Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Optymalne rekordy

Zaczęty przez adampio, 2008-11-07, 19:49:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: renia w 2015-07-14, 10:34:31
Nie śmiej się Zyon, bo Ty chyba piszesz po kropce z malej litery... :roll: I na Ciebie przyjdzie pora... :twisted: :lol:
O i Diogenes tez zaczal zdaniel z malej, grzech!  :lol:
Na szczescie ja sie nie przejmuje dziwadlami z moralnoscia Kalego  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Stary, a głupi znaczy? :lol:

administ

administ

Obejrzałem dziadka na lodzie i ani słowa o wspaniałej diecie wege, albo 5*wio, która pozwala mu zachować taka formę!  :shock:
Co to jest za niedopatrzenie!  :?  8)

Gavroche

No to dzisiaj poszedłem do sklepu z zamiarem pracy jak Bóg przykazał.
Ale po śniadaniu poczułem, że to może być dobry dzień na sprawdzian z martwego. :D

Pojechałem do klubu, do trójboistów i męczące serie wprowadzające (co u mnie jest dobrym znakiem) wywołały banana na twarzy.
Najpierw zrobiłem 3 serie po 2, zarzutu na prosto 100, 120, 150kg.
Potem zacząłem ciągi od 150kg, 180, 200, 220, 250, 275, 300, 310, 320, po czym zrobiłem z 8 minut przerwy.
Kolega założył mi 325kg i... gładziutko, jak po sznurku, pełna kontrola, choć powoli. :D
No i mam rekorda, myślę, trochę roztrzęsiony byłem, więc se siadłem i wypiłem trochę wody.

Posiedziałem z 10 minut, a chłopaki namawiają, że lekko, że płynnie, że 330kg pójdzie na bank. :P
A raz kozie śmierć, pomyślałem, już i tak mi te ciągi jakieś ciężkie się wydają, pewno skończę karierę...
Zebrałem się w sobie, 330 na sztandze, pas zacisnąłem, że mało mi zwieracze nie puściły, magnezji nasypałem tyle, że dla całej kadry by starczyło i dawaj ciągnąć! :lol:

No i mam 330kg!
Mordowałem się długo, chwyt mi w lewej puszczał od połowy uda, ale zlokautowałem i ustałem ze 3 sekundy wyprostowany.
Nie wiem czy na zawodach bym zaliczył, chłopaki mówili, że tak, ale może z uprzejmości, czy coś? :?
Strasznie jestem zadowolony.

Maniek

martwy ciąg, martwy mózg... ;)

ale na poważnie 330 robi wrażenie  :shock:

Gavroche

Cytat: Maniek w 2015-12-29, 13:09:32
martwy ciąg, martwy mózg... ;)

ale na poważnie 330 robi wrażenie  :shock:
Martwy, bo niedotleniony, coś w tym jest, mroczki mi latały, że hej. :lol:
Duże, piękne i wyraźne. ;)

330kg to już dobry poziom, dlatego jestem zadowolony. :D
Ale jeśli przyjmiemy, że ćwierć tony jest w zasięgu prawie każdego faceta, a ja 250kg zrobiłem z 15 lat temu, to te brakujące 80kg do 330, to ledwie 5,5kg progresu rocznie.
To potwierdza tylko moją tezę, że w treningu siłowym najważniejsza jest cierpliwość i konsekwencja, a kontuzje same przyjdą. :P

Zyon

No gratsy ziom, co teraz? Szpagat, salto?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Dziękuję.
Odpuszczam duże ciężary, w kettlach mam sporo do zrobienia, gnaty sobie odpoczną z rok czy dwa.

Zyon

Work Buy Consume Die

RafałS

Widzisz Gavro, powtarzałem... cierpliwość i konsekwencja, a dopniesz swego. :lol:  :wink:

vvv

Cytat: Gavroche w 2015-12-29, 13:15:01
330kg to już dobry poziom, dlatego jestem zadowolony. :D
http://s2.postimg.org/is6czrcwp/image.png
(http://s2.postimg.org/is6czrcwp/image.png)
:wink:

renia

Widzisz Gavroche jaki jesteś "cienki Bolek"... 8) :lol:

grenis

Tylko 5kg, a jaka radosc  :D
gratki ziom   8)

Maniek

ja wiem, że jakby gavro był tak tłusty (miał taką masę) jak ten litwin, i wziął tyle koksu co ten litwin, toby wyrwał zdecydowanie więcej niż ten litwin :)

vvv

Mniejsza z cyferkami, fotka jest po to by ocenić w jakim kierunku rozwija dana dyscyplina i czy chcemy tak wyglądać. Fajnie też zobaczyć jak obecnie wygląda 90letni już były mistrz świata danej konkurencji.

:wink:

renia

Cytat: Maniek w 2015-12-29, 15:02:50
ja wiem, że jakby gavro był tak tłusty (miał taką masę) jak ten litwin, i wziął tyle koksu co ten litwin, toby wyrwał zdecydowanie więcej niż ten litwin :)

Pewnie by podniósł cały samochód, a nie tylko koła...  :? 8)