Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Nasze pupile.

Zaczęty przez renia, 2009-06-07, 20:22:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: renia w 2015-08-23, 13:24:40
ale człowiek powinien być traktowany po ludzku.

A zwierzę po zwierzęcemu... ;)
Zgodnie z przepisami komunijnymi.  8)

RafałS

...Ludzi przybywa, dzikich zwierząt ubywa.  8)

renia

...za to ludzie dziczeją... :lol:

RafałS

Tzn. zbydlęcenie z zapaszenia i owszem być bywa.

Blackend

Cytat: renia w 2015-08-23, 15:17:57
...za to ludzie dziczeją... :lol:

:lol:
Jak to przyroda nie znosi pustki. ;)  :lol:

administ

Blackend

Siedzi to takie smutne w klatce, co to za życie dla dzikiego zwierza?  :?

Gavroche

Każdemu zwierzęciu można zapewnić właściwe warunki w niewoli, ale to wymaga znajomości etologii i wyobraźni. :D
Paradoksalnie nie potrzeby ruchowe są tu problemem, ale zaspokojenie psychiczne. 8)

Moja prywatna opinia jest taka, że długa, lekka linka, dobra buda i właściwa miska plus długi spacer, są dużo lepsze od przesiadywania w wielkim apartamencie, sikanie do kuwety i wyjście do galerii na zakupy... w ślicznym ubranku i równie ślicznej torbie. ;)
Ale pierwszy sposób chowu psa budzi poważny sprzeciw, w opozycji do drugiego, powszechnie akceptowanego.

administ

Po ostatnich klęskach w opiece nad zwierzętami zwątpiłem w swoje umiejętności... ;)
Nawet kocirdor zdziczały jeszcze, ale za miesiąc, dwa się udomowi.  :D

zofijeczka

http://www.lepidoptera.eu/EMN/start.php
European Moth Night - Europejska Noc Ciem - czyli liczymy ćmy - tym razem w październiku.

Nie wiem czy mi się uda - ale po sierpniowym "łowieniu" aparatem złapałam ok 17 różnych ciem. [jeszcze kilku nie oznaczyłam więc liczba wzrośnie :D ]

W każdym razie miło zobaczyć co przyleci nas odwiedzić :). Ale następnym razem źródło światła umieszczę nisko - bo tym razem było na wysokości ponad 2 metrów przez co niektóre ślicznoty siadały zbyt wysoko.

administ

A dobrze, że w październiku, bo noce chłodne i można się skupić na tym liczeniu! ;)

zofijeczka

Co roku w innym terminie

administ

U!  :shock:
Dobrze, że wcześniej ogłaszają... ;)

Gavroche

Cytat: zofijeczka w 2015-08-27, 15:35:34
Co roku w innym terminie
Raz miałem na tarasie wielkie, odkryte terrarium z legwanikami pustynnymi od późnej wiosny do wczesnej jesieni.
Zainstalowałem im wewnątrz 15 watową żarówkę, która się odpalała o 21.00, całe noce obżerały się owadami nocnymi zwabionymi światłem, mimo, że legwaniki nie są typowo nocne.
Po tych wakacjach wyglądały jak milion dolarów; odkarmione, wybarwione, muskularne i z wigorem. :D

zofijeczka

:DD super.
im dłużej włączone miałam światło tym większe przylatywały ćmy :)
Jak legwanikom nie przeszkadzało, ze im piewiki za dekolt wpadały to miały super wyżerkę!!
:))
Ja na następny raz w golf się ubiorę ;)

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-08-27, 15:48:32
Raz miałem na tarasie wielkie, odkryte terrarium z legwanikami pustynnymi od późnej wiosny do wczesnej jesieni.
Zainstalowałem im wewnątrz 15 watową żarówkę, która się odpalała o 21.00, całe noce obżerały się owadami nocnymi zwabionymi światłem, mimo, że legwaniki nie są typowo nocne.
Po tych wakacjach wyglądały jak milion dolarów; odkarmione, wybarwione, muskularne i z wigorem. :D

Świetne!  :lol:

Gavroche

Zyon

Wlazla ci na ambe ta kukulka  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

zofijeczka

ostatnio rzadko słyszę kukułki - przez jakieś 10 ostatnich lat słyszałam dopiero w tym roku. ale też w tym miejscu dawno nie byłam.