sztucznego? Masło jest koncetratem tłuszczu mlecznego, też wspiera osiągi. A przejście z Ww na T w celu poprawy wyników też złe? A obaj wiemy, że ulegną poprawie A papryka i ogórki kiszone z czosnkiem?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
On mierzył obwody, a kulturystyka to zło. Jeden mierzy obwody a inny sile, to jest to samo "miernictwo", tylko mierzenie obwodow jednak znacznie zdrowsze jest Mierzenie obwodow to tylko mierzenie postepow, chyba nic zlego Wyciągi z roślin są naturalne, więc jakiego sztucznego? Sztuczengo w sensie, ze jesz to po to zeby sobie osiagi zmienic nienaturalnie, wiec tak naprawde z czyms sie scigasz, bo bez tej magicznej roslinki bedziesz slabszy Masło jest koncetratem tłuszczu mlecznego, też wspiera osiągi. A przejście z Ww na T w celu poprawy wyników też złe? Kazde ideologizowanie jest zle moim zdaniem, jezeli ktos przechodzi z weglowodanow na tluszcze wylacznie w celu poprawienia wynikow sportowych a nie zdrowia to ewidentnie ma cos glowa A obaj wiemy, że ulegną poprawie A papryka i ogórki kiszone z czosnkiem? To tylko jedzenie, je sie do smaku, dla zycia ogolnie Ale jakies tribomblisy i inne sztuczne sterowanie hormonami na pewno nie jest czyms normalnym Jak patrze na tych ziutkow ze sport academy to mi ich nawet troche zal Esencja sportu, szprycowanie sie dopalaczami nie wiadomo w jakim naprawde celu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
To tylko jedzenie, je sie do smaku, dla zycia ogolnie Ale jakies tribomblisy i inne sztuczne sterowanie hormonami na pewno nie jest czyms normalnym Jak patrze na tych ziutkow ze sport academy to mi ich nawet troche zal Esencja sportu, szprycowanie sie dopalaczami nie wiadomo w jakim naprawde celu Aby np na mecie być pierwszym, a nie drugim. Nie wspominając o środku stawki-dzwonki,bieganie,pływanie,kolarstwo szosowe, górskie. Jak dochodzi zawodowstwo ($), dochodzą "lepsze" zabawki. Ja gdzieś "głęboko" w sobie, mam nutkę współzawodnictwa Za młody jestem na kozieradki , może za 20-30 lat,może...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zyon, bez treningu, specjalnego jedzenia, snu i wypoczynku też będę miał słabszy wynik. Oczywiście, że suplementuję coś ze świadomością, że mi to pomaga. Co z tego? Ludzie robią pewne rzeczy, bo mogą. Jak pijesz piwo, paląc do niego szlugę, to po co to robisz? Czy zarzut, że nie umiesz się bawić czy relaksować bez swoich używek, będzie słuszny? A jeżeli twierdzisz, ze magiczne ziółka robią za sportowca całą robotę, to zrób krótki cykl i wpadnij do mnie na trening
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zyon, bez treningu, specjalnego jedzenia, snu i wypoczynku też będę miał słabszy wynik. No o tym mowie, czyli sciemniales, ze cwiczysz bo lubisz, a tak naprawde liczy sie jakis wynik ? Zrugales Blade'a za to ze sie sciga ze soba (ze mierzy "wyniki" ) a sam robisz to samo ? Jak pijesz piwo, paląc do niego szlugę, to po co to robisz? Czy zarzut, że nie umiesz się bawić czy relaksować bez swoich używek, będzie słuszny? A jeżeli twierdzisz, ze magiczne ziółka robią za sportowca całą robotę, to zrób krótki cykl i wpadnij do mnie na trening Ojtam ojtam co sie spinasz hehe, ja potrafie sie dobrze bawic z alkoholem i bez, zadnej roznicy hehe tylko zapytalem, bo mi sie tak troche klulo z twoimi wczesniejszymi teoriami hehe ;)
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Nigdy nie twierdziłem, ze wynik nie ważny. Od 20 lat go poprawiam, jak można tak myśleć?! Trenowanie dla wyglądu, kulturystyka, pompowanie bica, czy jak chcesz to nazwać to jest dla mnie niepojęte! Ale dla mnie. Paranie sie żelazem to zacne zajecie i wiadomo, że zwiększać trzeba. Inaczej trening nie ma celu, jak kulturystyczny...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nigdy nie twierdziłem, ze wynik nie ważny. Od 20 lat go poprawiam, jak można tak myśleć?! Trenowanie dla wyglądu, kulturystyka, pompowanie bica, czy jak chcesz to nazwać to jest dla mnie niepojęte! Eee ja myslalem, ze ty potepiasz sama idee a wychodzi na to, ze po prostu holdujesz podejsciu, ze "twoja racja jest najtwojsza" Ale dla mnie. Paranie sie żelazem to zacne zajecie i wiadomo, że zwiększać trzeba. Inaczej trening nie ma celu, jak kulturystyczny...
Kurde.....to ja tak bez celu naginam w takim razie Nic juz nie czale, mierze sie -zle, nie mierze-tez zle. Jakby sie nie odwrocic to d.... z tylu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Zyon masz zamiar dokupić cięższe dzwonki na przyszłość?
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Fajnie było 30 lat temu... wystarczyła sama satysfakcją, że spacerując po śródmieściu nikt Ci nie podskoczył... dzisiaj bez lusterka nie przeskoczy tematu
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Fajnie było 30 lat temu... wystarczyła sama satysfakcją, że spacerując po śródmieściu nikt Ci nie podskoczył... dzisiaj bez lusterka nie przeskoczy tematu Właśnie, RG, bo teraz nie siłownie, a męskie salony piękności są. Sama nazwa świadczy po co się tam chodzi, tyle, że teraz się chodzi do fitness clubu... I na ogół pełno tam dużych obwodów...ale w biodrach A Ty, Zyjon się nie wyglupiaj, bo dobrze wiesz o co chodzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|