|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Średnia cebula uduszona (chwilę pod przykryciem, aby była szybciej miękka) w maśle (ok. 30g), zalana 3 żółtkami z odrobiną szczypiorku. Dwa plasterki (25g) sera do tego. Mniam. I wcześniej kawa ze śmietanką...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Rano kawusia z masłem - wiadomo, na przebudzenie. Potem nie miałam czasu i nie chciało mi się jeść. Dopiero przed chwilą dopadłam do kuchni. Przygotowałam 4 żółtka sadzone na maśle, parę kostek papryki kiszonej i ser żółty, plaster. A! jeszcze 2 serca gofra z masłem. No i nie dałam rady tego wszamać - 1 żółtko zostało. Fajnie o tej porze śniadanie jeść, apetyt dopisuje wspaniale i daje właściwe sygnały
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
2 placki serowe z masłem i czarnym salcesonem, pół kaszanki i sporo białego salcesonu. Papryka. Popiłem gorącą śmietanką z inką i cukrem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Gołąbki grzybowe (mięso z ogonówki i słoninki) w sosie grzybowym śmietanowym, z dodatkiem kaszy gryczanej białej. Zamrażane były na święta, więc się spróbowało. Na kolację mam kawałek ciasta kruchego ze śliwkami. I herbata.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A tu dzisiaj chyba będzie mielone, bo sam przed chwilą łopatkę mieliłem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja gotuje głowiznę ,nos już zjadłem
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I nie polecam ,bo wygląda obrzydliwie
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale za to jak smakuje!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Smakuje ,i ile różnych części zapasowych .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A tu dzisiaj chyba będzie mielone, bo sam przed chwilą łopatkę mieliłem. Z samej łopatki to chudziutkie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A bo my wszystkie chude jesteśmy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tylko chude, powyżej rozmiaru M nie kupujemy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Łe! To ja kupowałem od prywaciarza mojego pana Zenka ze sklepu jajka po 23 gr S w pakietach po 30. 32gr to żadna łacha za fermowe w markietach.
Zrobiłem 10 na śniadanie żółtek, ale niefermowych po 50 gr. Drogo wyszło, ale za to pachnąca słoninka wędzona mięsna tania bo po ok 8zł za kilo. To się wyrównało. Pietruszka nać i papryka - chyba ostatni raz bo coraz gorsza jest. Popiliśmy gorącą śmietanką z inką.
|
|
|
|
|
|
|
|