Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Wszystko o jajach

Zaczęty przez Hana, 2007-09-08, 18:05:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Oj!  :twisted: :twisted: :twisted:
No jak można takie rzeczy pisać o jajkach tym, co mają być na 5*wio!  :evil:
Co za nieodpowiedzialna kobieta!  :wink: :lol:
Strasznie dużo choleststerolu i nic więcej nie ma, bo "minerały, witamuny i antyoksydanty" są w warzywach i owocach, o czym każde DZIECKO wie!  :wink:

Dasna

Zyon

Cytat: admin w 2012-10-19, 12:51:10
Oj!  :twisted: :twisted: :twisted:
No jak można takie rzeczy pisać o jajkach tym, co mają być na 5*wio!  :evil:
Co za nieodpowiedzialna kobieta!  :wink: :lol:
Strasznie dużo choleststerolu i nic więcej nie ma, bo "minerały, witamuny i antyoksydanty" są w warzywach i owocach, o czym każde DZIECKO wie!  :wink:

Zawsze to mozna obalic stosujac klasyczny cytat  :lol: :lol: :lol:

Cytat: macek10
Po pierwsze artykuł pochodzi z portalu wp, a pismaki nie znający się na rzeczy i lubią przeinaczać fakty.
Po drugie nie ma pod nim podpisu zadnego dietetyka co dodatkowo podważa wiarygodność tego artykułu.

:lol:
Work Buy Consume Die

adampio

Artykol jest jak najbardziej prawdziwy. Jajka szkodza, tluszcz tez szkodzi.Trzeba pamietac, ze ludzie piszacy te artykoly zjadaja pol kg chleba i kg ziemniakow dziennie. Dla nich jest to szkodliwe. Chleb nie jest szkodliwy. Maslo tez nie jest szkodliwe. Natomiast chleb z malsem juz jest.

Nie wyprowadzajcie ludzi z bledu :lol:

administ

Cytat: adampio w 2012-10-19, 13:22:34
Jajka szkodza, tluszcz tez szkodzi.

I niech tak zostanie!  :D  :wink:  :lol:

renia

Cytat: Zyon w 2012-10-19, 10:34:09

http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1428/1/1/jajko-na-wiele-sposobow-ktory-najzdrowszy-.html

"Jajko zawiera duże ilości cholesterolu, który – jak zaznacza specjalistka – jest niezbędny dzieciom do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego."

No to jak (nie)rozwinięte mają mózgi dzieci wegetarian? :roll: :?

administ

Ale jeśli jedzą margarynę to zamiast cholesterolu osadza się  w mózgu i nie tylko - sitosterol, który pozwala na doskonałą wegetację.  :D
Sitosterole są jednym z najbardziej rakotwórczych czynników ujawniających się po wielu latach.
Każdy jednak na szczęście wie, że masło jest bardzo niezdrowe, bo to "nasycony tłuszcz zwierzęcy"!
Bardzo nasycony substancjami odżywczymi, w przeciwieństwie do tłuszczy roślinnych oraz warzyw i owoców.
Dlatego masło wraz z żółtkami są bardzo niezdrowe, bo uniezależniają od pigułek suplementacyjnych.  :D

adampio

Cholera, szkoda, ze napisales to dopiero teraz bo ponownie sie trulem zoltkami i maslem. Widocznie tak juz musi byc, ze niektorzy lubia to co nie zdrowe a inni to co zdrowe.

Poza tym, do diabla, co ja mam z tego zycia: nie pale, nie pije to mam sobie jeszcze odmowiccholesterolu, masla, jajek, smietany???? Nigdy. :lol: :lol: :lol: :lol:

Milego dnia

administ

Ale co to za monotonne żarcie, dzień w dzień na śniadanie - żółtka z masłem i papryką!  :shock:
To już lepiej codziennie chleb z margaryną i powidłem, zapite słodką herbatą...  :lol:

adampio

No i tu jest problem, bo cukier jest zdrowy, popatrz moze stac w szafie i nic go nie rusza. Ja natomiast jestem skazany na niezdrowe jedzenie. W koncu na cos musze umrzec. Wiec jjem wszystko co podnosi cholesterol. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze obojetnie jak niezdrowo jjem to wyniki sa lepsze. Tego nie moge pojac. Jjem wrecz odwrotnie do wskazowek specjalistow; bardzo tlusto, bez owocow, malo warzyw chleb znam tylko z nazwy a cholestero jak byl w normie tak jest. Malo tego nawet w tej normie, ktora ci sami specjalisci od jedzenia ustanowili. Cos tu nie gra!!! :shock: :lol:

Zyon

Cytat: admin w 2012-10-20, 09:09:03
Ale co to za monotonne żarcie, dzień w dzień na śniadanie - żółtka z masłem i papryką!  :shock:
To ja mam prawie tak samo, tylko zamiast zoltek kawa i bez papryki  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

kasara1991

Dzis dowiedzialam sie, ze moje ekologiczne jajka pochodza z kur, ktore sa zywione soja. Wiem, ze najprawdopodobniej powinnam zmienic dostawce, ale powiedzcie, jak wielkie ma to znaczenie?

Gavroche

Soja to świetna i tania pasza, czym się martwisz?

Radzio

:lol:
Kasara. A jak u Ciebie jest z dostępnością słońca?
Z treści postu wynika ... co najmniej niedobór. :lol:*
Powtórzę za elokwentnym, młodszym Kolegą, nie martw się- gdyż soję jedzą kury, kaczki,gęsi i ... Mariusz z Lidla ;). :lol: :lol: :lol:* :P
Ty jedz te jajka od nich, a gwarantuję Ci, że przynajmniej Mariusz się do nas uśmiechnie, szczerze. :lol:*

Zyon

Work Buy Consume Die

Radzio

Cytatsobotnie śniadanie złożone z jajecznicy, ciemnego pieczywa i pomidorów.
:D A badanych pińcet i hak. :shock:

administ

Cytat: Zyon w 2015-01-07, 08:47:47
No to sa jaja  :lol: http://www.sci-fitness.pl/search/label/mity

Bardzo dobre!  :D
Godne szerokiego rozpropagowania wśród podatnych.  8)

Gavroche

Ile żółtko zawiera lecytyny?
Ze 30%?

administ

Lecytyny?  :roll:
Zapomniałem, bo tylko żółtka jem!  :wink:  :lol:

Gavroche

No fosfolipidów, ale tam głównie lecytyna chyba...