Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

My niestety ewoluowaliśmy jako "dreptacze/truchtacze" i bez długiego kardio słabo nam idzie ze zdrowiem. Nasi bliscy kuzyni - małpiszony, mogą się wylegiwać całymi dniami i nie chorują od tego.

Blackend

Jak obserwuje 90 latków, to z reguły unikanie nadmiernego wysiłku, zakupy do najbliższego sklepu i starczy. ;)

admin

A to dla takich - powołanie do wojska, bo "koty" muszą truchtać po jednostce, w pr,eciwieństwie do "fali" ;)

Blackend

Gavroche

Po porannej kawce poczułem silną potrzebę poruszania się. 24 godzinne siłownie to jednak fajny wynalazek. O 7.00 byłem już w klubie:
-rwanie siłowe, po polsku power snatch 6x2 do 80kg
-siad tylny, czyli back squat 6x3 do 185kg
-wyciskanie stojąc, jak to mówią, OHP (ochotniczy hufiec pracy) 6x4 do 90kg
-spacer farmera, farmer's walk 3x30m z 2 frajerami po 25kg.
I tyle, dzisiaj robimy imprezkę z okazji jutrejszej 15 mojego starszaka, trochę dreptania będzie w ciągu dnia.

admin

Nie no! W niedzielę na siódmą to dewotki do kościółka chadzają... ;)  :lol:  :lol:  :lol:
Jakby co to dziś "nawiedzenie Duchem Świętym" przypada!  8)

Gavroche

Takie samo zboczenie jak kościółek. :)
Faktycznie, kalendarz Zielone Świątki pokazuje...

Zyon

Cytat: admin w 2025-06-08, 09:17:43Nie no! W niedzielę na siódmą to dewotki do kościółka chadzają... ;)  :lol:  :lol:  :lol:
Jakby co to dziś "nawiedzenie Duchem Świętym" przypada!  8)
I tam spozywaja porcje weglowodanow potreningowo  :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Rano się udało zrobić 12km marszu, ale bez przyjemności, problem z odprowadzaniem ciepła.
To już wolę silownię, z porządną klimą. :)

Zyon

U mnie na moim raw-strychu piekarnik, po poludnio ponad 50. Rozwazam wstawanie o 5 rano
Work Buy Consume Die

Gavroche

No, po nocy, to chyba jedyne rozwiązanie. Albo przestawić się na jakieś minimalne smarowanie gwintów rano i wieczorem. Jednego lata tak robiłem z pistoletami i pompkami jednorącz, dawało radę bez ociekania potem. :)

Gavroche

Spacer po parkolesie i trening w plenerze:
- RDL z dużym kamieniem 2x15
- wyciskanie mniejszego kamienia 2x12
- przysiad na jednej nodze na stole piknikowym 2x5 na stronę
- rzut za siebie dużym kamieniem 4x1.
Reszta spaceru jako cool down. :)

admin

"RDL" - jużmyślałem,żetojakaś"nowafrakcja "złego" cholesterolu"... ;)

Gavroche

Totakiniedorobionymartwyciąg. :)

admin