renia
|
W zasadzie mam już wszystko w synapsach poukładane, tylko sobie wypunktuję ważniejsze sprawy, aby w ferworze nie pominąć czego, bo musi być ładnie logicznie i rzeczowo. Czyli profesjonalnie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie bardzo, bo teraz na topie są prezentacje w powerpoint. A ja aż taki "nowoczesny" to nie jestem, jak nie muszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dziś w zasadzie powinienem sobie przygotować pisemny, punktowy szkielet pogawędki, ale jeszcze miesiąc, więc zastosuje metodę Reni... W sumie to proste: 1. tytuł, 2. zagajenie, 3. rozwinięcie, 4. zakończenie. I tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywiście, że Twoja...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, tu chodzi o to, że jak Twój Mikołaj chce cos na wczoraj, to dostanie pojutrze... Ja zaś muszę mieć teraz wypunktowanie, bo przy gadaniu z głowy zamiast mówić co miałem zaplanowane, schodzę często na inne tematy, (sprowokowany pytaniem z sali) których wcale nie miałem zamiaru poruszać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
(sprowokowany pytaniem z sali)
sprowokowany - musi - choć nie wypadałoby zainspirowany - chce - choć nie sam był na to wpadł
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Szkoda czasu na głupoty dobrozmianowe. Nie po to się spotykamy w Ciechocinku, aby zasadami hodowli kartofli się zajmować.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
Dziś w zasadzie powinienem sobie przygotować pisemny, punktowy szkielet pogawędki, ale jeszcze miesiąc, więc zastosuje metodę Reni... W sumie to proste: 1. tytuł, 2. zagajenie, 3. rozwinięcie, 4. zakończenie. I tyle. Zagajenie jest najważniejsze, bo zachęca, albo nie do pozostania na sali. A więc może przesunąć na początek gatki. Temat można wyrzucić na koniec czyli na zakończenie zakończenia, aby nie utracić pozytywnego efektu zagajenia. O rozwinięciu nie trzeba pamiętać bo jest płynnym ciągiem dalszym zagajenia i kończy się ziewaniem słuchaczy, co jest sygnałem do rozpoczęcia zakończenia zakończenia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szkoda czasu na głupoty dobrozmianowe. Nie po to się spotykamy w Ciechocinku, aby zasadami hodowli kartofli się zajmować. Na Forum na bieżąco jest instrukcja podawana i starczy...
|
|
|
|
|
|
|
|