Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3645820 razy)
|
Gavroche
|
Przy 400 metrowcach już bym się wahał...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
A ja nie - 400m to specyficzny sprint.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nadal beztlenowo leci?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Zatyka" między 250-350m, dlatego sprawny przełącznik przejścia między akumulatorami, a tlenówką decyduje o wyniku. W Stryerze jest to ładnie opisane, jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
My tu gadu-gadu, a tu październik prawie. W ogóle 400m nie poleciałem, od dawna. Już chyba nigdy nie zejdę poniżej minuty.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To dobrze czy zle?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Zależy (filozofia).
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wyrzuty sumienia ?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nastrajam się . Nie udać może się, ale próby być mogą jeszcze.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie wiem czy nie wolę brać . Waham się...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Na dziś 4km/wolno. Trza wolno bo burmistrz łasi się na żydowski pieniądz. Bieżnia zażydzona jak nigdy wcześniej. Nie bardzo zdatna do rozwijania większych prędkości.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Można sobie stawy wywichnąć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
12km marszu z 28kg kamizelką, potem jeszcze szybkie dwie serie rwania z podwójnymi odważnikami po dwadzieścia i dwie serie wyciskań dwu odważników po dziesięć. Prysznic i albo podjadę do biura, albo wagary dziś, jeszcze nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Ćwiczenie na piłce w BJJ ,,robi robotę? ale to inny rodzaj ćwiczeń. Trenowanie stabilizacji potrzebnej do kontroli przeciwnika, ale i tak mało kto to robi.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Przecież mi chodzi o flyboard. Nie rozumiem tych dywagacji n/t bosu. Wiadomo, że nie chodzi o przyrost masy, mięśni czy mięśnie głębokie. Wiadomo, że na bosu czy nawet dwóch, jak ćwiczę, to nie ma żadnego sensu. Chyba już pisałam , że błędnik , równowaga, ustabilizowanie pozycji do flyboardu. Wczoraj zmieniłam pozycję i balansowałam całkiem długo. Nie angażowałam tak całego tułowia a bardziej same nogi utrzymując wyprostowaną pozycję.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Już spieszę z wyjaśnieniem. Chodzi o to, że ja uważam iż lepsze przełożenie na flyboard, czyli właśnie propriocepcja, równowaga, mięśnie nóg i korpusu, mięśnie warstwy głębokiej, koordynacja oko-ręka, ma praca na stabilnym podłożu, czyli siady, rwania i zarzuty bez udziwnień. A trening specjalistyczny do flyboardu, robimy na flyboardzie. Pewnie ciśnie się na usta: "jak nie pomoże, to i nie zaszkodzi", otóż może zaszkodzić i to na dwa sposoby, po pierwsze strata energii, po drugie, bosu to bosu, a flyboard, to flyboard. Jak myślisz, czemu łyżwiarze trenują na lodowisku, zamiast na torze rolkarskim, przecież to "prawie to samo"?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
|
Już spieszę z wyjaśnieniem. Chodzi o to, że ja uważam iż lepsze przełożenie na flyboard, czyli właśnie propriocepcja, równowaga, mięśnie nóg i korpusu, mięśnie warstwy głębokiej, koordynacja oko-ręka, ma praca na stabilnym podłożu, czyli siady, rwania i zarzuty bez udziwnień. A trening specjalistyczny do flyboardu, robimy na flyboardzie. Aaaaa, o to biega. Trening na flyboardzie np. w Miami można robic codziennie na flyboardzie ( pogoda) , trening flyboardowy w Polsce, w Rosji ( a super latają), a zresztą też i w USA, robi się na innych powierzchniach niestabilnych . Trampoliny, batut, skoki do wody, giroboard, skateboard, kółka itp, surfing, tunel aerodynamiczny, bosu Jest to przygotowanie akrobatyczne. I tyle. A ten artykuł to takie odkrywanie Ameryki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|