Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3912299 razy)
|
administ
Go
|
Warto dbać o zdrowie. Bo, jak się dba, tak się ma.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie chodzi o tlen, bo na przykład namiotem tlenowym się nie da tego osiągnąć! Co najwyżej można się zalkalizować, wiąże się to z dużą utratą minerałów alkalicznych głównie przez nerki, co dla nerek nie jest obojętne. Zawsze można w takiej sytuacji łyknąc sobie magnezu, może być ten z chlorofilu, albo tabletek, jak się zaś zakwasi przyduszeniem. To jak bujanie na huśtawce z której można spaść nieszczęśliwie, ale droga wolna... Wypałka odchodzi przy bieganiu, ale uzasadnienie tej tezy jest dość zawiłe i niezrozumiałe przeciętnie, więc nie chcę się rozpisywać.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie chodzi o tlen... Nieważne . Ważne że czyściej i świeżej jest, bez polipeptydów lub z mniejszą ilością ich.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bieganie przede wszystkim stabilizuje i usprawnia metabolizm spoczynkowy i to jest bardzo ważne dla utrzymania dobrej kondycji i zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zatem warto sprzątać. Jeszcze jak! A to właśnie teraz jest najlepsza pora, bo potem- zimą, tysiące kilometrów będzie wypadało nabiegać- co poniektórym. Albo co najmniej tysiąc.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Samemu tez nie jest źle - można muzyki posłuchać ... Nie każdy umie sobie śpiewać, ale kogo to...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Od dziś biegam sam... Po dwutygodniowej przerwie. Jak będzie tak ładna pogoda, to jeszcze parę setek przelecę do końca sezonu! PS jeszcze nie było sprawdzianu na kilometr w szkole u Krzyśka, ale jestem dobrej myśli. Jestem dobrej myśli, że umiesz śpiewać. A dobre myśli, to ... ja też myślę podobnie. O Krzyśku.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Bardzo interesujące przeżycie, zwłaszcza dla mnie. Pierwszy raz w życiu moje stopy zetknęły się z podłożem, które "uciekało" spod nóg. Dzieciaki poradziły sobie z tym zagadnieniem znacznie lepiej, wiadomo ... młodość. Byłbym zapomniał. Bieżnia! W życiu nie pomyślałem, że będę- w imię samokształcenia siebie i dzieciaków, publicznie się "biegowo onanizował". Ale bieganie to naprawdę inna jakość wysiłku, rzekłbym bardziej szlachetna... Bieganie najlepiej ustawia geny i robi wypałkę śmieci człowiekowi. Nie ma żadnego innego rodzaju ruchu (wysiłku fizycznego), który dorównywałby w tym względzie bieganiu. NIE MA. Jak zdrowo biegać i na czym to polega? - pisałem. PS bieganie na ścieżce na siłowni, to nie bieganie tylko "biegowy onanizm" Potwierdzam- bez zmrużenia oka.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Bieganie nocą to- wiadomo, nic mądrego. Ale odrobinkę lepsze niż bieganie zimą. (po lesie- oczywiście) 8km po zmroku, bo zmysły wyostrza i w skupieniu niezwykle pomaga. A i oczyszczanie jakby inne.
|
|
|
|
|
|
|
Stefan
Go
|
Wypałka odchodzi przy bieganiu, ale uzasadnienie tej tezy jest dość zawiłe i niezrozumiałe przeciętnie, więc nie chcę się rozpisywać. Można poprosić mimo wszystko? Postaram się zrozumieć - prawie cała rodzina biega ale nigdy mnie nie zdołała do końca przekonać.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... PS bieganie na ścieżce na siłowni, to nie bieganie tylko "biegowy onanizm" Potwierdzam- bez zmrużenia oka. Ba! To "biegowy gwałt"- sobie zadany. Dziesięć minut, a jeśli ktoś potrafi godzinami.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Wypałka odchodzi przy bieganiu, ale uzasadnienie tej tezy jest dość zawiłe i niezrozumiałe przeciętnie, więc nie chcę się rozpisywać. "Odchodzi" czyli zachodzi, lub nie, czyli odpada. A nuż warto rozpisać się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Co z tego, że gumy- kiedy po rozciągnięciu za krótka. I ... za wąska. Dowalił prędkości i mu wyszło, ...że lekuchno pronuję. Ufam, że to nie jest zaraźliwe- ... tyle ludzi wkoło. I dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|