Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

:D
Skrajności i dorabianie ideologii...
Ale przyznasz, że te cuda 5 czy 6 w jednym, w pewnych okolicznościach mogą być niebezpieczne?

administ

Nie przeczę , ale i nie potwierdzam. ;)

renia

Ja jestem za, a nawet przeciw... 8)

administ

Aż taki odważny, to ja nie jestem! :? ;)

Radzio

Cytat: admin w 2015-02-23, 13:11:20
Cytat: renia w 2015-02-23, 13:09:01
..."szczepionka nikogo i niczego nie leczy, jest tylko podatkiem, nakładanym na ciebie bez udziału Ministerstwa Finansów".

To zdanie jest fanatycznie nieprawdziwe. 8)

Po czterdziestoletniej praktyce w nauce mogło tak się zdarzyć, że myśl zgotowała psikusa i przedstawiła tylko pół prawdy. :D

Malgosia

Cytat: zofijeczka w 2015-01-25, 13:34:09
W liceum mieliśmy obione próby tuberkulinowe,
U mnie brak jakiegokolwiek śladu skutkował w wykonaniu szczepienia
Po szczepieniu też nie miałam jakiegokolwiek śladu - innym przez kilka tygodni i dłużej goiły się miejsca po szczepieniu.
I co to znaczy? Lekarka mi nie powiedziała. Nie wiedziała. Czy w takim przypadku szxzepienie było skuteczne / potrzebne....
Nic. Zero reakcji lekarki i miejsca po szczepionce  :lol:

Zofii, odkurzylaś mi pamięć; ja także  miałam coś nie tak z próbami tuberkulinowymi. Wiele nie pamiętam ale jedno, że szkolna pielęgniarka mowila mi , że jestem podatna do zachorowania na gruźlicę i kilka razy mnie kluli? A po latach z moimi płucami jest dobrze, badania spirometrem z przed kilku lat wykazały jakość płuc na poziomie o połowę młodszym niż faktycznie żyję.

Gavroche

renia

Chciałam coś napisać, ale nie warto... :?

Gavroche

I co ja mam myśleć? :?
Córka jest nieszczepiona na odrę/różyczkę/świnkę, a preparatu monowalentnego p/odrze brak w Polsce...
Wcale się nie dziwię rodzicom, że głupieją, sam mam mętlik, a uważam się za opanowanego. :D
https://szczepieniaodra.wordpress.com/historia-szczepien-przeciwodrowych-w-polsce/

administ

Jest zagwozdka, ale jakże tak nie pokładać pełnej ufności w służbie... ;)

renia

Najlepszą szczepionką jest odchorowanie. Ja chorowałam w dzieciństwie na odrę i nic się nie stało. Parę dni poleżałam w łóżku (bez żadnych leków) z wysypką i gorączka. Mama miała okna zasłonięte zasłonami, żeby mnie światło nie raziło i nikt się nie bał zarażenia. Koleżanki mnie odwiedzały... 8) :lol: i tez chorowały. Nikt się nie dziwił i nie panikował jak panowała odra, ospa czy świnka...

Gavroche

To fajnie, że tak mówisz, Renia, jasne, że przechorowanie lepsze od szczepień. 8)
Ale z drugiej strony, powikłania mogą się zdarzyć, a i uniknąć zachorowania i cierpienia z tym związanego, można dzięki szczepionce.
A moja pociecha już duża i może silniejsza...
Jest taka lekarka, która układa indywidualne ścieżki szczepień, trzeba się z nią umówić. :D

renia

Powikłania mogą się zdarzyć - to fakt...Ale po szczepionce też. Można iść ulicą i jakiś samobójca może na głowę nam spaść... :lol:

Radzio

Chwilunia, przecież jeszcze nie zostałem wybrany. :D ... A może czegoś nie wiem. :shock: :lol:
A tak między lemingami- czterdzieści lat i taki refleks. No, no. :D

administ

Pamiętaj Radziu, że jak ci co wybierają chcą usłyszeć "za", to mów "zaza"... ;)
I kłam, chwaląc  "jacy mądrzy" - bo na tym to polega... :lol:
I koniecznie marchewka. ;)

Radzio

:lol:
Nie mogę, wiesz, Blackend ... .  :mrgreen: :wink:

Blackend

A blackend i tak nadejdzie jednym prędzej innym później. ;)

Blackend

Cytat: admin w 2015-03-04, 15:17:17
Pamiętaj Radziu, że jak ci co wybierają chcą usłyszeć "za", to mów "zaza"... ;)
I kłam, chwaląc  "jacy mądrzy" - bo na tym to polega... :lol:
I koniecznie marchewka. ;)

Ale co Ty Radzia kodować uczysz? ;)  :mrgreen: