Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Wszystko o jajach

Zaczęty przez Hana, 2007-09-08, 18:05:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

I tak nie pamiętam...  :oops:  :wink:
Ale w każdej chwili mogę sprawdzić, to po co sobie pamięć obciążać?  :D

Gavroche

Ale jak się 3-4 jaja zjada to nie trzeba się chyba martwić lecytyną na pamięć? :D

administ

Po mnie widać, że jednak trzeba...  :wink:  :lol:

Zyon

Zrobilem sobie jaja w majonezie, dodalem troche tahini do majoneza, fajny smak  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

No masz!  :shock:
Śrutą z sezamu się ratujesz?  :roll: :wink:  :lol:

Zyon

:lol: No  :lol: Fajny ma to smak, moja ciotka nawiozla z Wloch i ciagle robi jakies hummusy, ponoc to teraz modne i "zdrowe"
Mi sama miazga smakuje bez tej ciecierzycy, jak chalwa ale bez cukru  :D
Work Buy Consume Die

administ

Dla koolesia sprawa jasna, a nie jakieś tam fajne smaki ...  :twisted: :wink: :mrgreen:

grenis

Cytat: Zyon w 2015-01-16, 18:29:04
:lol: No  :lol: Fajny ma to smak, moja ciotka nawiozla z Wloch i ciagle robi jakies hummusy, ponoc to teraz modne i "zdrowe"
To pewnie przez te wielonienasycone taka zdrowiuska :)

Gdzies tutaj czytalem, ze EBW deklarowala, ze na jej diecie wlosy moga odrastac, a sezam ponoc znany jest z tego, ze ma dobry wplyw na wlosy, ...
Ale zeby caly dzien tylko sezam ???
Trza konskie zdrowie miec zeby caly dzien sama paste jadac, a na drugi dzien 100g oleju poprawic  :lol:
Adas musi twardy byc :)

Cytat: Zyon w 2015-01-16, 18:29:04
Mi sama miazga smakuje bez tej ciecierzycy, jak chalwa ale bez cukru  :D
Dzisiaj w chalwie wiecej cukru niz sezamu jest
Do takiej malej 80g koski sypia 8-9 lyzeczek ... :shock:

Zyon

Kwestia smaku, moj kolega zajada tahini ze smietana i nazywa to slodyczami  :lol:
Zdarza mu sie wsunac 3 litrowe sloiki na miesiac  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

No jakoś ta tahini mi nie podchodzi, chałwa czy sezamki czasem ok, masła orzechowe lubię najbardziej, laskowe, z włoskich czy fistaszkowe, mniam. :D

Zyon

Ja lubie, ale jako dodatek do dipow, sosow etc a nie jako glowna potrawe. Probuje z roznymi rzeczami i eksperymentuje :D
Work Buy Consume Die

grenis

Gavroche

administ

Naturalnie, ale jedynie słusznym źródłem tryptofanu jest soja lub preparat z chemicznego, bo wg "vvv" jaja są trujące i rakotwórcze. 8) ;)

Gavroche

Cytat: admin w 2015-02-06, 20:38:57
Naturalnie, ale jedynie słusznym źródłem tryptofanu jest soja lub preparat z chemicznego, bo wg "vvv" jaja są trujące i rakotwórcze. 8) ;)
Każden ma takie źródełko, na jakie zasłużył... :D

renia

Co sieje to zbiera... :roll: czy jakoś tak... 8)

administ

Ale w przypadku jajec to nie działa, bo sieje jaja, a skorupki zbierze... :? ;)
To po co takie sianie? :lol:

Zyon

cos slownik szwanuje w tym super andku ;)  :lol:
Work Buy Consume Die

administ