Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

OTYŁOŚĆ 50 kg do zrzucenia!!!

Zaczęty przez turysta, 2007-06-09, 18:46:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

viola44

Cytat: admin w 2009-03-03, 18:48:48
Cytat: viola44 w 2009-03-03, 18:21:28
I podobno tętno po tych pompkach niedużo idzie w góre, tak jest male zapotrzebowanie na tlen, ale o to trzeba by zapytac admina.

Mam bieżnię w siłowni na której doprowadzem własne tętno raz w tygodniu do powyżej 160, ostatnio miałem 178, bez "łomotu w uszach", bez przykrości z tego typu wysiłku i bez zakwaszenia. Problemem jest tylko odprowadzenie ciepła!!!.
I pewnie nie wiedziałbym, że to 178/minutę, gdyby urządzenie samo nie mierzyło parametrów wysiłku. 8)

admin a wiesz ze do 180 mozesz maxymalnie? bo pęczek Hisa W SERCU nie pozwoli więcej? a DLACZEGO SIE NIE ZAKWASISZ?  i kiedy moglbys sie zakwasic gdyby co?

grizzly

Cytat: viola44 w 2009-03-03, 18:52:43
...admin a wiesz ze do 180 mozesz maxymalnie? ...

Viola a wiesz, ze moje HRmax to 198 :shock: 8)

BTW

Ciekawa "czyje" HRmax "przegonilo" moje HRmax???  8) :P :P

toan

Cytat: grizzly w 2009-03-03, 18:57:09
ze moje HRmax to 198

Misiek, czy ty tylko potrafisz błaznować?
Wczorajsza "lekcja" "Opala" nic cię nie nauczyła ?. <- (ta kropka specjalnie dla detektywów forumowych)  :D
Z przykrością niektórzy czytają twoje posty, więc nie przeginaj bratku! :wink:

grizzly

Cytat: admin w 2009-03-03, 19:10:22
...więc nie przeginaj bratku! :wink:...

Ok, Ok, Ok ale chyba Ty mnie lubisz,
bo ja lubie Ciebie!!!  8) :P

toan

do 180 maxymalnie? bo pęczek Hisa W SERCU nie pozwoli więcej?

A który "naukowiec" tak twierdzi? Czyli każdy, kto ma powyżej 180 - to "omam" słuchowy, czy błąd w liczeniu? :shock:

renia

Cytat: renia w 2009-03-03, 18:22:17
..."Gryzzly"....Ty wiesz.....czy mam Ci co&para; powiedzieć?...

Jak cos milego to "wal smialo" jak nie, to niech tak zostanie!  8) :P

Cytat
Niech lepiej tak zostanie 8)

toan

Cytat: grizzly w 2009-03-03, 19:16:43Ty mnie lubisz...

Staram się lubić i rozumieć wszystkich Użytkowników, ale "wody z ogniem" nawet najwspanialszy "admin" nie pogodzi. :mrgreen:
Ale napominać czasem muszę. :?

renia

Cytat: admin w 2009-03-03, 18:21:46
"renia"
a możesz sobie tego "paszkwila" przeczytać tu - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=415 - zamiast szukać informacji o JK u "opty"-społeczno&para;ci od diety "optymalnej" :wink:
To był ostatni "wywiad" dla nieznajomych redaktorów.

PS
"media" potrafi&plusmn;, oj potrafi&plusmn;... :D
 Na forum młodzieżowym szukałam wiadomości o arkadiach, a nie o prywatnym życiu dr Jana kwaśniewskiego (chociaż nie będę kłamać, że mnie ono nie interesuje). Dziękuję za link, bardzo ciekawy, tylko nie podoba mi się "jasno i pesymistycznie widząca" prognoza "uczonych". Skąd można wiedzieć, że coś będzie złę, jeśli się tego nie sprawdziło? A sporo optymalnych sprawdziło i wie :D.

grizzly

Cytat: admin w 2009-03-03, 19:25:08
Cytat: grizzly w 2009-03-03, 19:16:43Ty mnie lubisz...
Staram się lubić i rozumieć wszystkich Użytkowników, ale "wody z ogniem" nawet najwspanialszy "admin" nie pogodzi. :mrgreen:
Ale napominać czasem muszę. :?

Nie ukrywam, ze Twoja "SYMPATIA" jest na wage zlota!!!  8)

WIELKIE DZIEKI!!!  8)

renia

Pisałam o filmie, a nie o tym artykule, muszę go dopiero przeczytać.

viola44

Cytat: admin w 2009-03-03, 19:19:28
do 180 maxymalnie? bo pęczek Hisa W SERCU nie pozwoli więcej?

A który "naukowiec" tak twierdzi? Czyli każdy, kto ma powyżej 180 - to "omam" słuchowy, czy błąd w liczeniu? :shock:
zdrowe serce tak ma , natomiast powyzej 180 to są tzw dodatkowe drogi przewodzenia (wady serca), lub np migotanie przedsionków , to powazne stany chorobowe. :D

toan

Cytat: renia w 2009-03-03, 19:34:54
szukałam wiadomości o arkadiach,

"renia"
informacji o Arkadiach, to się szuka tu: www.optymalni.org.pl , a nie tam, gdzie nie trzeba.

renia

Dzięki za namiary, ale już mam rezerwację w Arkadii "Lido" :D

viola44

Cytat: grizzly w 2009-03-03, 18:57:09
...admin a wiesz ze do 180 mozesz maxymalnie? ...

Viola a wiesz, ze moje HRmax to 198 :shock: 8)

BTW

Ciekawa "czyje" HRmax "przegonilo" moje HRmax???  8) :P :P

Ja nie wiem jak to jest z HRmax, wiem tylko ze gdy miałam badanie serca polegajace na pobudzeniu go prądem, tzw stymulacja serca to nie pociągnęlo wiecej niz 180 i lekarz powiedział mi ze nie mam dodatkowej drogi przewodzenia, dlatego wiecej nie da się pobudzić.

adampio

Cytat: admin w 2009-03-03, 18:07:52
A do tego odmawia wszystkim mediom wywiadów z wyjątkiem zaprzyjaźnionych Redaktorów, którzy nie śmią prosić... I słusznie czynią!
Nawet TVN "skopał" ostatnią publiczną wypowiedź http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=858:(

Biorac pod uwage polskie kanaly TV to wg. mnie TVN to najmniej profesjonalny program przekazujacy wiadomosci.
Dwa, to to, ze za malo sie mowi o ZO. Publicznie. Sami widzicie, ze pierwszy lepszy lekarz, ktory potwierdzi teorie, jedyna znana, o odkladajacym sie zylach cholesterolu "obala" kazda inna teorie profesorow. Teorie potwierdzona wieloma latami doswiadczen.

I nie dziwie sie Panu Dr. janowi Kwasniewskiemu, ze juz nie chce tlumaczyc i ponownie przedstawiac faktow, ktore zostaly potwierdzone.

Moze to i lepiej, ze nie wszyscy sa optymalni..........dzieki temu ceny jajek, salcesonu, golonek itd sa niskie.

toan

Cytat: viola44 w 2009-03-03, 19:44:19zdrowe serce tak ma

:D - niech sobie bije ile chce, oby tylko jak najdłużej.

PS
Kiedyś wyleciałbym z egzaminu z zoohigieny za "chorobę górską", bo podałem taką samą liczbę uderzeń serca dla dużego psa pasterskiego (śr. 100/min) i owcy (śr. 75/min). Ale prof. egzaminujący był inteligentny i to mnie uratowało, bo przyjął i spodobała się mu moja argumentacja. :D  

grizzly

Cytat: viola44 w 2009-03-03, 19:44:19
...natomiast powyzej 180 to są tzw dodatkowe drogi przewodzenia (wady serca),
lub np migotanie przedsionków ,
to powazne stany chorobowe. :D...

Wiesz Viola, zaciekawilo mnie to co napisalas  o tym "180",
ale nie jestem pewien czy dobrze zrozumialas termin "maxHR"!  :shock:

Jest to taka czestotliwosc pracy serca z jaka jest w ono w stanie
tloczyc krew pod wplywem maksymalnego wysilku,
czyli innymi slowy "na szczycie wysilku"!!!

Ten termin "maxHR" odnosi sie do "testu na maxHR"
i jest bardzo waznym parametrem okreslajacym "rokowanie"
danego "delikwenta" co do dlugosci jego zycia!!!  8)

toan

Cytat: grizzly w 2009-03-03, 20:05:58
danego "delikwenta" co do dlugosci jego zycia!!!

Misiek!
jak czytam coś takiego, to uwierz, ale nie chciałbym mieć z tobą do czynienia w realu.
Ten "delikwent" to jest czyjeś dziecko, czyjś małżonek, czyjś ojciec, czyjś dziadek..., więc drogi "delikwencie", obyś zawsze był traktowany jak Człowiek, niezależnie, czy szastasz pieniędzmi, czy masz dziury w kieszeni. Bo jeśli trafisz na swoje lustrzane odbicie, to może potraktować cię jak "planktonicznego delikwenta".  :?

adampio

Wystarczy zastosowac formule Karvonen aby sie dowiedziec, ze teora Twojego lekarza o max HR jest niepoprawna/bledna