admin
Gość
|
Gdy odlegĹoĹÄ jest mniejsza od dĹugoĹci... ...to moĹźliwy jest stosunek na odlegĹoĹÄ.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
OczywiĹcie
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gość
|
admin bara bara to po ...gdy ATP wzroĹnie... Adenozyno(mono,dwu i trĂłj)fosforanu jest w organizmie zaledwie okoĹo 50g, czyli 1/10mola, ale "obrĂłt" ADP<-->ATP jest bardzo szybki, jeĹli jest wystarczajÄ
ca iloĹÄ tlenu. Ĺrednio organizm z ADP "produkuje" ATP - okoĹo dwa mole/1 kg m.c./D, czyli przeciÄtnie okoĹo 50-70kg na dobÄ. PS raczej kÄ
piel (higiena) limituje te sprawy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takim biochemicznym jÄzykiem, moĹźna najprzyjemniejszy nastrĂłj zepsuÄ.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj mam duĹźo wolnego czasu, to w koĹcu chyba siÄ pouczÄ. Fajnie by byĹo mieÄ wszystko pozaliczane i spokojne wakacje. Synowa jechaĹa swoim nowym autkiem nad morze i wziÄĹa moje dzieciaki . Tylko, Ĺźeby potem rewanĹźu nie chciaĹaÂ
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No co za pogoda..ufff..nie moĹźna nawet siÄ uczyÄ. MusiaĹam wziÄ
Ä leĹźak i pĂłĹÄ do ogrodu. A niech tam sobie sÄ
siad popatrzy .Przynajmniej na wczasach nie bÄdÄ wyglÄ
daĹa jak "nowy turnus"Â .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzieciakom plaĹźa nie starczyĹa  znowu wyciÄ
gnÄli mnie nad jezioro Nie wiadomo jak dĹugo jeszcze bÄdzie taka Ĺadna pogoda Trzeba korzystaÄ.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
Dzisiaj byĹo krĂłtko, szybko i bardzo mokro Czasami jakaĹ odmiana musi byÄ
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gość
|
To chyba dziĹ byĹo z doskoku.
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
...autentycznie siÄ poryczaĹam... Rycz "mala" rycz..... Â BTW Tylko uwazaj zeby lzy nie "zamarzly" Â
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
wiem
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj zwiÄkszam trasÄ biegu, bo dotychczasowa przestaĹa mnie mÄczyÄ. SprĂłbujÄ przebiec 1,5 km. Wiem, Ĺźe to nie jest duĹźo, ale dla mnie, jeszcze niedawno, nie do pomyĹlenia. BÄdÄ biegaÄ o 22-giej, bo jest jeszcze za gorÄ
co.Â
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gość
|
A mnie w te gorÄ
ce dni nogi dobrze noszÄ
. KrÄcÄ czasy w normie i bez specjalnej termicznej przykroĹci. Tylko mam "bardziej mokro"Â A do tego brwi zbyt mocno przystrzygĹem i pot mi oczy zalewa.Â
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A biegasz dalej o 13-tej?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Gość
|
Tak, ta godzina przypadĹa mi do gustu. OkoĹo 13,15 mijam paniÄ
z pieskiem, okoĹo 13,20 parÄ (dwie) osĂłb niesĹyszÄ
cych, niemĂłwiÄ
cych, okoĹo 13,30 znajomych dziadkĂłw, a później przypadkowe osoby, gĹĂłwnie na rowerach.
|
|
|
|
|
|
|
|